«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία»

Ο Μίτσελ παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός δέχεται εύκολα γκολ, αλλά στάθηκε στην πολύ καλή πορεία που έχουν κάνει φέτος οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Μίτσελ παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός δέχεται εύκολα γκολ, αλλά στάθηκε στην πολύ καλή πορεία που έχουν κάνει φέτος οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ισπανός είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο απέναντι στην Ατλέτικο στη Μαδρίτη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η ομάδα του.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την πρόκριση που ήρθε με άγχος και τα εύκολα γκολ:
«Είναι κάτι που δεν συνέβη πρώτη φορά. Συμβαίνει συχνά φέτος. Αν και παίζουμε καλά και κάνουμε φάσεις κάθε φορά που ο αντίπαλος περνάει το κέντρο μας βάζει γκολ. Αυτό μας έχει δημιουργήσει ανασφάλεια. Έχουμε όμως κάνει μία πολύ καλή πορεία φέτος. Έχουμε έναν βαθμό λιγότερο από πέρυσι, έχουμε βάλει τα ίδια γκολ αλλά έχουμε δεχθεί περισσότερα τέρματα. Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας. Μόνο με την Ατλέτικο δεν ήταν καλό το παιχνίδι για εμάς. Ήμασταν αγνώριστοι».


Για την ήττα στη Μάλμε και το πόσο επηρέασε και το πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού:
«Πιστεύω πως καταρχήν η αποχώρησή μας από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν οφείλεται σε εμάς. Ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Οφείλεται στο ότι είχαμε τις Ατλέτικο και Γιουβέντους στον όμιλο. Εάν μπορούσαμε να προσαρμόσουμε το σκορ εκεί θα το είχαμε κάνει. Τα προσαρμόσαμε όμως εδώ. Προσπαθήσαμε πολύ και τα καταφέραμε. Όταν μία ομάδα δέχεται πολλά γκολ δεν ευθύνονται μόνο οι αμυντικοί της αλλά γενικά η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σήμερα δεχθήκαμε 2 γκολ όπως με τον ΠΑΣ. Σε αντεπιθέσεις και στην ίδια πλευρά. Δεν ρίχνουμε το φταίξιμο σε πρόσωπα. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο επιθετικοί στην άμυνά μας. Είναι πράγματα που γίνονται στον θεσμό. Με τον ΠΑΣ δεχθήκαμε 2 γκολ από σουτ. Ο Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να αποκρούσει και δεχθήκαμε 2 τέρματα. Αυτό συμβαίνει όμως. Δεν θέλω να ασχοληθώ τόσο με την αμυντική και την επιθετική συμπεριφορά μας. Όταν παίζει με την ψυχή, το πάθος και την αφοσίωση που αγωνίστηκε σήμερα τότε μπορεί να πηγαίνει καλά».


Για τις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και το πόσο έχουν επηρεάσει την άμυνα:
«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για όσους χάσαμε σε σχέση με πέρυσι. Δεν το έκανα και όταν κερδίσαμε με την Ατλέτικο. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να παραπονιέμαι ή να ζητάω κάτι. Ούτε δημόσια ούτε με άλλον τρόπο. Πολλές φορές λέω για τους παίκτες μου πως δίνουν περισσότερα απ’ όσα του ζητάω. Θα θέλαμε να είχαμε έναν πιο καλό τεχνικό και πιο καλούς παίκτες αλλά και έτσι όπως είμαστε είμαστε καλά. Πήγαμε καλά στον όμιλο. Είναι πιθανό να μπορούσαμε να έχουμε πιο καλούς παίκτες όμως είναι σίγουρο πως θα μπορούσαμε να είχαμε έναν πιο καλό τεχνικό. Σίγουρα (σ.σ. το είπε στα ελληνικά)».


