«Μάχη» για μία θέση σε Μανάους και Ρίο

Η Ελβετία αντιμετωπίζει την Ονδούρα στο Μανάους (23:00) για την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου με στόχο το «τρίποντο», την ίδια ώρα που το Εκουαδόρ κοντράρεται με την Γαλλία, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» και θέλει επίσης τη νίκη για να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Ελβετία αντιμετωπίζει την Ονδούρα στο Μανάους (23:00) για την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου με στόχο το «τρίποντο», την ίδια ώρα που το Εκουαδόρ κοντράρεται με την Γαλλία, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» και θέλει επίσης τη νίκη για να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ονδούρα – Ελβετία (23:00, ΝΕΡΙΤ SPORTS)

Η Ελβετία μετά το καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση και τη νίκη, έστω και δύσκολα με σκορ 2-1 επί του Εκουαδόρ, γνώρισε βαριά ήττα (5-2) από τη Γαλλία και πλέον αναζητά νίκη με μεγάλο σκορ επί της Ονδούρας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά τερμάτων, σε περίπτωση νίκης του Εκουαδόρ επί της Γαλλίας.

Από την άλλη πλευρά, η Ονδούρα έχει λιγοστές ελπίδες πρόκρισης. Για να συνεχίσει στο τουρνουά, θα πρέπει να νικήσει με δύο γκολ διαφορά τους Ελβετούς ενώ ταυτόχρονα, ο Ισημερινός θα πρέπει να ηττηθεί με τρία τέρματα διαφορά από τους Γάλλους.

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ, που δεν θα έχει το περιθώριο να ξεκουράσει παίκτες εν όψει της συνέχειας, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πέραν του Στιβ Φον Μπέργκεν, ο οποίος επέστρεψε στην Ελβετία μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τη Γαλλία και αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Ονδούρα. Σε όλους τους παίκτες του υπολογίζει και ο Λουίς Σουάρες.

Η προϊστορία των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλη, αφού στο παρελθόν έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Διαιτητής του αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους θα είναι ο Αργεντινός Νέστορ Πιτάνα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ερνάν Μαϊδάνα και Χουάν Πάμπλο Μπελάτι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ονδούρα (Λουίς Σουάρες/4-4-2): Βαγιαδάρες – Μπεκελές, Μπερνάντες, Φιγκερόα, Γκαρσία- Εσπινόζα, Γκαρίδο, Παλάσιος, Γκαρσία – Κόστλι, Μπένγκστον.

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ/4-2-3-1): Μπενάλιο – Λιχστάινερ, Ντζουρού, Σεντέρος, Ροντρίγκες – Ινλέρ, Ντζεμαϊλί – Μεχμέντι, Τσάκα, Σακίρι – Ντρμιτς.

Εκουαδόρ – Γαλλία (23:00/ ΝΕΡΙΤ)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το οποίο διεξάγεται στο Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανέιρο το Εκουαδόρ θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Γαλλία, προκειμένου σε περίπτωση νίκη της Ελβετίας επί της Ονδούρας να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Ρεϊνάλδο Ρουέδα μετά την ήττα από την Ελβετία στην πρώτη αγωνιστική, επικράτησε της Ονδούρας και πλέον χρειάζεται ακόμη τρεις βαθμούς απέναντι στην πρωτοπόρο του πέμπτου ομίλου, Γαλλία, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ και σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά, λόγω της μεγάλης διαφοράς τερμάτων.

Στα αγωνιστικά ο Ρεϊνάλδο Ρουέδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ούτε ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος πάντως δεν αποκλείεται να ξεκουράσει παίκτες εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι «τρικολόρ» δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού όπως προείπαμε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του ομίλου, ωστόσο μετά τις δύο άνετες και ταυτόχρονα εντυπωσιακές νίκες επί της Ονδούρας και της Ελβετίας, θέλουν το απόλυτο στον όμιλο.

Όπως και στο άλλο ζευγάρι του ομίλου, έτσι και εδώ η προϊστορία των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλη. Η Γαλλία έχει συναντήσει το Εκουαδόρ μόλις μία φορά στο παρελθόν, σε ένα φιλικό παιχνίδι στη Γκρενόμπλ το 2008, όπου είχε επικρατήσει με σκορ 2-0. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιβοριανός Νουμαντιέ Ντουέ, με βοηθούς τους Σονγκουϊφόλο Γεό και Ζαν Κλοντ Μπιρουμουσάχου.

Πιθανές ενδεκάδες:

Εκουαδόρ (Ρεϊνάλδο Ρουέδα/4-4-2): Ντομίνγκεζ – Παρέδες, Εράσο, Γκουαγκούα, Αγιόβι – Α. Βαλέντσια, Μέντες, Νομπόα, Μοντέρο – Καϊσέδο, Ε. Βαλέντσια.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν/4-3-3): Ρουφιέ –  Σανιά, Κοσιελνί, Μανγκαλά, Ντινιέ – Πογκμπά, Σναϊντερλίν, Σισοκό – Καμπελά, Ρεμί, Γκριεζμάν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.