Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον Άγιαξ (video)

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας, οι οποίοι την προηγούμενη σεζόν έφτασαν έως τα ημιτελικά του Champions League, εκκίνησαν τη φετινή πορεία τους στους ομίλους με εντός έδρας νίκη επί της Λιλ.

Ο Άγιαξ φτάνοντας έως την ημιτελική φάση με απολαυστικό ποδόσφαιρο, ήταν η ευχάριστη έκπληξη της προηγούμενης σεζόν στο Champions League και από ότι φαίνεται θέλει να δώσει συνέχεια και στην τρέχουσα σεζόν. 

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας δε δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι στην…άγουρη ακόμη για αυτό το επίπεδο Λιλ, επικρατώντας με 3-0 στο Άμστερνταμ, απλώνοντας στο χορτάρι τις επιθετικές αρετές τους. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, είχαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Νέρες και τον Ζιγές στο πρώτο 15λεπτο, για να έρθει στο 18’ ο Πρόμες να ανοίξει το δρόμο της νίκης μετά από ασίστ του Ταγλιαφίκο. Στο 50’ ο Άλβαρες έγινε ο πρώτος Μεξικανός που σκοράρει στο ντεμπούτο του σε αγώνα Champions League σε φάση κατά την οποία οι συμπαίκτες του έκαναν 18 μεταβιβάσεις.

Και στο 62’ ο Αργεντινός διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ύστερα από κόρνερ του Ζιγές, φτάνοντας τα 4 εντός έδρας γκολ σε αγώνες του θεσμού. 

Για τους λάτρεις των στατιστικών, όσες φορές ο Άγιαξ είχε νικήσει το πρώτο παιχνίδι στους ομίλους, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. 

Με αυτή τη νίκη, οι Ολλανδοί πηγαίνουν στους 3 βαθμούς, εκεί όπου βρίσκεται κι η Βαλένθια με τη μεγάλη νίκη της στο Λονδίνο με 1-0 επί της Τσέλσι. 

Άγιαξ (4-3-3): Ονάνα, Ντεστ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Άλβαρες, Μαρτίνες (87’ Εκέλενκαμπ), Πρόμες, Ζιγές (77’ Λανγκ), Τάντιτς, Νέρες (83’ Χούντελααρ)

Προπονητής: Έρικ Τεν Χαχ

Λιλ (4-4-2): Μενιάν, Τσελίκ, Ζ. Φόντε, Γκαμπριέλ, Μπράνταριτς, Σάντσες (63’ Αραούζο), Αντρέ, Σουμαρέ (77’ Σέκα), Μπάμπα, Ικονέ (63’ Γιασίτζι), Οσιμχέν 

Προπονητής: Κριστόφ Γκαλτιέ



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.