Την έσωσε ο Τερ Στέγκεν (video)

Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα, όμως σταμάτησε στον εξαιρετικό Τερ Στέγκεν και το 0-0 σημάδεψε τις προσπάθειες των ομάδων στην πρεμιέρα του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά και με στόχο να κρατήσει τη μπάλα για να μην επιτρέψει στη Ντόρτμουντ να βρει επιθετικό ρυθμό. Μάλιστα ήταν η πρώτη που απείλησε στο 12ο λεπτό όταν ο Γκριεζμάν επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Στο 24’ η Ντόρτμουντ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κάθετη πάσα του Αζάρ και πλασέ του Ρόις που εξουδετέρωσε ο Τερ Στέγκεν.
Έξι λεπτά αργότερα έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια ο δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον γερμανικό σύλλογο Χακίμι, όμως απέτυχε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα.
Μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο με την καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους και με τη Μπαρτσελόνα να μην έχει τελική προς την αντίπαλη εστία.

Στο 55ο λεπτό ο Σάντσο μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση απέφυγε τον Σεμέντο ο οποίος τον ανέτρεψε παραχωρώντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόις, όμως ο Τερ Στέγκεν τον νίκησε κρατώντας το μηδέν.
Στο 71ο λεπτό ο Αλκάθερ κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι κι επιχείρησε άστοχο πλασέ υπό πίεση.
Ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τις αλλαγές του από το 60ο λεπτό με στόχο να τονώσει την επιθετικότητα της Μπαρτσελόνα, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Μέσι.
Στο 78’ ο Μπραντ βρήκε σε καλή θέση στην περιοχή τον Ρόις ο οποίος νικήθηκε για μια ακόμη φορά από τον κορυφαίο της Μπαρτσελόνα Τερ Στέγκεν

Η στατιστική κατέγραψε 14 τελικές για τη Ντόρτμουντ και μόλις 5 για την Μπαρτσελόνα που έκανε μετριότατο παιχνίδι στην πρεμιέρα της εφετινής διοργάνωσης.

Ο Φάτι έγινε ο νεότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντόρτμουντ: Μπέρκι, Χακίμι, Ντιλέϊνι, Σάντσο, Αλκάθερ (87’ Λάρσεν), Ρόις, Γκερέιρο, Χούμελς, Ακάνζι, Αζάρ (73’ Μπραντ), Βίτσελ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Μπουσκέτς (60’ Ράκιτιτς), Αρτούρ, Σουάρες, Λανγκλέ, Γκριεζμάν, Άλμπα (40’ Σέρχι Ρομπέρτο), Ντε Γιόνγκ, Φάτι (59’ Μέσι).



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.