Οχτώ ενδιαφέροντα στατιστικά του μικρού τελικού

Το Βέλγιο "έλαμψε" σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο. Μαρτίνεθ και Ανρί έγραψαν με "χρυσά" γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της Εθνικής, όπως βέβαια και οι ποδοσφαιριστ'ές που οδήγησαν το Βέλγιο σε αυτή την επιτυχία.

Το Βέλγιο “έλαμψε” σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο. Μαρτίνεθ και Ανρί έγραψαν με “χρυσά” γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της Εθνικής, όπως βέβαια και οι ποδοσφαιριστ’ές που οδήγησαν το Βέλγιο σε αυτή την επιτυχία. Ο μικρός τελικός ανέσειξε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:  

= Η τρίτη θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ το Βέλγιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είχε τερματίσει 4ο στο Μουντιάλ του 1986                                                                                 

= Η Αγγλία έχει ηττηθεί στα 3 από τα 5 τελευταία της παιχνίδια. Οι προηγούμενες 3 ήττες της είχαν έρθει σε περίοδο 28 αγώνων!                                                                      

= Τα «Τρία Λιοντάρια» έχασαν δύο διαδοχικά παιχνίδια για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2014, όταν είχε χάσει από Ιταλία και Ουρουγουάη, στο Μουντιάλ του 2014.                                                                 
= Ο αγώνας απέναντι στο Βέλγιο ήταν ο 100ος της Αγγλίας σε μεγάλες διοργανώσεις. Μετράει 69 ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο και 31 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχει νικήσει σε 39 αγώνες, έχει ηττηθεί σε 29 και έχει φέρει 32 ισοπαλίες.                                                                    

= Η Αγγλία ηττήθηκε σε τρία παιχνίδια σε μεγάλη διοργάνωση για μόλις 2η φορά. Η προηγούμενη ήταν επίσης οι 3 ήττες  στο Euro του 1988                                                                                                           
= Από το 1966 κανένας δεν έχει συμμετάσχει σε τόσα γκολ για το Βέλγιο, από τον Εντέν Αζάρ (συμμετοχή σε 7 γκολ – σκόραρε 3 φορές και μοίρασε 4 ασίστ)                                                                                                             
= Ο Μενιέ ήταν ο 10ος σκόρερ για το Βέλγιο σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο, το Βέλγιο έπιασε έτσι στην 1η θέση την Γαλλία του 1982 και την Ιταλία του 2006, που επίσης είχαν 10 διαφορετικούς σκόρερ                   

= Ο Χάρι Κέιν τελείωσε την διοργάνωση με 6 γκολ σε 6 σουτ στην εστία. Είχε όμως μόλις ένα σουτ στην εστία στα 4 τελευταία ματς (το εύστοχο πέναλτι απέναντι στην Κολομβία στην φάση των «16».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.