Eπιστροφή στις ρίζες

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει την ομάδα που τον ανέδειξε, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στην δεύτερη δόση της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει την ομάδα που τον ανέδειξε, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στην δεύτερη δόση της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη.

Το μεγάλο αστέρι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, πέρασε έξι χρόνια στην ομάδα της Λισσαβόνας, απ’ όπου τον απόκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013…and the rest is history!

Το αποψινό ματς του 6ου Ομίλου, δεν είναι το πρώτο στο οποίο ο Ρονάλντο αντιμετωπίζει την παλιά του ομάδα. Το είχε κάνει και με την Γιουνάιτεντ στους ομίλους της σεζόν 2007-08, όπου μάλιστα την «εκτέλεσε» δύο φορές, την πρώτη με το μοναδικό γκολ σε νίκη 1-0 στην Λισσαβόνα και την δεύτερη σκοράροντας με απ’ ευθείας φάουλ στο 92′ για το τρίποντο με 2-1 στο «Όλντ Τράφορντ».

Κατά τα άλλα, το ματς μοιάζει με…μάζωξη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας, με τους Ρονάλντο, Πέπε, Κοεντράο, Άντριεν Σίλβα, Πατρίσιο και Γ. Καρβάλιο να τα ξαναλένε από κοντά.

Οι Μαδριλένοι κέρδισαν και τα έξι περσινά εντός έδρας παιχνίδια τους στον δρόμο για τον τίτλο με συνολικό σκορ 19-0, οπότε η Σπόρτινγκ έχει δύσκολο έργο, στην προσπάθειά της για την πρώτη νίκη της επί ισπανικού εδάφους στην Ευρώπη.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βαρσοβία φιλοξενεί αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, με την Λέγκια να αντιμετωπίζει την Ντόρτμουντ. Τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, ήταν η ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά της σεζόν 1995-96, ενώ το «Βόισκα Πολσκιέγκο» αναμένεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το…χοιροστάσιο που είχαν αντικρίσει οι «πράσινοι» στον πρώτο αγώνα εκείνης της σεζόν (0-0, φωτό κάτω).

Πιένες για «Γουέμπλεϊ»

Στον 5ο Όμιλο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έχει μόνο ήττες σε πέντε ευρωπαϊκές επισκέψεις της στην Γερμανία.

Στο Λονδίνο και το «Γουέμπλεϊ», η Τότεναμ κοντράρει με την Μονακό, ομάδα που είχε αποκλείσει πέρσι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας την με 4-1 την τελευταία αγωνιστική στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ντεμπούτο για την Λέστερ

Στον 7ο Όμιλο, η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στο Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της Μπριζ, στο μόλις ένατο ευρωπαϊκό παιχνίδι των 132 χρόνων της ιστορίας της. Η Μπριζ, επιστρέφει στους ομίλους για πρώτη φορά από το 2005-06 και θέλει να κερδίσει για πρώτη φορά αγγλική ομάδα από το 1994-95, όταν είχε νικήσει την Τσέλσι σε αγώνα του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Στο έτερο ματς του γκρουπ, η Πόρτο αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη, στην πρώτη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι αναμνήσεις μίας επτάρας

Στον 8ο όμιλο τέλος, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επισκέπτεται την έδρα της Λιόν, στο ίδιο γήπεδο όπου είχε…μαρτυρήσει χάνοντας με 7-1 στους ομίλους της σεζόν 2011-12. Οι Κροάτες, είχαν χάσει και τα τρία περσινά εκτός έδρας παιχνίδια τους στην διοργάνωση (ένα εκ των οποίων πό τον Ολυμπιακό), όμως παίρνουν θάρρος από το γεγονός ότι οι Γάλλοι υπέστησαν πέρσι τρεις ήττες σε τρία παιχνίδια εντός έδρας στον όμιλο.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους υποδέχεται την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη, θέλοντας να διαφυλάξει το ρεκόρ που την θέλει αήττητη σε 16 πρεμιέρες ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, με δέκα νίκες και 6 ισοπαλίες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης στο Τσάμπιονς Λιγκ:

5ος Όμιλος
Λεβερκούζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Τότεναμ – Μονακό

6ος Όμιλος
Ρεάλ Μ. – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
Λέγκια Βαρσοβίας – Ντόρτμουντ

7ος Όμιλος
Κλαμπ Μπριζ – Λέστερ
Πόρτο – Κοπεγχάγη

8ος Όμιλος
Λιόν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Γιουβέντους – Σεβίλλη


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.