Με VAR και Τέλες στους ”8” η Πόρτο (hls)

Ένα κράτημα του Φλορέντσι στον Φερνάντο στο 118' στέρησε την δυνατότητα στη Ρόμα να διεκδικήσει την πρόκριση με το γκολ-πέναλτι του Τέλες να στέλνει την Πόρτο στους ''8''.Ο Σοάρες άνοιξε το σκορ,ο Ντε Ρόσι ισοφάρισε και ο Μαρεγκά οδήγησε το ματς στην παράταση.

Ένα κράτημα του Φλορέντσι στον Φερνάντο στο 118′ στέρησε την δυνατότητα στη Ρόμα να διεκδικήσει την πρόκριση με το γκολ-πέναλτι του Τέλες να στέλνει την Πόρτο στους ”8”.Ο Σοάρες άνοιξε το σκορ,ο Ντε Ρόσι ισοφάρισε και ο Μαρεγκά οδήγησε το ματς στην παράταση.

Καλύτερη η ”αγχωμένη” Πόρτο, ισοφάρισε η ”ανύπαρκτη” Ρόμα

Αγχωμένη για 25 λεπτά η Πόρτο, στο…περίμενε η Ρόμα το πλήρωσε μετά την επιμονή του Μαρεγκά.Σπάνια πάτησε περιοχή η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο, ο Περότι σε μία από αυτές κέρδισε πέναλτι.Δυνατά μπήκε η Πόρτο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα την έβαζε στην διεκδίκηση της πρόκρισης.Οι ”δράκοι” έβγαλαν ενέργεια και ένταση από νωρίς  χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κορόνα που έμεινε στο πάγκο στο πρώτο ματς στη Ρώμη έπιασε δυνατό σουτ πάνω από τα δοκάρια του Όλσεν.Στο 10ο λεπτό ο Σοάρες προσπάθησε να νικήσει τον Σουηδό τερματοφύλακα της Ρόμα από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.Σουτ του Ντανίλο, η μπάλα έφυγε ψηλά έξω χωρίς να ανησυχήσει τον Όλσεν.Στο 21ο λεπτό ο Κορόνα δοκίμασε ξανά το πόδι του έξω από την περιοχή, πάλι δεν ανησύχησε ο Όλσεν.

Το γκολ ήρθε στο 25ο λεπτό με τον Βραζιλιάνο Σοάρες να το παίρνει έτοιμο από τον Μαρεγκά και να ανοίγει το σκορ.Ο Μαρεγκά που επέστρεψε στην 11αδα σε σχέση με το ματς στη Ρώμη, πρώτα έκλεψε από τον Μανωλά και ύστερα έδωσε και την ασίστ.




Στο 35ο λεπτό ο Περότι ανετράπη από τον Μιλιτάο και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι στην 61η του συμμετοχή νίκησε τον Ίκερ Κασίγιας από την άσπρη βούλα για την ισοφάριση της Ρόμα. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ερέρα ανάγκασε τον Όλσεν σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.




Στις καθυστερήσεις ο αρχηγός Ντανιέλε Ντε Ρόσι τραυματίστηκε μετά το μαρκάρισμα του Ντανίλο και αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Πελεγκρίνι.

”Πέταγαν φωτιές οι δράκοι” και σκορ παράτασης

Καταιγιστική η ομάδα του Κονσιεσάο στο ξεκίνημα έβαλε γκολ στην 3η της και φαρμακερή ευκαιρία.Πρώτη και τεράστια για την Πόρτο με τον Σοάρες να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Μιλιτάο.Νέα καλή στιγμή με τον Μαρεγκά να κερδίζει το κόρνερ, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Κορόνα έβγαλε συστημένη σέντρα και Μαρεγκά έβαλε μπροστά ξανά την Πόρτο με το 6ο γκολ του σε 7 συμμετοχές.




Καλύτερη η Πόρτο, πίεσε για να φτάσει σε σκόρ πρόκρισης, μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Τέλες, ο Φελίπε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με κεφαλιά. Ένα σουτ όλο κα όλο είχε η Ρόμα, τον Τζέκο να αστοχεί απο καλή θέση μετά από 68 λεπτά.

Ο Κονσεϊσάο πέρασε στο ματς τον Μπραχίμι και λίγο μετά την εισοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Αλγερινός νικήθηκε από τον Όλσεν.Μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόμα μετά το λάθος του Πέπε ο Περότι έβαλε τέχνη, όχι όμως αρκετό φάλτσο για να νικήσει τον Κασίγιας και να τελειώσει το ματς και την πρόκριση.Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση…

Λίγα πράγματα…μοιραίος ο Τζέκο

Ο Μαρεγκά αστόχησε μετά το γύρισμα του Τέλες στο πρώτο δοκάρι, στην πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους στον έξτρα χρόνο.

Κόρνερ του Κολάροφ, κεφαλιά του Τζέκο η μπάλα έφυγε μόλις έξω απλό τα δοκάρια του Κασίγιας.Ξανά ο Βόσνιος από πλάγια θέση δεν έκανε καλό πλασέ και στο 111′ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πέπε να διώχνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στο πλασέ του Βόσνιου.

Σέντρα του Περέιρα, ο Φλορέντσι κράτησε τον Φερνάντο και ο Τσακίρ μετά από υπόδειξη VAR έδωσε πέναλτι στην Πόρτο με τον Τέλες να σκοράρει και να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.


Στάδιο:Ντραγκάο,Οπόρτο

Διαιτητής:
Κουνέιτ Τσακίρ

Κίτρινες:Τζανιόλο,Ερέρα,Ντανίλο,Τζέκο,Πέπε,Πελεγκρίνι

Πόρτο(Κονσεϊσάο)4-3-3:
Κασίγιας,Μιλιτάο(103’Περέιρα),Τέλες,Φελίπε,Πέπε
,Ερέρα,Ντανίλο,Οτάβιο,Κορόνα(69’Μπραχίμι),Μαρέγκα,Σοάρες(78’Φερνάντο)

Ρόμα(Ντι Φραντσέσκο)5-2-3:
Όλσεν,Κάρσντορπ(55’Φλορέντσι),Ζεσούς,Κολάροφ,Μανωλάς,Μαρκάνο(77’Κριστάντε),Ντε Ρόσι(45’Πελεγκρίνι-96’Σικ)),Ν’ζονζί,Περότι,Τζανιόλο,Τζέκο



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.