Ιστορική νίκη για τη Σομαλία! (video)

Η Σομαλία, μία από τις χειρότερες Εθνικές ομάδες στον κόσμο, κατάφερε να νικήσει σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά από το 1984!

Η Σομαλία, μία από τις χειρότερες Εθνικές ομάδες στον κόσμο, κατάφερε να νικήσει σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά από το 1984!

Οι Ocean Stars, που βρίσκονται στην 202η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ από 211 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα παγκοσμίως, επικράτησαν με 1-0 της Ζιμπάμπουε (νο. 112 στην κατάταξη), στο πρώτο από τα δύο ματς για την είσοδο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 από τη ζώνη της Αφρικής! Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη στη Ζιμπάμπουε. Από τον συγκεκριμένο γύρο, θα προκύψουν 14 ομάδες που μαζί με άλλες 26 θα συμμετάσχουν στην φάση των ομίλων για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ από τη «Μαύρη Ήπειρο». Οι νικητές των δέκα ομίλων που θα σχηματιστούν θα διεκδικήσουν τις πέντε θέσεις της Αφρικής σε διπλούς αγώνες νοκ – άουτ.

Το ματς της Σομαλίας με τη Ζιμπάμπουε, δεν έγινε καν στο έδαφος της χώρας που μαστίζεται εδώ και χρόνια από εμφύλιο πόλεμο, αλλά διεξήχθη στο Τζιμπουτί, με τον Ανουάρ Σιντ Αλί να σκοράρει στο 86ο λεπτό με κεφαλιά, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς από τους τυπικά γηπεδούχους, καθώς έφερε την πρώτη νίκη της ιστορίας τους σε προκριματικά Μουντιάλ.

Τελευταία νίκη της Σομαλίας σε οποιοδήποτε παιχνίδι ήταν τον Ιανουάριο του 2009 σε ένα φιλικό με την Τανζανία, ενώ η προηγούμενη επίσημη νίκη της ήταν το 1984 επί της Κένυας για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής!

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.