«Χρηματοδότηση 1 δισ. δολλαρίων από το Κατάρ στην ΦΙΦΑ»

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές ...σχέσεις του Κατάρ με την FIFA, σχετικά με το Μουντιάλ του 2022, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι «Times».

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές …σχέσεις του Κατάρ με την FIFA, σχετικά με το Μουντιάλ του 2022, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι «Times». Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα και παρά την παύση των ερευνών για πιθανή διαφθορά από το Εμιράτο προς την παγκόσμια συνομοσπονδία, αποκαλύπεται πως από τον Κατάρ …διατέθηκε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, πριν από την ανάθεση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε με την μορφή χορηγίας για το παγκόσμιο κύπελλο, 21 ημέρες πριν την απόφαση ανάθεσης, για επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια που θα κατετίθεντο από το Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA εάν το Κατάρ έπαιρνε το «χρίσμα» και για ακόμη 480 εκατομμύρια δολλάρια που δόθηκαν λίγο πριν σταματήσει η υπόθεση για την διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς. Το τελευταίο στοιχείο, αποτελεί μέρος νέας έρευνας που διεξάγεται από τα ελβετικά δικαστήρια.

Η βρετανική εφημερίδα, εξηγεί ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, έχουν καταβληθεί από το Κατάρ στη FIFA, σε κρίσιμες στιγμές, για να εξασφαλίσει την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως το ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Al Jazeera θεωρείται εξωπραγματικό, δεδομένου πως είναι πενταπλάσιο από το συνηθισμένο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.