Ατλέτικο με ανατροπή από ημίχρονο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε με 2-1 την Μονακό στο Λουί Ντε ανατρέποντας το 1-0 του Γκράντσιρ χάρη σε δύο γκολ των Ντιέγκο Κόστα και Χιμένεθ πριν βγει το ημίχρονο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό με την Ατλέτικο να θέλει από νωρίς να πάρει την πρωτοβουλία και να δείξει ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο ματς, θέλοντας παράλληλα να εκμεταλλευτεί και την κακή ψυχολογία των Μονεγάσκων. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε με ευκαιρία του Ντιέγκο Κόστα το ματς, με τον φορ των ροχιμπλάνκος να αστοχεί από κοντά ύστερα από ωραία ενέργεια του Γκριζμάν.

Από το δέκατο λεπτό κι έπειτα η Μονακό άρχισε να ισορροπεί το ματς και να απειλεί σταδιακά την ομάδα του (τιμωρημένου) Σιμεόνε. Κι αφού στο 12′ ο Εντοράμ ήταν άστοχος , στο 18′ ο Γκράντσιρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μονακό. Μία σπάνια στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα της Μονακό και ήταν αρκετή για να γίνει το 1-0.

Μέχρι το 30ό λεπτό η Ατλέτικο τα είχε χαμένα και η Μονακό προσπαθύσε να φανεί απειλητική για να διευρύνει το προβάδισμά της, αλλά από το ημίωρο και μετά η παρέα του Γκριζμάν συνήλθε. Μέσα σε δύο λεπτά ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Κορέα έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα ο Ντιέγκο Κόστα στο 31′. 

Στο πιο κομβικό σημείο ενός αγώνα ήρθε και η ανατροπή. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χιμένεθ ύστερα από κόρνερ του Κόκε νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του Ζαρντίμ να χάνει τελείως το ψυχολογικό αβαντάζ που είχε αποκτήσει στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Αυτό φάνηκε και στην αρχή του δεύτερου μέρους καθώς η Μονακό δε μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία με την Ατλέτικο να έχει τον πλήρη έλεγχο. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της ήρθε με τον Ραδαμέλ Φαλκάο να σουτάρει λίγο άουτ αφού κέρδισε μάχη από δύο αντιπάλους. Άλλη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Σιντιμπέ στο 80′ με τη μπάλα να φεύγει άουτ. 

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος με την Ατλέτικο να κρατά το ματς εκεί που το θέλει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει εν τέλει τη σημαντική πρώτη νίκη στο Champions League.

Λουί Ντε, Μονακό
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (ΣΚΩ)

Μονακό (4-3-3): Μπενάλιο, Αχόλου (69′ Τραορέ), Τζέμερσον, Εντοράμ, Τίλεμανς, Φαλκάο, Σιντιμέ, Τσαντλί (58′ Εμπουλά), Γκλικ, Γκράντσιρ (77′ Σιλά), Χένρικς.
Προπονητής: Λεονάρντο Ζαρντίμ

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Γκοντίν, Κόκε, Γκριζμάν, Νιγκέζ, Κορέα (70′ Λέμαρ), Ρόντρι, Ντιέγκο Κόστα, Χουανφράν, Λούκας, Χιμένεθ
Προπονητής: Ντιέγκο Σιμεόνε 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.