Στις καθυστερήσεις η διαφορά…

Με γκολ του Ζόνας στις καθυστερήσεις του αγώνα η Μπενφίκα έκαμψε την αντίσταση της Ζενίτ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με γκολ του Ζόνας στις καθυστερήσεις του αγώνα η Μπενφίκα έκαμψε την αντίσταση της Ζενίτ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στη νίκη. Το σύνολο του Βίλα Μπόας έμεινε με δέκα παίκτες λίγα δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο Ζόνας, λόγω αποβολής του Κρισίτο…

Χωρίς καλό ρυθμό, με πολλά φάουλ και λάθη, κύλισε το πρώτο ημίχρονο. Η Ζενίτ είχε δώσει χώρο στην Μπενφίκα προσέχοντας τα μετόπισθεν και έχοντας ως στόχο να φύγει γρήγορα στην αντεπίθεση. Οι Ρώσοι πέτυχαν το σκοπό τους και δεν επέτρεψαν στον Μήτρογλου και την παρέα του να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο σουτ του Πίτσι στο 19′ ενώ είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του δέκα λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους είχαν πάρει σχεδόν άριστα ανασταλτικά, αφού η Ζενίτ το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν ένα φάουλ του Χουλκ στο 36′. Από εκεί και πέρα ούτε από αντεπιθέσεις ούτε από τις λιγοστές οργανωμένες της επιθέσεις κατάφερε να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με περισσότερη επιθετική διάθεση, γι αυτό άλλωστε είδαμε και περισσότερες τελικές προσπάθειες. Για τη Ζενίτ ο Βίτσελ δύο φορές στο ίδιο λεπτό (52′) δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος αντέδρασε σωστά. Η συνέχεια άνηκε στην Μπενφίκα, με τον Γκαϊτάν να απειλεί αρκετές φορές την εστία του Λοντίγκιν. Στο 57′ μετά από πάσα του Μήτρογλου, έστειλε την “στρογγυλή θεά” δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 69′ δεν μπόρεσε να νικήσει με διπλή προσπάθεια τον γκολκίπερ της Ζενίτ.

Από την στιγμή που δεν μπόρεσε να σκοράρει, ο Γκαϊτάν είπε να… δημιουργήσει και να δώσει την ευκαιρία στον Ζόνας να χριστεί σκόρερ. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Κρισίτο αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Αυτό το αριθμητικό μειονέκτημα φάνηκε στην επόμενη φάση, με τον Γκαϊτάν να εκτελεί το φάουλ και ο Ζόνας με κεφαλιά να νικά τον Λοντίγκιν, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα έδιωξε δύσκολα το σουτ του Σάμαρη και κράτησε τη διαφορά στα μικρότερα δυνατά επίπεδα…

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες:  Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Πίτσι, Ζόνας – Βίτσελ, Χάβι Γκαρθία, Κρισίτο
Κόκκινη: 90′ Κρισίτο  

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Λίντελοφ, Ελιζέου, Ζαρντέλ,  Αλμέιδα, Σάμαρης, Γκαϊτάν,  Σάντσες, Ζόνας, Πίτσι (71′ Καρσελά), Μήτρογλου (63′ Χιμένες). 
Ζενίτ (Αντρέ Βίγιας Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λομπέρτς, Γκαράι, Ντάνι (87′ Μαουρίσιο),  Σατόφ (81′ Ζιρκόφ), Χουλκ, Τζούμπα (74′ Κοκορίν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.