Η FIFA διαψεύδει την Διεθνή Αμνηστία για απλήρωτους εργαζόμενους στο Κατάρ

Άμεση ήταν η απάντηση της FIFA στις αποκαλύψεις-κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κατάρ στις υπό κατασκευήν εγκαταστάσεις για το Μουντιάλ του 2022.

Άμεση ήταν η απάντηση της FIFA στις αποκαλύψεις-κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κατάρ στις υπό κατασκευήν εγκαταστάσεις για το Μουντιάλ του 2022. 

Με ανακοίνωση της η παγκόσμια ομοσπονδία διαψεύδει πως υπάρχει τέτοιου είδους ζήτημα, δεδομένου ότι η εταιρεία στην οποία αναφέρθηκε η Διεθνής Αμνηστία, δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή των εγκαταστάσεων, που θα φιλοξενήσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.
 
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία παρατηρούνται καθυστερήσεις μισθών, ύψους τουλάχιστον 1.700 ευρώ, σε εργάτες από την Ινδία, το Νεπάλ και τις Φιλιππίνες, με «δράστη» την εταιρεία μηχανικών Mercury MENA. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την Διεθνή Αμνηστία, το ποσό αυτό, αντιστοιχεί για τους περισσότερους εργάτες σε απολαβές περίπου δέκα μηνών.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάλεσε την κυβέρνηση του Κατάρ να καταβάλλει τους μισθούς στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, οι οποίοι υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκ των διευθυντών της Διεθνούς Αμνηστίας, Στιβ Κόκμπερν.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Η εταιρεία που κατονομάσθηκε από την Διεθνή Αμνηστία, δεν είναι συνεργάτης στα κατασκευαστικά έργα ενόψει του Μουντιάλ 2022. Επιπλέον, δεν έχουμε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει πως η εν λόγω εταιρεία, εργάζεται σε κάποια κατασκευή που να συνδέεται με την διοργάνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.