Φερέιρα: «Συγκεντρωμένοι για την πρόκριση»

Όλα όσα δήλωσε ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός για την αυριανή αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα.
Δημοσίευση: 21/08/2019 - 21:08

Τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες του αυριανού αγώνα επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ εξ αρχής έδειξε τη διάθεσή του να πάψουν οι όποιες κουβέντες για το ματς με τον Άγιαξ, καθώς τέτοιας λογικής ήταν η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε απαντώντας:

 «Αυτή η δυάδα παιχνιδιών ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η ιστορία των παιχνιδιών με τον Άγιαξ έχει περάσει. Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προετοιμαστούμε σωστά για το αυριανό παιχνίδι. Ξέρω ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για την εξέλιξη του ΠΑΟΚ, των παικτών αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αύριο θα πρέπει όλοι να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στις απαιτήσεις του αγώνα και πρέπει να δείξουμε μεγάλη επιθετικότητα σε αυτόν τον αγώνα».

Σ’ ερώτηση για το αν στις αποφάσεις του για την αυριανή αναμέτρηση θα συνυπολογιστούν κι οι επόμενες δυο αναμετρήσεις της ομάδας του είπε: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι ο επόμενος αγώνας και παίζουμε ένα παιχνίδι τη φορά, έτσι ετοιμάζουμε τα ματς, ένα τη φορά».

Για το πώς εισπράττει την ατμόσφαιρα της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ σχολίασε: «Αυτά τα ματς ανήκουν στο παρελθόν. Ζούμε το παρόν, προσπαθώντας να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και όσον αφορά του πόρους που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να τους εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ο 41χρονος τεχνικός απάντησε και στο αν αισθάνεται πίεση για την επιτυχία: «Κανένας δεν μπορεί να μου ασκήσει μεγαλύτερη πίεση από ότι ασκώ εγώ στον εαυτό μου. Αυτό που απαιτώ από τους παίκτες το απαιτώ πρώτος εγώ από τον εαυτό μου. Αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε ημέρα και νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον σύλλογο».

Σ’ ότι αφορά το αήττητο σερί που τρέχει η σλοβακική ομάδα: «Όποιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο ξέρει ότι πλέον δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια πουθενά. Είναι σίγουρο ότι εμείς θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που προέρχεται από εννιά συνεχόμενες νίκες και για αυτό είπα ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό γιατί ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε εμπόδια και δυσκολίες από το πρώτο λεπτό».

Για το αν υπάρχει κάτι που θα ήθελε να βελτιωθεί συγκριτικά με αυτά που είδε απέναντι στον Άγιαξ: «Το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά ότι αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν. Αύριο είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι με διαφορετικές συνθήκες. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι έχουμε δουλέψει ώστε ο κάθε ποδοσφαιριστής να γνωρίζει τι θέλουμε από αυτόν σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Έτσι έχουμε προετοιμαστεί και για τον αυριανό αγώνα και ελπίζουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Κι ολοκλήρωσε με τοποθέτηση για το αν έχει καταλήξει στις επιλογές για το αρχικό σχήμα:«Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές στο χώρο του κέντρου, αλλά από την πρώτη στιγμή είπα ότι έχουμε μια καλή βάση ποδοσφαιριστών. Στο δικό μου μυαλό ξέρω ποιοι ποδοσφαιριστές θα ξεκινήσουν και αύριο θα το δείτε και εσείς. Η εικόνα στα ματς με τον Άγιαξ ήταν πολύ καλή, η ομάδα έδειξε ότι έχει μια βάση και δεν είναι αναγκαίο να προβούμε σε πολλές αλλαγές για τον αυριανό αγώνα».