Η FIFA ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του και φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του και φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου.

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022 και η FIFA αποφάσισε ν’ αναλάβει εκείνη τον πρώτο λόγο στην διοργάνωσή του. 

Επισήμως τονίστηκε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με έλλειψη εμπιστοσύνης ή κάποιες καθυστερήσεις, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια και είναι σαφής. 

Αν και πρόκειται για κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά, ήταν κάτι που είχε προαναγγελθεί από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, ήδη από το 2016. Ο πρόεδρος της FIFA είχε δηλώσει ότι η διεθνής συνομοσπονδία θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο σε ζητήματα όπως η οργάνωση του τουρνουά και η διάθεση των εισιτηρίων, επικαλούμενος την ανάγκη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους διοργανωτές.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας της, Φατμά Σαμούρα, η διεθνής ποδοσφαιρική συνομοσπονδία συμφώνησε με το Κατάρ στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχήματος, το οποίο θα έχει ως σκοπό τον εξορθολογισμό της διοργάνωσης.

Η FIFA θα έχει τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο σχήμα, του οποίου θα κατέχει το 51%, έναντι 49% των διοργανωτών του Μουντιάλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.