Για δεύτερη σερί νίκη μετά από δύο χρόνια

Η Ελλάδα φιλοξενείται από την Αρμενία (19:00 novasports.gr) και θέλει να αρχίσει να συνηθίζει ξανά στις νίκες μένοντας πιστή στο πλάνο του Φαντ Σχιπ. Αυτοί είναι οι έντεκα που σκέφτεται ο Ολλανδός.

Η Εθνική μας ομάδα θέλει να συνεχίσει στο μονοπάτι που βάδισε στο ματς με την Ιταλία και πολύ περισσότερο σε εκείνο με τη Βοσνία. Απέναντι στην Αρμενία θα προσπαθήσει σήμερα να πάρει το δευτερο συνεχόμενο της τρίποντο για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017 όταν είχε κερδίσει την Κύπρο εκτός έδρας με 2-1 και το Γιβραλτάρ με 4-0.

Πιο σημαντικό όμως είναι να κάνει μια ακόμα πειστική εμφάνιση και να δείξει ότι όντως το “Πλάνο Κατάρ” έχει μπει σε μια ρότα. Αυτό θα φανεί από τη διάθεση των παικτών που θα μπουν στο Republica Stadion. Αν είναι η ίδια διάθεση αυτοθυσίας και αυταπάρνησης με το ματς με τη Βοσνία, θα αποδείξουν ότι όντως πλέον η Εθνική μπαίνει πάνω από κάθε “εγώ” που απαρτίζει την ομάδα.

Αν παλέψουν ο ένας για τον άλλον και διώξουν (ξανά) τις αρνητικές σκέψεις, τότε απέναντι στη λειψή και με νέο προπονητή Αρμενία θα έχουν τον πρώτο λογο για τη νίκη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι Αρμένιοι κάνουν λόγο για επτά απουσίες, αλλά η ελληνική ομάδα πρέπει να κοιταξει πρωτίστως τον εαυτό της και εν συνεχεία τις κόντρα επιθέσεις των Αρμένιων οι οποίες τον περασμένο Ιούνιο έκαναν άνω-κάτω την Εθνική με το “LIVE Show” των δηλώσεων Παπασταθόπουλος-Αναστασιάδη που οδήγησαν στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας μετά από δύο μήνες.

Ο νέος τεχνικός φαίνεται πως ξέρει τί κάνει. Έχει βάλει κανόνες (πειθαρχίας και όχι μόνο) στην ομάδα και έχει παρουσιάσει ένα πλάνο το οποίο θέλει άπαντες να τηρήσουν ευλαβικά. Το πλάνο αυτό μιλά για αλλαγές, μιλά για ποδόσφαιρο κυριαρχίας, για επιθετικογενή στρατηγική και για γρήγορο passing game. Πολλά από αυτά τα είδαμε στο ματς με τη Βοσνία. Στις τελευταίες προπονήσεις πρόσθεσε και δουλειά στα τελειώματα για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα. 

Για την εφαρμογή το πλάνου δεν υπάρχουν μόνιμοι “στρατιώτες”. Για την ώρα τους τεστάρει. Θα επιλέξει του χρόνου τον  Αύγουστο τους πιο πιστούς του πλάνου. Οι καλοί μαθητές του Οκτώβρη πήραν “πάσο” για τα ματς του Νοέμβρη. Σε ότι έχει να κάνει με την ενδεκάδα όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα γίνουν κάποιες αλλαγές. 

Με βάση τα όσα έχει δουλέψει και έχει δείξει στους παίκτες του οι πιθανότεροι για την αρχική ενδεκάδα σε σχήμα 4-2-3-1 (πες με και 4-4-2 σε φάση άμυνας) είναι οι Βλαχοδήμος, Λαμπρόπουλος, Σταφυλίδης, Μπακάκης, Τσιμίκας στην άμυνα, Μπουχαλάκης με Γαλανόπουλο στα αμυντικά χαφ, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Δώνης και μπροστά ο Μπακασέτας σε ρόλο δεύτερου επιθετικού με τον Κουλούρη κορυφή. 

Το ματς ξεκινά στις 19.00 ώρα Ελλάδος και την εξέλιξή του μπορείτε να την  παρακολουθήσετε LIVE στο novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.