Διπλό… τρόπαιο για τη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και επιβλήθηκε του Αγιαξ με 2-0 στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και εκτός από το τρόπαιο κέρδισε και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Η Μάντσεστερ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και επιβλήθηκε του Αγιαξ με 2-0 στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και εκτός από το τρόπαιο κέρδισε και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Ο Μουρίνιο στην πρώτη του σεζόν στη Γιουνάιτεντ οδήγησε την αγγλική ομάδα στην κατάκτηση του μοναδικού τροπαίου που απουσίαζε από τη συλλογή της. 
Ο Πορτογάλος κέρδισε κατά κράτος τον Μποζ στην προπονητική σκακιέρα, αφού ο Αγιαξ είχε μόλις μία αξιόλογη ευκαιρία και αυτή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πογκμπά στάθηκε τυχερός στο 18′ στο γκολ που έβαλε τους “κόκκινους διαβόλους” μπροστά στο σκορ, ενώ στο 48′ ο Μικιταριάν “εμφανίστηκε” στον αγωνιστικό χώρο και έβαλε την… υπογραφή του στον τελικο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Αγιαξ παρατάχθηκε με τον Ονάνα στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά την αποτελούσαν οι Φέλτμαν, Σάντσες, Ντε Λιχτ και Ρίντεβαλντ. Αμυντικό χαφ ο Σένε με εσωτερικούς μέσους τους Κλάασεν και Ζίγιετς. Τραορέ, Γιουνές στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντόλμπεργκ 
Η Μάντσεστερ αγωνίστηκε με 4-1-4-1 και τον Ρομέρο κάτω από τα δοκάρια. Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν τοποθετήθηκαν στην στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Ερέρα μπροστά τους, με τους Πογκμπά, Φελαϊνί στον άξονα και τους Μάτα, Μικιταριάν στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. Ο Ράσφορντ την αιχμή του δόρατος…

Ο Πογκμπά έκανε τη διαφορά

Με τον αέρα του φαβορί και με περισσότερη… σπίθα στα μάτια τους, οι παίκτες του Μουρίνιο μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στον Αγιαξ να κάνει το παιχνίδι του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίεζε ψηλά, κατέστρεφε από τη… γέννηση τους τις επιθέσεις των Ολλανδών και απειλούσε με κάθε ευκαιρία τον Ονάνα. Ο Πογκμπά έστειλε το… μήνυμα στο 28ο δευτερόλεπτο με το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά οι αντίπαλοι του δεν το… έλαβαν, καθώς στο 18′ τον άφησαν και πάλι αμαρκάριστο. Ο Γάλλος με τη βοήθεια του Σάντσες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε τη Γιουνάιτεντ σε θέση οδηγού του σκορ. 
Έχοντας πάει το ματς εκεί που ήθελε, η τακτική του Μουρίνιο για τη συνέχεια ήταν η… οπισθοχώρηση, προκειμένου να βρει περισσότερους χώρους πλέον ο Ράσφορντ! Ο άξονας της Γιουνάιτεντ είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Αγιαξ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο να μην μπορέσει να δημιουργήσει φάσεις. Η μοναδική φορά που ανησύχησε λίγο ο Ρομέρο ήταν από ένα σουτ του Τραορέ από τα αριστερά της περιοχής. Ακόμα και στο τελευταίο τέταρτο, όταν οι Ολλανδοί πίεσαν αρκετά, η Μάντσεστερ δεν άφησε κενούς διαδρόμους. 

Εμφανίστηκε και σκόραρε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Ο Μικιταριάν που ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου στο πρώτο 45λεπτο έγινε ένας από τους… ήρωες της ομάδος του. Με γυριστό σουτ μπροστά από τη γραμμή του τέρματος έκανε το 2-0 στο 48′ και ανέβασε πιο ψηλά τον πήχη δυσκολίας για τα “μωρά” του Μποζ. 

Με τον Πογκμπά να έχει “κλειδώσει” τον Κλάασεν, ο Αγιαξ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα μόνο με ατομικές προσπάθειες του Τραορέ. Το… πούλμαν του Μουρίνιο μπροστά από την περιοχή του Ρομέρο ήταν απροσπέλαστο και έτσι οι Ολλανδοί έβλεπαν να μένουν ημιτελείς οι προσπάθειες τους για τη μείωση του σκορ. 
Τα μακρινά σουτ έξω από την περιοχή δεν είχαν τύχη και έτσι ο Ρομέρο χρειάστηκε μόλις μία φορά να μπλοκάρει την μπάλα, στην προσπάθεια του ντε Μπεκ στο 88′, λίγα δευτερόλεπτα μετά από μία μεγάλη ευκαιρία του Λίγκαρντ, ο οποίος έφτασε μία ανάσα από το 3-0. 
Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. 
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Φέτλμαν, Γιουνές – Φελαϊνί, Μχιταριάν
Αγιαξ (Πέτερ Μποζ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ (82΄ Ντε Γιονγκ), Σάντσες, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές, Σένε (70΄ Φαν ντε Μπέικ), Ζιγιέκ, Ντόλμπεργκ (62΄ Κάμπος), Ντε Λιχτ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Πογκμπά, Μάτα (90΄ Ρούνι), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ράσφορντ (84΄ Μαρσιάλ), Ερέρα, Μχιταριάν (74΄ Λίνγκαρντ), Βαλένσια, Φελαϊνί, Νταρμιάν. 
Live Blog Άγιαξ-Μάντσεστερ Γ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.