Και πάλι στον τελικό η Τσέλσι (video)

Εννιά λεπτά ήταν αρκετά για την Τσέλσι για να σφραγίσει την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 που είχε δημιουργηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ για τη Βασιλεία, όμως Τόρες, Μόουσες και Λουίζ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Εννιά λεπτά ήταν αρκετά για την Τσέλσι για να σφραγίσει την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 που είχε δημιουργηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος. Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ για τη Βασιλεία, όμως Τόρες, Μόουσες και Λουίζ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Η Τσέλσι βρίσκεται σε τελικό για δεύτερη σερί σεζόν και ευελπιστεί σε δύο βδομάδες να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το μοναδικό τρόπαιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης που απουσιάζει από τη συλλογή της.

Η Βασιλεία με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις της, ωστόσο η Τσέλσι έλαβε το μήνυμα. Το σύνολο του Μπενίτεθ ήταν σοβαρό για περίπου 20 λεπτά, διάστημα στο οποίο δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και να ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη δυσκολίας για τον ελβετικό σύλλογο.

Ο Λάμπαρντ στο 9′ “σημάδεψε” το δοκάρι, ενώ Τόρες και Ραμίρεζ, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ζόμερ. Ο τελευταίος σταμάτησε σωτήρια τόσο τον Ισπανό στο 18′, όσο και τον Ραμίρεζ στο 30′.

Μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου η Βασιλεία “κέρδισε” μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενη τη χαλαρότητα των γηπεδούχων. Στο 39′ ο Σαλάχ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσεχ, αλλά έξι λεπτά αργότερα δεν αστόχησε και έβαλε τους Ελβετούς οδηγούς στο σκορ.

Οι Αγγλοι σοβαρεύτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε εννιά λεπτά φρόντισαν αν βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα της Βασιλείας για την ανατροπή και την πρόκριση.

Στο 52′ ο Τόρες πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Λάμπαρντ και έφερε το ματς στα ίσια και τρία λεπτά αργότερα ο Μόουσες με κοντινό πλασέ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας τους.

Ο Νταβίντ Λουίζ  που στο πρώτο παιχνίδι είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της πρωταθλήτριας Ευρώπης σκόραρε το πιο ωραίο τέρμα της βραδιάς με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή.

Το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν εύκολα το προβάδισμα και τους Ελβετούς να κατεβάζουν ταχύτητα.

Διατητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Αθπιλικουέτα-Σχαρ, Στάινχοφερ, Σερέι Ντιέ
 
Οι συνθέσεις:
Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ (82΄ Ακέ), Αθπιλικουέτα, Ραμίρες (66΄ Οσκαρ), Μπέρτραντ, Λάμπαρντ, Αζάρ (75΄ Μάτα) , Τόρες, Μόουζες
 
Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Βόσερ, Σάουρο, Στάινχοφερ, Σχαρ, Σερέι Ντιέ, Στόκερ (62΄Ντέγκεν), Φαμπιάν Φράι (75΄Ντιάζ) , Σαλάχ , Ελνένι, Στρέλερ (62΄Ζουά)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.