Βαθμός απογείωσης!

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Τότεναμ στο Φάληρο, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Ποντένσε και Βαλμπουενά οι σκόρερ, δοκάρι είχε ο Γκιλιέρμε!

Οι φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν περνούν καλά στο Φάληρο, αυτό είναι παράδοση πλέον! Έτσι και η Τότεναμ του Μαουρίσιο Ποκετίνο που ήθελε τόσο πολύ το τρίποντο στο Φάληρο, δεν κατάφερε να “λυγίσει” τον Ολυμπιακό, που έδειξε ψυχή και ικανότητα για να γυρίσει το ματς από το 0-2, απέναντι στην τεράστια Τότεναμ! 

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε όπως αναμενόταν με 4-2-3-1 και τους Σα, Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρας, Γκερέρο. Από την άλλη πλευρά ο Μαουρίσιο Ποκετίνο επέλεξε τους Γιορίς, Αλντεβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Εντομπελέ, Γουίνκς, Άλι, Μόουρα, Έρικσεν και Κέιν σε 4-3-3. 

Με δύο πρόσωπα 

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι, μπαίνοντας στο ματς με πίστη για το πρώτο γκολ στο ματς. Μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Ποντένσε έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με καλό σουτ μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Γιορίς. Οι “ερυθρόλευκοι” πάτησαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και συνέχισε να βρίσκει κενά στα πλάγια της άμυνας της Τότεναμ.

 Τρία λεπτά αργότερα ο Ποντένσε έχασε νεά μεγάλη ευκαιρία σε πανομοιότυπη φάση με την προηγούμενη. Ο Γκερέρο είχε ακόμα ένα καλό σουτ στο 16, αλλά η μεγαλύτερη στιγμή μέχρι εκείνο το σημείο ήταν το δοκάρι του Γκερέρο στο 18′! Ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Ποντέσε με το στήθος μοίρασε με εξαιρετικό τρόπο στον Ισπανο, που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιορίς!

Ο Γιασίν Μεριά ήταν ο αδύναμος κρίκος της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού και μετά από μερικά λάθη στο ξεκίνημα, υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι στο 25ο λεπτό πάνω στον Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 για τα “σπιρούνια” στο 26′. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε φέτος ο Ολυμπιακός στο Φάληρο σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε πίσω στο σκορ, χωρίς να έχει δεχτεί φάση στο ανοικτό γήπεδο από την Τότεναμ. Ο ρυθμός των Πειραιωτών επηρεάστηκε και μετά από πέντε λεπτά, ο Λούκας Μόουρα έφτασε σε δεύτερο τέρμα! Ο Ποντένσε έκανε λάθος κοντρόλ στο κέντρο, ο Έρικσεν μοίρασε αστραπιαία στον Μόουρα, ο οποίος με περίφημο σουτ έγραψε το 2-0! 

Ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε τα όπλα και πίεσε για ένα γκολ, με τον Μασούρα να χάνει ευκαιρία στο 34′ και τον Κέιν να απαντά στο 40′. Ο Σα είχε την επέμβαση για να κρατήσει το 2-0.  Ένα λεπτό πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ σε 2-1 με σκόρερ τον Ποντένσε.

Ο Βαλμπουενά από τα αριστερά τράβηξε δύο αντιπάλους πάνω του και μοίρασε εξαίσια στον Πορτογάλο ο οποίος έφυγε στον κενό χώρο και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1! Οι φίλοι του Ολυμπιακού με ζεστό χειροκρότημα έδειξαν πως αυτό που παρουσίασε ο Ολυμπιακός, παρά τα λάθη ήταν αρκετά ικανοποιητικό! 

Με κεκτημένη ταχύτητα!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει στην πίεση που δέχτηκε στα πρώτα λεπτά του δεύτέρου μέρους από την Τότεναμ και μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση! Στο 49′ ο Άλι σκόραρε από θέση οφσάιντ μετά από πάσα του Κέιν. Οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν από την περιοχή και στο 52′ κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι μετά από φάση διαρκείας. Ο Βαλμπουενά “γκρεμίστηκε” από τον Βερτόγκεν και ο Γάλλος βιρτουόζος ανέλαβε την εκτέλεση για να ευστοχήσει απέναντι στον συμπατριώτη του, Ούγκο Γιορίς! Το 2-2 σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους του Ολυμπιακού με την ατμσόφαιρα στο Φάληρο να γίνεται εκρηκτική!

H Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των γηπεδούχων και είχε ευκαιρίες με σουτ των Εντομπελέ (62′) και Άλι (65′) με τον Σα να είναι απόλυτα θετικός και στις δύο. Ο Ποκετίνο εν τω μεταξύ έδωσε νέα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή με τον Σισοκό στη θέση του Ενομπελέ. Στο 68ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη αλλαγή του στο ματς, με τον Βαλμπουενά ν’ αποχωρεί για να πάρει τη θέση του ο Γιασίν Μπενζιά. Όλο το “Γ. Καραϊσκάκης” χειροκρότησε θερμά τον απίστευτο Γάλλο ηγέτη των Πειραιωτών.

Στο 73′ ο Ποκετίνο έβαλε τον Σον στη θέση του Άλι και τρία λεπτά αργότερα και ο Λαμέλα πέρασε στο ματς στη θέση του Μόουρα. Από την πλευρά του ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Ραντζέλοβιτς στη θέση του Μασούρα στο 78ο λεπτό. Παρά την πίεση της Τότεναμ στα τελευταία λεπτά τίποτα δεν άλλαξε και μάλιστα ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ της νίκης με τις ενέργειες του Ποντένσε κυρίως στις καθυστερήσεις, χωρίς αποτέλεσμα. Το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού Τζιανλούκα Ρόκι, ξεσηκωσε το φαληρικό γήπεδο, που αποθέωσε για ακόμα μια φορά στη σεζόν την ομάδα του Μαρτίνς!

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρας, Γκερέρο

Τότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντεβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Εντομπελέ, Γουίνκς, Άλι, Μόουρα, Έρικσεν, Κέιν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.