To μόνο που άλλαξε είναι ο αντίπαλος

Ο Κωστής Μπότσαρης αναλύει στο novasports.gr το αποψινό ματς του ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Europa League κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, στην Σλοβακία.

Η σεζόν ξεκινάει για τα καλά πλέον με την έναρξη του πρωταθλήματος αν και για όσες ομάδες είχαν υποχρεώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Μια από αυτές είναι κι ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα μετά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στον προκριματικό γύρο του Champions League, καλείται να θέσει άμεσα τέλος – αν δεν το έχει ήδη κάνει – στην όποια απογοήτευση προκειμένου να τη βγάλει στο γήπεδο δημιουργικά και να (προσ)περάσει τον αγωνιστικό σκόπελο της Σλόβαν Μπρατισλάβα. 

Ο αποψινός, πρώτος αγώνας των δυο ομάδων στο νεόδμητο «Tehelne Pole» για τα πλέι οφ της διοργάνωσης αποτελεί και το πρώτο τεστ των δυο ομάδων που έχουν ως κοινό παρονομαστή την απογοήτευση από τα προκριματικά του Champions League και τη «δίψα» για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι μεν γηπεδούχοι χαρακτηρίζονται από τον ενθουσιασμό του νικηφόρου σερί που τρέχουν εντός συνόρων υπό τις οδηγίες πλέον του 39χρονου τεχνικού Γιαν Κόζαν, οι δε αήττητοι πρωταθλητές και νταμπλούχοι Ελλάδας από τη δεδομένη ποιότητά τους και τα υψηλά στάνταρντ που παρουσίασαν και στις πρόσφατες αγωνιστικές τους εμφανίσεις. 

Γι’ αυτό και καθίσταται σαφές πως η νοοτροπία δεν αλλάζει σε σχέση μ’ αυτήν που υπήρξε πριν από τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ με διακριτή διαφορά, όπως τονίστηκε κι από τον πλέον αρμόδιο, ήτοι τον τεχνικό της ομάδας κ. Φερέιρα πως οι όποιες σκέψεις – συναισθήματα γι’ αυτές τις δυο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και δεν – πρέπει να – απασχολούν.

Και απόψε, ο ΠΑΟΚ με τη συμπαράσταση – περίπου – χιλίων οπαδών του από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του, να κάνει το παιχνίδι του και να διασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εν όψει και του δεύτερου αγώνα που θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα στην Τούμπα. Από τη στιγμή που η περσινή αποτυχία στην ίδια διοργάνωση λόγω της προτεραιότητας που είχε δοθεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος – αποδεδειγμένα – κόστισε στη φετινή προσπάθεια να μπει στους ομίλους του Champions League, η μεγάλη σημασία αυτών των δυο αγώνων γίνεται απόλυτα κατανοητή με σημαντικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. 

Αμιγώς αγωνιστικά, ο «Δικέφαλος» δεν αλλάζει τις ποδοσφαιρικές του συνήθειες προσεγγίζοντας την επικείμενη αναμέτρηση χωρίς προβλήματα, πέραν αυτών που έχει μάθει να ζει μ’ αυτά, δηλαδή την απουσία των Βιεϊρίνια – Μαουρίσιο. Ο Βέρνμπλουμ έμεινε στη Θεσσαλονίκη καθώς στερείται αγωνιστικού ρυθμού λόγω της μακρόχρονης απουσίας του. Το 4-4-2 του Πορτογάλου τεχνικού αναμένεται να πλαισιώσουν οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης στην άμυνα, σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Εσίτι – Ελ Καντουρί με τον τελευταίο να έχει πλέον οργανωτικό ρόλο εν αντιθέσει με το Νιγηριανό συμπαίκτη του. 

Μεσοεπιθετικά μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις με τους Ζαμπά – Στοχ να ερίζουν για μια θέση στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Πέλκα να παραμένει στον άξονα, τον Μπίσεσβαρ αριστερά και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης. Οι όποιες απαντήσεις σε λίγες ώρες πλέον… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.