Σαρρής: «Να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής μίλησε για την αποχώρηση Σάντος μετά το Μουντιάλ αλλά και τα προσόντα που πρέπει να έχει ο υποψήφιος αντικαταστάτης του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής μίλησε για την αποχώρηση Σάντος μετά το Μουντιάλ αλλά και τα προσόντα που πρέπει να έχει ο υποψήφιος αντικαταστάτης του.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας, ο Φερνάντο Σάντος αποχωρεί καθώς θέλει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο συλλόγων, ενώ όσον αφορά τον διάδοχό του, ανέφερε πως κύριο προσόν θα πρέπει να είναι η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ διέψευσε τα ονόματα που έχουν ακουστεί ή γραφτεί, όπως αυτά των Κούπερ και Γιοβάνοβιτς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του: «Μετά το Μουντιάλ θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον κ. Σάντος. Από ό,τι κατάλαβα, αυτό που του λείπει είναι η καθημερινότητα. Το συμβόλαιό του λήγει και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Μακάρι να έμενε, γιατί όλοι το θέλαμε, καθώς πρόσφερε πολλά στα τέσσερα αυτά χρόνια, τόσο στην Εθνική όσο και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον λόγο που δεν είχε απαντήσει νωρίτερα: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Σάντος κι όχι εμένα. Μας είχε πει ότι θα μας απαντούσε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μου είπε ότι η απόφασή του είναι να μην παραμείνει».

Για το αν θα επηρεαστεί η Εθνική: «Όχι, δεν νομίζω πως θα επηρεαστεί καθόλου η ομάδα εν όψει Μουντιάλ. Ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί. Το ίδιο πρόβλημα έχουν κι άλλες ομάδες, όπως η Ιταλία. Πρωταρχικός στόχος είναι η διάκριση στο Μουντιάλ και να περάσουμε στον δεύτερο γύρο. Πιστεύω πως δεν θα επηρεαστεί η ομάδα».

Για τον διάδοχο: «Η Εθνική είναι από τις ελκυστικές εθνικές ομάδες, είναι έβδομη στην Ευρώπη και δωδέκατη στον κόσμο. Δεν νομίζω πως θα δυσκολευτούμε να βρούμε έναν άξιο αντικαταστάτη. Θα σταθμίσουμε τις προτάσεις που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και πιστεύω πως μέσα στον Απρίλιο θα πάρουμε μια απόφαση. Το μπάτζετ θα είναι αντίστοιχο με αυτό του συμβολαίου του κ. Σάντος».

Για τον Γιοβάνοβιτς και άλλους φερόμενους ως υποψηφίους: «Δεν είναι εισήγηση κανενός. Ούτε ο κ. Κούπερ έχει προταθεί. Κάποια ονόματα υπάρχουν στις σκέψεις μας, αλλά θα έχουμε κι άλλες προτάσεις. Κανείς δεν έχει προταθεί από τα ονόματα του γράφονται. Κάποιοι τα σκέφτονται, τα δίνουν και γράφονται διάφορα. Καλό θα είναι όποιος προπονητής προσληφθεί να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν θα έλεγα πως είναι απαραίτητο να είναι ξένος. Θα συζητήσουμε, θα βάλουμε κάποιο πλάνο, θα υπάρξουν κάποιες προτάσεις που θα συζητηθούν και θα αποφασίσουμε. Δεν βιαζόμαστε, υπάρχει χρόνος».

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: «Αυτό είναι παλιό. Έχουμε κάνει ενέργειες εδώ και μήνες και εγκρίθηκαν κάποια κονδύλια για την ομοσπονδία για αγορά ή κατασκευή αθλητικού κέντρου, γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε πολύ εκεί που είμαστε. Έχουμε κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση για την Παιανία, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι στην παρούσα φάση δεν πωλείται, αλλά η πρότασή μας ισχύει μέχρι να πάρουμε κάποια διαφορετική απόφαση. Μέσα στις σκέψεις μας είναι και το ενδεχόμενο νέου προπονητικού κέντρου στο Μαρκόπουλο. Έχουμε ζητήσει κάποιες εκτάσεις από την Πολιτεία για να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε κάποια γήπεδα ή και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις».

Για τη συνέντευξη Τύπου με τον Γιάννη Μώραλη: «Θεωρήσαμε καλό να μιλήσουμε για όλα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να αναλυθούν κάποια πράγματα που γράφονται και είναι ανακριβή, αναληθή και υποβολιμαία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.