Πω πω μια Πόρτο (video)

«Πάρτι» στο «Ντραγκάο» έστησε η Πόρτο. Οι «δράκοι» φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ (4-0), το ένα καλύτερο από το άλλο, τη Βασιλεία και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πάρτι» στο «Ντραγκάο» έστησε η Πόρτο. Οι «δράκοι» φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ (4-0), το ένα καλύτερο από το άλλο, τη Βασιλεία και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Λοπετέγκι κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, απειλήθηκε ελάχιστα και με τέσσερις γκολάρες από τους Μπραϊμί (13′), Ερέρα (47′), Κασεμίρο (56′) και Αμπουμπακάρ (76′) πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίος διασυλλογικής διοργάνωσης. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Ελβετοί λόγω αποβολής του Σάμουελ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Πόρτο παρά το νωθρό ξεκίνημα, όπου έδειξε «μπλοκαρισμένη» και χωρίς ιδέες στην επίθεση, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 14′ με τον Μπραϊμί. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός με φοβερή εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Βάτσλικ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Λίγο ο τραυματισμός του Ντανίλο,  λίγο οι συνεχείς διακοπές δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό. Τελικά, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η Πόρτο απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με μακρινό σουτ του Αμπουμπακάρ (33′) για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Ζούφι ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Πόρτο μπήκε φουριόζα και σε διάστημα δέκα λεπτών κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ερέρα στο 46′ με υπέροχο σουτ από αριστερά έκανε το 2-0 για την Πόρτο και στο 57′ ο Κασεμίρο με φοβερή εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Βασιλεία με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Ζουφί, όμως ο Ελβετός νικήθηκε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι από τον Φαμπιάνο. Από εκεί και πέρα, όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός έπεσε αισθητά, όμως αυτό δεν εμπόδισε την Πόρτο να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Έτσι, ο Αμπουμπακάρ στο 76′ με ένα άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Βάτσλικ και οι «δράκοι» προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πόρτο (Γιουλέν Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο (21′ Μάρτινς Ιντι), Μαϊκόν, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραϊμί (73′ Νέβες), Εβάντρο (79′ Κουαρέσμα), Ερέρα, Τέγιο, Αμπουμπακάρ
Στον πάγκο: Έλτον, Τόρες, Κιντέρο, Γκονζάλο Πασιένσια

Βασιλεία (Πάουλο Σόουζα): Βάτσλικ, Σάμουελ, Σαρ (58′ Εμπολό), Σάφαρι, Ζουφί, Φ. Φράι (62΄Κακιτάνι), Ελνένι, Τζάκα, Στρέλερ, Κάσι (77′ Καλά), Γκονζάλες
Στον πάγκο: Βαϊλατι, Τραορέ, Ντεγκέν, Αζέτι, Εμπολό


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.