Για το πάθος στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη «χαλάρωση» και τη σιγουριά για τον τίτλο στην Ελλάδα:
«Καταρχήν δε βλέπω τον αποκλεισμό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπω την πρόκριση στο Γιουρόπα. Συμφωνώ πως στην Ελλάδα παίζουμε πιο χαλαρά από την Ευρώπη. Πραγματικά έχω προσπαθήσει πολύ να βρω την απάντηση στο ερώτημα. Δεν μπορώ να την βρω. Προετοιμάζω την ομάδα με τον ίδιο τρόπο και χωρίς να λέω κάτι κακό για τους αντιπάλους. Δεν έχω βρει την απάντηση. Θέλω να σας πω ένα μυστικό. Όπως σας εσάς έτσι και τον κ. Καραπαπά δεν τον αφήνω να βλέπει τις προπονήσεις. Υπάρχει η στρατηγική της στημένης μπάλας. Όπως και στην Ευρώοη και στην Ελλάδα. Κάνουμε προπόνηση στα στημένα. Βιντεοσκοπούμε τις φάσεις. Τις βάζουμε τις φάσεις και τις θέσεις με τα ονόματα με τα γραμμένα και φτιάχνουμε ένα μικρό βιβλίο με τις εικόνες αυτές. Πριν βγούμε για ζέσταμα έχουμε μία συνάντηση με Αλκόρτα και Νικοπολίδη για τις θέσεις. Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι παίκτες ξεχνιούνται. Στο Τσάμπιονς Λιγκ όχι. Σας ορκίζομαι πως κάνω το ίδιο. Μην το παρετε πως θέλω να ρίξω το φταίξιμο στους παίκτες. Δέκα γκολ έχουμε βάλει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέντε από στημένα. Είναι φοβερό πως το 50% μπαίνουν από στημένα. Είναι φοβερό πως στην Ελλάδα βγαίνουν οι Νικοπολίδης και Αλκόρτα με το βιβλιαράκι και λένε ‘εσύ θα είσαι εδώ και εσύ εκεί’. Εγώ πάντα έχω το ίδιο κίνητρο αν και είμαι σε αυτήν την ηλικία».


Για το αν νιώθει πως απειλείται η θέση του:
«Είναι αλήθεια πως αυτήν την εβδομάδα έγιναν πολλά που εσείς δεν ξέρετε. Πολλά αρνητικά. Πολλά άσχημα πράγματα για την οικογένειά μας. Όπως αυτό που συνέβη χθες που ο Κούλης Δουρέκας που μπήκε στο χειρουργείο. Μας έλλειψε πολύ σήμερα αλλά είμαστε σίγουροι πως θα είναι πολύ ευχαριστημένος από εκεί που βρίσκεται. Συμβαίνουν πολλά στην καθημερινότητα ενός τεχνικού. Πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την στρατηγική αλλά τις προσωπικές σχέσεις με τους παίκτες και το πως ο καθένας έχει την δική του ιδεολογία. Εάν σας πω τι έχει γίνει την τελευταία εβδομάδα θα δείτε πως υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητήσουμε πάνω σε αυτό. Και εάν το είπα αυτό για τον πιο καλό τεχνικό ίσως να υπάρχει κάποιος που να το λέει αυτό. Και εάν εσείς δεν παίρνετε τις ίδιες αποφάσεις, ελάτε εδώ να δείτε πως είναι και το πως να παίρνεις αποφάσεις για τις ενδεκάδες».


Για την πιο μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός στη συνέχεια:
«Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε αλλά στις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ εάν είσαι στο 3ο γκρούπ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Η ομάδα πραγματικά αξίζει να συνεχίσει στην Ευρώπη γιατί όπως έχω ξαναπεί πουλάμε πιο ακριβά απ’ ότι αγοράζουμε. Και αυτό μιλάει πολύ για το θέμα του μπάτζετ των ομάδων και δείχνει την αξία την δική μας. Στο Τορίνο τα τελευταία λεπτά σκέφτονταν το δικό μας ματς. Όχι το δικό τους. Οι τεχνικοί των Γιουβέντους και Ατλέτικο κυκλοφορούν με λιμουζίνες. Εγώ με το ίδιο όχημα και είμαι ευχαριστημένος. Και γι’ αυτό ευχαριστώ τους παίκτες. Είμαι ικανοποιημένος είμαι αλλά όχι χαρούμενος γιατί θα ήθελα να συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς και όχι στο Γιουρόπα. Εάν χρησιμοποιήσουμε το ίδιο πνεύμα στην Ελλάδα τότε θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα το πάρουν οι παίκτες».


Για τις μεταγραφές:
«Ξέρετε κάτι για τον προπονητή; Γιατί χαμογελάτε; Έχω στο μυαλό μου κάποια πράγματα που πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουμε. Για παίκτες που για προσωπικούς λόγους πρέπει να αφήσουν την ομάδα. Και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Πιο ανταγωνιστικές για κάποιες θέσεις. Δεν ξέρω εάν γίνεται αλλά αφού το είπε ο πρόεδρος ξέρει πιο καλά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.