Ανησυχούν οι χορηγοί για το Κατάρ

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει όσον αφορά τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει όσον αφορά τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Η ΦΙΦΑ έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας μετά από καταγγελίες για διαφθορά και δωροδοκίες κατά τη διαδικασία επιλογής της χώρας που θα φιλοξενήσει την τελική φάση το 2022.

Οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ την ίδια ώρα επικρατεί σύγχυση ως προς την εποχή διεξαγωγής της διοργάνωσης, που δεν αποκλείεται να μεταφερθεί το χειμώνα του 2022 καθώς το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο Κατάρ είναι απαγορευτικές για τη διεξαγωγή αγώνων.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει εκνευρισμό σε δύο από τους κύριους χορηγούς του Μουντιάλ, την Adidas και τη Sony, που μάλιστα έκαναν το ασυνήθιστο βήμα να τοποθετηθούν δημόσια, ζητώντας από τη ΦΙΦΑ να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πριν το κύρος του θεσμού πληγεί ανεπανόρθωτα.

«Οι αρνητικοί τόνοι για τη ΦΙΦΑ που επικρατούν στον δημόσιο διάλογο αυτή τη στιγμή δεν είναι καλοί ούτε για το ποδόσφαιρο, ούτε για τη ΦΙΦΑ και τους συνεργάτες της», ανέφερε η Adidas, η οποία έχει συμφωνία χορηγίας με την παγκόσμια ομοσπονδία έως το 2030.

Η Sony από την πλευρά της τόνισε πως οι καταγγελίες πρέπει να «ερευνηθούν εξονυχιστικά», με την χορηγία της ιαπωνικής εταιρίας στη ΦΙΦΑ να λήγει φέτος.

Οι φωνές που ζητούν από τη ΦΙΦΑ να αφαιρέσει το τουρνουά από το Κατάρ αν αποδειχτεί δωροδοκία πληθαίνουν, ωστόσο αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί, καθώς το Κατάρ αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως και τηλεοπτικοί κολοσσοί όπως ο αμερικανικός Fox, ο οποίος πλήρωσε περίπου 425 εκατ.  δολάρια για τα δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022 και δεν επιθυμεί τη μεταφορά της διοργάνωσης το χειμώνα, καθώς θα συμπέσει με την NFL.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ΦΙΦΑ αναμένεται να γίνουν γνωστά τον Ιούλιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.