Σούπερ (Καπ) Λίβερπουλ (video)

Όπως και το 2005 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στην Πόλη τα πέναλτι ήταν υπόθεση της Λίβερπουλ που νίκησε την Τσέλσι (5-4) στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης

Μετά από ωραίο ματς στο 90λεπτο και την παράταση με το σκορ να μένει στο 2-2, Λίβερπουλ και Τσέλσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Όπως το 2005 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, ήταν οι κόκκινοι αυτοί που χαμογέλασαν. 

Παρότι η Λίβερπουλ έβγαλε μεγαλύτερη ένταση κι επιθετικότητα στην αρχή του ματς δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με το Σαλάχ στο 16ο λεπτό. 
Όσο περνούσε όμως η ώρα η Τσέλσι άρχισε να ισορροπεί κι έγινε εξαιρετικά απειλητική σε δύο περιπτώσεις με τον Πέδρο και τον Πούλισιτς. Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Ισπανού, ενώ στην δεύτερη ο Αντριάν πρόλαβε να αποτρέψει την τελική προσπάθεια των Λονδρέζων. 

Δεν τα κατάφερε όμως και στο 36ο λεπτό όταν ο Ζιρού πήρε έξοχη μεταβίβαση στην περιοχή από τον Πούλισιτς κι άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το 12ο τέρμα του στα τελευταία 13 ματς στην Ευρώπη με την Τσέλσι… 


Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ με τον Φιρμίνο να περνά στο ματς πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση με το Μανέ στο 48ο λεπτό και πίεσε έντονα την Τσέλσι αλλά ο Κεπά είχε σπουδαίες επεμβάσεις στις ευκαιρίες του Μανέ και του φαν Ντάικ. 




Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του 90λεπτου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Η Λίβερπουλ «χτύπησε» πρώτη και πάλι με το Σαντιό Μανέ να συνεργάζεται στο 95ο λεπτό με το Φιρμινό και να εκτελεί τον Κέπα με τρομερό πλασέ. 


Η Τσέλσι είχε άμεση προσαρμογή και απάντηση. Αρχικά απείλησε με τον Έιμπραχαμ και στη συνέχεια βρήκε την ισοφάριση από τα 11 βήματα με την εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο. 




Την παράβαση κατελόγισε η Στεφανί Φραπάρ, η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε επίσημο αγώνα ανδρών ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όταν ο Αντριάν ανέτρεψε τον Έιμπραχαμ. 

Στα πέναλτι οι δύο ομάδες ισορρόπησαν σε τεντωμένο σχοινί και με το σκορ στο 5-4 υπέρ της Λίβερπουλ ο Έιμπραχαμ ανέλαβε το καθοριστικό για την Τσέλσι.

Ο Αντριάν έδιωξε με τα πόδια και οι «κόκκινοι» κατέκτησαν για 4η φορά το Σούπερ Καπ Ευρώπης ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο πρώτος Γερμανός προπονητής που το κατάφερε. 




Λεπτό προς λεπτό από το Novasports.gr η εξέλιξη του τελικού του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.