Σάντος: “Με αρχηγό τον Καραγκούνη”

Με αρχηγό τον Καραγκούνη θα πάει η Εθνική μας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ας σκοράρει κι ο Καρνέζης είπε ο Σάντος που ψάχνει το χρυσό γκολ. Να μην είναι με τους Αφρικανούς το τελευταίο ματς της Ελλάδας στη διοργάνωση ευχήθηκε ο Ορέστης Καρνέζης.

Με αρχηγό τον Καραγκούνη θα πάει η Εθνική μας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ας σκοράρει κι ο Καρνέζης είπε ο Σάντος που ψάχνει το χρυσό γκολ. Να μην είναι με τους Αφρικανούς το τελευταίο ματς της Ελλάδας στη διοργάνωση ευχήθηκε ο Ορέστης Καρνέζης.

Αποστολή, Βραζιλία: Αποστόλης Λάμπος

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια η Ελλάδα δεν έπαιξε καλά. Πως βλέπετε το τρίτο ματς από την στιγμή που η ομάδα δεν έχει σκοράρει ακόμα και τώρα πρέπει να το κάνει;
“Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν μένουμε εκεί. Πρέπει να σκοράρουμε, κάτι που δεν κάναμε στα άλλα ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και βασικός μας στόχος είναι να σκοράρουμε γιατί μόνο έτσι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο όλα τα καλά μας στοιχεία για να κερδίσουμε.”

Έχετε ως οδηγό το παιχνίδι με την Ρωσία στο EURO του 2012;
“Προφανώς αυτή η ανάμνηση είναι θετική. Δημιουργήσαμε το αύριο μετά από εκείνον τον αγώνα. Αυτή η σκέψη μας γεμίζει με δύναμη και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Το παρελθόν όμως και εδώ είναι παρελθόν. Το θέμα είναι ξαναλέω να κάνουμε ότι χρειάζεται για την νίκη.”

Δεν φτάνει μόνο η νίκη. Σας προβληματίζει αυτό;
“Υπάρχει ένα μειονέκτημα βαθμολογικό, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι να πάμε αύριο και να νικήσουμε. Το αν εξαρτόμαστε από άλλα παιχνίδια τί να σας πω, τώρα αν κερδίσει η Ιαπωνία ή όχι είναι άλλο, εμείς θέλουμε να παίξουμε στις 29 του μηνός στο Ρεσίφε.”

Σας φοβίζουν οι επιδόσεις του 1994, όταν και τότε η ομάδα δεν είχε σκοράρει;
“Οι επιδόσεις του 1994 ήταν κακές. Αλλά δεν είναι ίδιες με τότε γιατί τότε η ομάδα έχασε τρία ματς ενώ τώρα όχι.”

Ποιος πιστεύετε ότι θα βάλει το γκολ;
“Δεν ξέρω ποιος θα σκοράρει. Κάποιος θέλω να σκοράρει. Αν μπορέσει να βάλει γκολ κι ο Καρνέζης γιατί όχι;”

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Κατσουράνη ως αρχηγό;
“Ως αρχηγός ο αρχηγός. Δηλαδή ο Καραγκούνης.”

Πως θα λύσετε το πρόβλημα της απουσίας του Κατσουράνη;
“Όλα αρνητικά πράγματα ρωτάτε. Ας αφήσουμε τα αρνητικά πίσω και ας σκεφτούμε αισιόδοξα και θετικά. Θα παίξουμε έντεκα εναντίον έντεκα. Η Ακτή είναι μια καλή ομάδα, έχουμε κι εμείς καλά στοιχεία. Στα προκριματικά πήγαμε καλά και είμαστε αισιόδοξοι. Πάμε για ένα αποτέλεσμα αύριο κι όλα τα άλλα απλώς αποσπούν την προσοχή.”

Ο Μήτρογλου είναι καλά;
“Δε θέλω να απαντήσω για τον Μήτρογλου. Δεν θα σας πω ποιοι θα παίξουν αύριο.”

Πως θα περάσετε το αποψινό βράδυ;
“Όπως πάντα. Ένα τσιγαράκι μετά το φαγητό και μετά θα πάω να κοιμηθώ όπως κάνω κάθε μέρα.”

Ποια η γνώμη σας για την Ακτή Ελεφαντοστού;
“Είναι μια από τις καλύτερες αφρικανικές ομάδες με ταλαντούχους παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Έχουν πείρα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για μας. Είμαστε σε ένα παγκόσμιο και ξέραμε από την αρχή ότι θα παίξουμε με πολύ καλές ομάδες. κι εμείς θα κατέβουμε με τα δικά μας θετικά ατομικά και συλλογικά στοιχεία γνωρίζοντας και τις αδυναμίες της Ακτής. Είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Αυτά λέω στους παίκτες μου, τους έχω περιγράψει την Ακτή και τους δίνω το κάτι παραπάνω. Γιατί είναι άλλο να τους βλέπεις στην Ευρώπη κι άλλο με την Εθνική τους ομάδα.”

Θα αλλάξετε την αμυντική φιλοσοφία που σας διακρίνει εφόσον πρέπει να σκοράρετε;
“Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού. Τί περιμένετε να αλλάξει αυτό σε δύο τρεις μέρες; όντως έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού, πήραμε ένα ευρωπαϊκό και λαμβάνουμε μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις. Όλη αυτή την ποιότητα θα την βγάλουμε στο γήπεδο γιατί χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα.”

Θα έχετε άνθρωπο να ακούει το άλλο ματς;
“Αυτό δεν είναι ερώτηση. Καμία σχέση με την Ιαπωνία. Για μένα δεν παίζει κανέναν ρόλο. Δεν θα έχω άνθρωπο να ακούει το άλλο ματς.”

Καρνέζης: “Να μην είναι το τελευταίο”

Ο Ορέστης Καρνέζης μίλησε στην συνέντευξη τύπου μία μέρα πριν το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού δίνοντας το σύνθημα για τον “τελικό” με τους Αφρικανούς.

Πιο κοντά είναι η Αθήνα ή το Ρεσίφε; Σας φοβίζει κάτι;
“Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε. να μην είναι αυτό το τελευταίο ματς παιχνίδι. Είμαι αποφασισμένοι και αισιόδοξοι και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Δε φοβόμαστε κάτι, ο καθένας πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να έχουμε μια ομαδική καλή προσπάθεια.”

Έχεις μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού των επιθετικών της Ακτής;
“Βρισκόμαστε σε ένα Μουντιάλ με τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως και αυτό δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και να νικήσουμε.”

Είναι αυτό το μεγαλύτερο ματς της καριέρας του;
“Το μυστικό είναι η συλλογική προσπάθεια, να μην σταθούμε σε κάτι ατομικό, είναι μεγάλη τιμή για όλους μας. Όλοι μαζί κερδίζουμε και είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε ένα Μουντιάλ. Πρέπει όλοι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αύριο.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.