Μίλησαν τα… νιάτα της Γιουνάιτεντ (video)

Το νεανικό σύνολο του Σόλσκερ δυσκολεύτηκε αλλά τελικώς επικράτησε της Αστάνα με 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ στο Βελιγράδι Παρτίζαν και Άλκμααρ πήραν από ένα βαθμό, πετυχαίνοντας από δύο γκολ.

O Όλε Γκούναρ Σόλσκερ παρέταξε ενδεκάδα με 3 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών –Γκρίνγουντ, Τσονγκ και Γκόμες- και με μέσο όρο ηλικίας 24 έτη και 145 ημέρες, το χαμηλότερο σε αγώνα ομίλων EL/CL από το Δεκέμβριο του 2012. 

Η Γιουνάιτεντ μπήκε με ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο, είχε δοκάρι στο 4′ με τον Φρεντ, αλλά δεν είχε συνέχεια στην απόδοσή της, παρά το γεγονός πως είχε τη μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά στην κατοχή. 

Το γκολ της νίκης για τον αγγλικό σύλλογο ήρθε στο 73’ με υπέροχη ατομική προσπάθεια του Γκρίνγουντ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γιουνάιτεντ που σκοράρει σε επίσημο ματς κι είναι γεννημένος μετά το 2000!

Μέχρι το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 80’ με ωραίο σουτ του Λίνγκαρντ. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Νταλότ, Τουανζέμπε, Τζόουνς, Ρόχο (78’ Γιανγκ), Φρεντ, Μάτιτς, Γκρίνγουντ, Γκόμες (68’ Μάτα), Τσονγκ (68’ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ

Προπονητής: Όλε Γκούναρ Σόλσκερ

Αστάνα: Έρικ, Ρουκάβινα, Ποστνίκοβ, Τομάσεβιτς, Σόμκο, Μαέφσκι, Τομάσοβ, Σίγκουργιονσον, Σιμούνοβιτς (46’ Λογκβινένκο), Ροτάριου (83’ Μουμπέλ), Μουρταζάγεβ (46’ Γιάνγκα)

Προπονητής: Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ




Στο Βελιγράδι, Παρτίζαν και Άλκμααρ πήραν από ένα βαθμό, αφού το 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. 

Στο 12’ η ολλανδική ομάδα βρήκε ανοικτό γήπεδο, η τριάδα Ιντρίσι-Μποαντού-Στενγκς συνδυάστηκε υπέροχα με τον 20χρονο Ολλανδό επιθετικό να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για τους οποίους αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Χατζηδιάκος. 
Τα δεδομένα άλλαξαν στο 27’, όταν ορθώς απεβλήθη με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σβένσον αφού ανέτρεψε τον Ασάνο με τον Ιάπωνα να είναι σε προφανή θέση για γκολ και οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Νάτχο να είναι εύστοχος από τα 11 μέτρα στο 42’, σε πέναλτι που κέρδισε ο Σαντίκ από τον Βάουτενς. 

Στο 48’ Ασάνο και Τόσιτς είχαν διπλή ευκαιρία για να βάλουν μπροστά στο σκορ την ομάδα του Βελιγραδίου, η οποία τελικώς έφτασε στην ανατροπή με το δεύτερο γκολ στον αγώνα από τον Νάτχο. 

Οι Ολλανδοί παρά το γεγονός πως είχαν παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να φύγουν από τη Σερβία με την ισοπαλία, αφού στο 67’ οι ρόλοι άλλαξαν, ο Στενγκς έγινε ο δημιουργός, ο Μποαντού ο σκόρερ για το τελικό 2-2. 

Παρτίζαν: Στόικοβιτς, Μίλετιτς, Όστοϊτς, Πάβλοβιτς, Ουρόσεβιτς, Ζντιέλαρ, Στσέκιτς (79’ Σουμά), Τόσιτς (63’ Μάρκοβιτς), Νάτχο, Ασάνο, Σαντίκ (88′ Γκίγκιτς)

Προπονητής: Σάβο Μιλόσεβιτς

Άλκμααρ: Μπιζότ, Σβένσον, Φλάαρ, Βάουτενς (54’ Χατζηδιάκος), Βάινταλ, Μίντσο, Κόοπμαϊνερς, Στενγκς (84’ Κλάσι), Ντε Βιτ, Ιντρίσι (31’ Σουγκαβάρα), Μποαντού

Προπονητής: Άρνε Σλοτ

12ος όμιλος

1η αγωνιστική

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αστάνα 1-0
Παρτίζαν-Άλκμααρ 2-2

Επόμενη αγωνιστική 3/10/19

Αστάνα-Παρτίζαν
Άλκμααρ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.