Ο Θρύλος ήθελε, οι άλλοι όχι… (video)

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, αλλά τα νέα από το Τορίνο δεν ήταν αυτά που θα ήθελε. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέτριψαν τη Μάλμε με 4-2 και πλέον συνεχίζουν τη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, αλλά τα νέα από το Τορίνο δεν ήταν αυτά που θα ήθελε. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέτριψαν τη Μάλμε με 4-2 και πλέον συνεχίζουν τη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.


Οι Σουηδοί κόντρα στη ροή του αγώνα, ισοφάρισαν δύο φορές τον Ολυμπιακό, αλλά οι παίκτες του Μίτσελ φρόντισαν γρήγορα να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και να “καθαρίσουν” τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δύο σουτ στην εστία, όσα και τα γκολ τους, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν 24 τελικές, από τις οποίες οι μισές ήταν προς την εστία.


Ετσι, μετά από τις Ατλέτικο,Γιουβέντους και η Μάλμε έφυγε με άδεια χέρια και με κατεβασμένο το κεφάλι από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει βαθμό στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν.


Τα αρχικά πλάνα


Με 4-4-2 παρατάχθηκε η Μάλμε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολσεν υπερασπίστηκε τα δοκάρια της ομάδος του, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ρικαρντίνιο, Χάλστι, Ελάντερ, Κονάτε. Ερικσον και Αντού ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Τίνερχολμ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, τον Φόσμπεργκ στο αριστερό και τους Τελιν, Ρόσενμπεργκ στην επίθεση.


Ο Μίτσελ επέλεξε μία 11αδα χωρίς καθαρόαιμο ακραίο χαφ. Ο Ρομπέρτο για ακόμα ένα παιχνίδι πήρε φανέλα βασικού, με τον Ελαμπντελαουί στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Μποτία, Αμπιντάλ κεντρικό δίδυμο και τον Μαζουακού στα αριστερά. Ο Εντινγκά ήταν το αμυντικό χαφ με τον Μανιάτη λίγο μπροστά του και πίσω από τον Τσόρι Ντομίνγκες. Κασάμι και Φουστέρ τοποθετήθηκαν στα άκρα και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.


Μίλησε πάλι ο Φουστέρ


Η πίεση ψηλά από τα πρώτα δευτερόλεπτα, έδειξε τις προθέσεις του Ολυμπιακού για το παιχνίδι. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν επέτρεπαν στους Σουηδούς να κυκλοφορήσουν την μπάλα και παράλληλα να βρουν ρυθμό. Ο Φουστέρ έτρεχε συνεχώς, ο Αμπιντάλ αλάνθαστος πίσω έκοβε κάθε μακρινή μπαλιά και ο Τσόρι Ντομίνγκες σε κέφια μοίραζε στα άκρα το παιχνίδι. Ωστόσο, ο παίκτης που έκανε τη διαφορά ήταν ο Ελαμπντελαουί, ο οποίος ξεπερνούσε εύκολα το εμπόδιο του Κονάτε και γέμιζε από τα δεξιά.


Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε επιλέξει τη δεξιά πλευρά για την ανάπτυξη του, όμως το γκολ ξεκίνησε από τα αριστερά. Στο 22′ ο Μαζουακού εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο, ο Κασάμι με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Φουστέρ, αν και έφαγε κλοτσιά στο πρόσωπο, κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ.


Οσο περνούσαν τα λεπτά η Μάλμε ανέβαζε πιο ψηλά τις γραμμές της και στο 38′ παραλίγο ο Εντινγκά με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο. Η “στρογγυλή θεά” στο διώξιμο του άσου του Ολυμπιακού χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Αυτή ήταν η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από το 61%-39% που ήταν η κατοχή στο 30′ έκλεισαν το πρώτο μέρος στο 53%-47%.


Ροντέο με νικητή τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός συνέχισε να “χτυπά” από τα δεξιά με τον προπονητή της Μάλμε να διορθώνει το λάθος του και να βγάζει από τον ματς τον Κονάτε και να ρίχνει στη… μάχη τον Κρουν. Ο τελευταίος δύο λεπτά μετά την είσοδο του βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα στο 59′ ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει κόρνερ και αντί να απειλήσει βρέθηκε στην άμυνα. Ο Φόσμπεργκ πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε μέχρι τα δεξιά της περιοχής του Ρομπέρτο και έβγαλε τη σέντρα. Ο Κρουν αμαρκάριστος, δεν αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε και έφερε το ματς σε ισορροπία.


Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσόρι Ντομίνγκες εξαργύρωσε την καλή του παρουσία με έξοχο γκολ (σουτ έξω από την περιοχή), βάζοντας ξανά σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό.


Η Μάλμε δεν είχε άλλη επιλογή και είχε αφήσει τα μετόπισθεν, χωρίς ωστόσο να είναι και επικίνδυνη επιθετικά. Οι χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, παραλίγο να του στοιχίσουν, αφού στο 81′ πιάστηκε για δεύτερη φορά κοιμώμενη η άμυνα του. Ο Τίνερχολμ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρόσενμπεργκ με πλασέ στην κίνησε έκανε το 2-2.


Μπορεί ο Κρουν να σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, όμως ο Μήτρογλου το έκανε στην τελευταία του. Ο Μπενίτες ήταν στην πλάγια γραμμή έτοιμος να μπει και είδε τον διεθνή άσο να σκοράρει με κοντινό πλασέ στο 87′, όπου ο Ντομίνγκες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μποτία έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μήτρογλου στο δεύτερο πετάχτηκε και με το πόδι έκανε το 3-2, επιστρέφοντας στα γκολ στη φετινή σεζόν.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι Σουηδοί προσπάθησαν να πιάσουν στον ύπνο τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της αλλαγής του Ντομίνγκες, αλλά ο Κασάμι έκλεψε και έβγαλε την ομάδα του γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Ελβετός είχε πάρει πάνω του όλη την άμυνα της Μάλμε και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την πάσα στον Αφελάι, ο οποίος με πλασέ από τα αριστερά διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Ο Κασάμι αν και δεν ήταν αυτός που σκόραρε, έτρεξε στον πάγκο και αφιέρωσε όλη την ενέργεια του στον Μήτρογλου, ο οποίος κατά την αποχώρηση του χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.


Το παιχνίδι τελείωσε με τον Αντού να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Κασάμι και τους “ερυθρόλευκους” να πανηγυρίζουν την τρίτη τους φετινή νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Κίτρινες: Έρικσον, Αντού, Ελάντερ, Χάλστι
Κόκκινες: +90΄ Αντού (δεύτερη κίτρινη)


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Ντομίνγκες (90΄ Σιόβας), Κασάμι, Φουστέρ (77΄ Αφελάι), Μήτρογλου (88΄ Μπενίτες)

Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε (57΄ Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75΄ Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόζενμπεργκ, Τελίν (80΄ Σιμπισκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.