Καράμπελας: «Μοιρασμένες πιθανότητες»

Τις ίδιες πιθανότητες έχουν οι Λεβάντε και Ολυμπιακός για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, δήλωσε ο Νίκος Καράμπελας.

Τις ίδιες πιθανότητες έχουν οι Λεβάντε και Ολυμπιακός για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, δήλωσε ο Νίκος Καράμπελας. Ο Έλληνας παίκτης αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του στην ισπανική ομάδα, τη βαριά ήττα 3-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο, καθώς επίσης και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Καράμπελας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το αν του έχει λείψει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει λείψει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η Ελλάδα, οι φίλοι και η οικογένεια μου έχουν λείψει».

Για τη χθεσινή ήττα από τη Ράγιο Βαγεκάνο (3-0): «Είχαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Είχαμε να χάσουμε από το Σεπτέμβριο. Νομίζω πως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Λίγο οι διακοπές, λίγο η κλήρωση του Europa League. μάς αποσυντόνισαν».

Για την κλήρωση με τον Ολυμπιακό: «Ήλπιζα να πέσουμε με ελληνική ομάδα. Υπήρχαν και στοιχήματα, χωρίς λεφτά (γέλια), μέσα στην ομάδα για τον αντίπαλο. Όταν έγινε η κλήρωση ήμασταν στα δωμάτια του ξενοδοχείου, αλλά μετά με ρώτησαν όλοι. Κάποια πράγματα χοντρικά τούς μετέφερα για τον Ολυμπιακό».

Για τις εντυπώσεις του από τον φετινό Ολυμπιακό: «Έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποιον παίκτη που κάνει τη διαφορά. Όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι. Ο Τζεμπούρ και ο Αμπντούν κάνουν εξαιρετική σεζόν, ενώ και παίκτες όπως ο Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ βοηθούν πολύ».

Για το φαβορί για την πρόκριση: «Σε αυτό το επίπεδο δεν ξέρω αν υπάρχει φαβορί. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Πραγματικά δεν μπορώ να δώσω προβάδισμα σε κάποιον».

Για το «σταύρωμα» με το νικητή του Ατλέτικο-Ρούμπιν: «Αυτό λίγο μας στενοχώρησε. Μία ακόμη ισπανική ομάδα υπάρχει κι αυτή θα πέσει πάνω μας αν περάσουμε. Συν τοις άλλοις η Ατλέτικο είναι σε εξαιρετική κατάσταση».

Για το αγωνιστικό στυλ της Λεβάντε: «Η Λεβάντε είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο σύνολο. Δεν έχουμε κάποιον παίκτη που να ξεχωρίζει. Είμαστε μια οικογένεια κι αυτό μας βγαίνει στο γήπεδο. Αγωνιζόμαστε περισσότερο με αντεπιθέσεις και το κάνουμε πάρα πολύ καλά, τουλάχιστον στην Ισπανία. Από τη μέση και μπροστά είμαστε πάρα πολύ γρήγοροι και γι’ αυτό στηριζόμαστε σε αυτή την τακτική».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της Λεβάντε το χειμώνα: «Δεν γνωρίζω αν θα γίνουν μεταγραφές. Έχουμε πάντως μια εσωτερική προσθήκη, γιατί μέχρι τώρα δεν μπορούσε να παίξει στην Ευρώπη ο Μάρτινς. Νομίζω μόνο αυτή η ενίσχυση αρκεί».

Για τη μεταγραφή του στη Λεβάντε: «Έμαθα το ενδιαφέρον της Λεβάντε δύο με τρεις εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Όταν το έμαθα πετούσα στον έβδομο ουρανό. Είχα συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ήταν μια δύσκολη κατάσταση κι έπρεπε να το σκεφτώ πώς θα το χειριστώ. Ευτυχώς στη Λεβάντε βρήκα πολλούς καλούς ανθρώπους που αντιλήφθηκαν την κατάσταση και τα προβλήματα στην ΑΕΚ, όπου οι παίκτες είναι απλήρωτοι».

Για την απόφαση να ξενιτευτεί: «Αν στο δοθεί η ευκαιρία να φύγεις, πρέπει να την αρπάξεις. Πρέπει να πεις ‘θα πάω εκεί και θα παίξω’. Αν σκεφτείς ότι ‘μου λείπει η Ελλάδα’, εκεί έχεις χάσει το παιχνίδι. Αν συγκεντρωθείς στο σκοπό σου και προσαρμοστείς εύκολα μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Όταν φεύγεις από μία ομάδα που είχες τη φανέλα του βασικού στο σπίτι σου και πας κάπου που ξεκινάς από το μηδέν, πρέπει να είσαι αποφασισμένος να πετύχεις».

Για τον «ανταγωνισμό» με τον Χουανφράν για τη θέση του αριστερού μπακ: «Ο Χουανφράν δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που ήταν στην ΑΕΚ. Εδώ κάνει τη διαφορά. Είναι πολύ έμπειρος, έχει σωστές τοποθετήσεις και αρκετά ανεβάσματα. Μαθαίνω πολλά δίπλα του. Είναι δεύτερος αρχηγός στην ομάδα πίσω από τον Μπαγεστέρος».

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Έχω δει όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ, μόνο το χθεσινό δεν είδα επειδή παίζαμε την ίδια ώρα. Η ΑΕΚ είναι μέσα στην καρδιά μου. Ήμουν τρία χρόνια στην ομάδα, με πολλές συγκινήσεις και μαζί της κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα μου. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Στηρίζεται σε πιτσιρικάδες που έχουν ταλέντο και πάθος, αλλά σίγουρα έχουν μειονεκτήματα. Κι εδώ όταν ήμουν μικρότερος δεν είχαν το ίδιο θράσος και την ίδια εμπειρία με τώρα. Η ΑΕΚ έχει χάσει βαθμούς από παιδικά λάθη και στην κατάκτηση που είναι δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Είναι θέμα έλλειψης εμπειρίας».

Για το όνειρο της κλήσης στην Εθνική: «Η Εθνική υπάρχει στο μυαλό κάθε παίκτη. Για να παίξεις σε αυτή πρέπει να αγωνίζεσαι. Είναι ευχή να κληθώ, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι να κληθείς και να αποδείξεις ότι έχεις θέση σε αυτή την ομάδα. Η Εθνική έχει πετύχει πάρα πολλά και έχει εξαιρετικό κλίμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.