Το προφίλ της Λέγκια και της Κουόπιο

Μία εκ των Λάγκια Βαρσοβίας και Κουόπο θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα από την Σλοβακία.

Μία εκ των Λάγκια Βαρσοβίας και Κουόπο θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα από την Σλοβακία.
Βατή η κλήρωση για την ομάδα του .Γιάννη Αναστασίου.
Η Λέγκια Βαρσοβίας απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ. Στο εκτός έδρας ματς έπαιξε πολύ άσχημα και κινδύνευσε ακόμη και με ήττα από την άσημη αντίπαλο της, αλλά στη ρεβάνς στο Στάδιο «Πόλις Άρμι» επικράτησε με σκορ 3-0, με 2 γκολ του Ισπανού Καρλίτος και ένα του Κροάτη Κουλένοβιτς.

Προπονητής της είναι ένας γνώριμος στο ελληνικό κοινό, ο Αλεξάνταρ Βούκοβιτς. Ο 39χρονος Σέρβος έχει παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα τόσο του ΕΕργοτέλη, όσο και του Ηρακλή. Την περυσινή σεζόν, τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος, πίσω από την Λέχια Γκντανσκ.
Η καλύτερες πορείες της στην Ευρώπη, είναι η παρουσία της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το 1996, όταν αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό και το 1991, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων, όταν αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα (τελευταίο την περίοδο 2017-18) και 19 Κύπελλα Πολωνίας.

Ο Ισπανός Καρλίτος

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
O Ισπανός Καρλίτος είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης της πολωνικής ομάδας. Πέρυσι αναδείχτηκε 23ος σκόρερ του πολωνικού πρωταθλήματος με 16 γκολ (είχε και 8 ασίστ). Στην ομάδα αγωνίζεται κι ο Λουίς Ρότσα, ο 26χρονος Πορτογάλος που είχε παίξει τρία χρόνια στον Παναιτωλικό. 
Έδρα της είναι το «Polish Army Stadium», χωρητικότητας 31.800 θεατών.

Η ΚΟΥΟΠΙΟ

Η φινλανδική Κουόπιο, απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Βιντέμπσκ από τη Λευκορωσία. Νίκησε 2-0 στο γήπεδο της και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Λευκορωσία. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Γενικά φτωχή η παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την περσινή χρονιά αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύτο του Γιουρόπα Λιγκ από την Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα. Έχει κατακτήσει 5 φορές το πρωτάθλημα, τελευταία στο μακρινό 1976 και 2 Κύπελλα Φινλανδίας. Στο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η Kουόπιο είναι 3η με 27 βαθμούς (μόλις στο -2 από την κορυφή), ύστερα από 16 αγωνιστικές. Προπονητής της είναι ο 43χρονος Γιάνι Χονκαβαάρα.
Το πρώτο παιχνίδι θα είναι στην έδρα του αντιπάλου, δηλαδή, στην Πολωνία ή στη Φινλανδία και ο επαναληπτικός στο Περιστέρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.