Χιλή: Βλέπει για αρχή τους 16!

Η Χιλή ταξίδεψε στη Βραζιλία με υψηλές απαιτήσεις και με στόχο την καταρχήν πρόκριση απ' τον δεύτερο όμιλο.

Η Χιλή ταξίδεψε στη Βραζιλία με υψηλές απαιτήσεις και με στόχο την καταρχήν πρόκριση απ’ τον δεύτερο όμιλο. Το έργο της «ρόχα» μόνο βατό δεν είναι καθώς ατιμετωπίζει στη φάση των ομίλων τις δύο φιναλίστ του παγκοσμίου κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, Ισπανία και Ολλανδία. Η Χιλή ξεκινάει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πιο αδύναμη του ομίλου Αυστραλία και αυτό βέβαια θα αποτελέσει ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα απ’ το ξεκίνημα. Ο προπονητής της ομάδας είναι ο 54χρονος Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος ανέλαβε το 2012. Διακρίθηκε κυρίως με την Ουνιβερσιτάδ ντε Τσίλε και πλέον είναι μπροστά στη σπουδαιότερη πρόκληση της καριέρας του. Έχει κερδίσει πόντους, τόσο με την καλή πορεία της ομάδας στα προκριματικά και την έυκολη πρόκριση, αλλά και για την επιστροφή στο δυναμικό παιχνίδι, που τόσο αγάπησαν οι Χιλιανοί επί εποχής Μαρσέλο Μπιέλσα (2007-2011). Σε ό,τι αφορά το ρόστερ της ομάδας, ίσως για πρώτη φορά απ’ την εποχή Σάλας και Ζαμοράνο, υπάρχουν τόσο σπουδαίοι παίκτες στο δυναμικό όπως οι Σάντσες, Βιδάλ, Βαλδίβια και Βάργας.

Η… λάμψη του Αλέξις Σάντσες

Η χρονιά άνηκε στον παίκτη-αποκάλυψη της Γιουβέντους, Αρτούρο Βιδάλ, ωστόσο η τωρινή αγωνιστική του κατάσταση είναι ακόμα θολή εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο και θα πρέπει να περιμένουμε να τον δούμε να αγωνίζεται για να εκφέρουμε άποψη. Αυτομάτως ο χαρακηρισμός «αστέρι» περνάει στις πλάτες τους Αλέξις Σάντσες της Μπαρτσελόνα. Στα 25 του και ενώ έχει φορέσει για τρεις σεζόν τη φανέλα της Μπάρτσα, προέρχεται απ’ την κορυφαία του σεζόν με τους μπλαουγκράνα με 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί οι καταλανοί να μην πανηγύρισαν κάποιον τίτλο φέτος, ωστόσο σε μια δύσκολη χρονιά έδειξε χαρακτήρα και αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί στην Χιλή για τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ενα χρόνο αήττητη

Η Χιλή έφερε στα μέρα της τον όμιλο της Νότιας Αμερικής και έφτασε τους 28 πόντους και στην τρίτη θέση πίσω από Αργεντινή και Κολομβία, αλλά και μπροστά από Εκουαδόρ, Ουρουγουάη (επίσης προκρίθηκαν), αλλά και τις Βενεζουέλα, Περού, Βολιβία και Παραγουάη που έμειναν εκτός νυμφώνος. Παραμένει αήττητη για περισσότερο από έναν χρόνο. Τελευταίο της επίσημο στραβοπάτημα ήταν εκείνο κόντρα στο Περού. Από τότε ακολούθησε μια σπουδαία πορεία με κορυφαία στιγμή τη νίκη με 2-0 στο Σαντιάγο επί της Ουρουγουάης.

Κοιτάζει πέρα από τους ομίλους

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής έφτασε ως τους 16 και το 2014 η επανάληψη αυτής της επιτυχίας είναι ο πρώτος στόχος. Η ομάδα φαίνεται ακλύτερη από τότε και σε φόρμα, ωστόσο ο όμιλος είναι καυτός με την παρουσία Ισπανίας και Ολλανδίας. Αν οι Χιλιανοί καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο από έναν τέτοιο όμιλο, τότε ο δρόμος για κάτι πολύ καλό μπορεί να ανοίξει διάπλατα για εκείνους!

Εχει… παρελθόν

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Χιλής είναι η δεύτερη πιο παλιά στη Νότια Αμερική, μετρώντας ιστορία 112 ετών! Ήταν παρούσα στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της Ουρουγουάης το 1930 και μέχρι το 1962 συμμετείχε σε ακόμα ένα παγκόσμιο κύπελλο. Το 1962 ήταν χρονιά-σταθμός καθώς η Χιλή φιλοξένησε το παγκόσμιο κύπελλο και κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε απ’ τη μυθική Βραζιλία των Γκαρίντσα και Βαβά. Μετά από τρεις μόλις παρουσίες σε 32 χρόνια, αλλά και έναν αποκλεισμό το 1994 εξαιτίας της υπόθεσης του αυτοτραυματισμού του Ρομπέρτο Ρόχας, η Χιλή επέστρεψε σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου το 1998 για να φτάσει ως τους «16». Δεν προκρίθηκε το 2002 και το 2006 και ξαναγύρισε στο μουντιάλ το 2010, όπου και πανηγύρισε ξανά την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού. Εκεί την περίμενε η Βραζιλία που την απέκλεισε άνετα με 3-0. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.