Το «latin» σχέδιο για το Μουντιάλ 2030

Mε καθυστέρηση ενός έτους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή, το σχέδιο διοργάνωσης Μουντιάλ στη Νότια Αμερική από την Αργεντινή, τη Χιλή, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη, αναβίωσε χθες στο Μπουένος Άιρες.

Mε καθυστέρηση ενός έτους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή, το σχέδιο διοργάνωσης Μουντιάλ στη Νότια Αμερική από την Αργεντινή, τη Χιλή, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη, αναβίωσε χθες στο Μπουένος Άιρες.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα της Αργνετινής, και αποφάσισαν ότι ο τελικός θα διεξαχθεί σε μια χώρα, πιθανότατα την Αργεντινή, και οι άλλες τρεις χώρες θα μοιραστούν τους ημιτελικούς και τον εναρκτήριο αγώνα.

Οι πρόεδροι Μαουρίτσιο Μάρτσι (Αργεντινή), Σεμπαστιάν Πινιέρα (Χιλή), Μάριο Αμπο (Παραγουάη) και Ταμπαρέ Βάσκες (Ουρουγουάη), δεσμεύτηκαν να σχηματιστεί σύντομα μια οργανωτική επιτροπή με έναν εκπρόσωπο από κάθε χώρα, και να εργαστεί σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (Conmebol). Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου.

Δύο από τους τέσσερις αρχηγούς κρατών που συναντήθηκαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι πρώην πρόεδροι ποδοσφαιρικών συλλόγων. Ο Αργεντινός Μαουρίτσιο Μάρτσι κέρδισε όλους τους πιθανούς τίτλους με την Μπόκα Τζούνιορς, ενώ ο Ουρουγουανός ομόλογός του, Τάμπαρ Βάσκες ηγήθηκε της Ατλέτικο Προγκρέσο.

Όσον αφορά τον Σεμπάστιαν Σινιέρα, ήταν μέτοχος στην Κόλο Κόλο, μία από τις κορυφαίες ομάδες της Χιλής.

«Έχουμε αρχίσει ν εργαζόμαστε για την επίτευξη του στόχου το Μουντιάλ 2030 να γίνει στην ήπειρο της γέννησής του,» ομολόγησε ο πρόεδρος της Conmebol Αλεξάχντρο Ντομίνγκες στο AFP.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1930 στην Ουρουγουάη. Η Χιλή το διοργάνωσε το 1962 και η Αργεντινή το 1978.

Η Αργεντινή και η Ουρουγουάη ξεκίνησαν τη ιδέα, στη συνέχεια, η Παραγουάη προσχώρησε και πιο πρόσφατα στη Χιλή.

«Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε σκληρούς αντιπάλους, οπότε η δουλειά θα πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Μάρτσι.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία εξετάζουν επίσης μια κοινή υποψηφιότητα, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ιρλανδία.

Το Μαρόκο θέλει και πάλι να δοκιμάσει την τύχη του, μετά από αρκετές αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένου της τελευταίας για το 2026. Η Ισπανία πρότεινε τριμερή πρόταση με την Πορτογαλία.

Η Κίνα θα μπορούσε επίσης να μπει στον πειρασμό.

Η απόφαση θα ληφθεί το 2022.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ποτέ σε τέσσερις χώρες. Το Μουντιάλ 2022 ήταν το πρώτο που έγινε από δύο χώρες (Ιαπωνία και Νότια Κορέα), ενώ εκείνο του 2026 σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε τρεις χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.