«Διπλό» κορυφής και… πρόκρισης (video)

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς πέρασε (0-2) από την έδρα της Μάλμε και ανέβηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς πέρασε (0-2) από την έδρα της Μάλμε και ανέβηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου.

Οι Σουηδοί παρουσιάστηκαν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Ρόζενμπεργκ (53′), όμως η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαρη, μιας και η Ατλέτικο στις έξι ευκαιρίες που δημιούργησε πέτυχε δύο γκολ και πήρε το «τρίποντο».

Η Μάλμε τις εντυπώσεις, η Ατλέτικο την ουσία

Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσαν για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, όμως με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου η Μάλμε ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει.

Στο 21′ η Ατλέτικο που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον Όλσεν, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Ραούλ Γκαρθία, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Δανός τερματοφύλακας. Ότι δεν κατάφερε πάντως ο μέσος των Μαδριλένων, το πέτυχε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Κόκε. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα με τον Χουάνφραν, ο Ισπανός σέντραρε από δεξιά και ο Κόκε με τακουνάκι (!) στην κίνηση έγραψε το 1-0 για την Ατλέτικο.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου η Μάλμε πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια και με εξαίρεση μία κεφαλιά του Τέλιν (38′) δεν απείλησε την εστία του Μογιά, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ (0-1). 

Δοκάρι η Μάλμε, «καθάρισε» ο Ραούλ Γκαρθία

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο έδωσε αρκετό χώρο στη Μάλμε, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Χαρέιντε και σε δύο περιπτώσεις άγγιξαν την ισοφάριση. Στο 49′ ο Γκοντίν έδιωξε πάνω στη γραμμή τον «κεραυνό» του Τίνερχολμ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Ρόσενμπεργκ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μογιά.

Οι ευκαιρίες των γηπεδούχων «αφύπνισαν» τους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό, κράτησαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και στο 78′ πέτυχαν και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισα» το ματς. Ο Γκάμπι σέντραρε από δεξιά, ο Χελάντερ δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ραούλ Γκαρσία με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Όλσεν και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Ολσεν, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον (64′ Κρουν), Τίνερχολμ, Χελάντερ, Χάλστι, Αντού, Φόρσμπεργκ (87′ Θερν), Ρόζενμπεργκ, Έρικσον, Τελίν.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Χουανφράν, Σικέιρα, Γκοντίν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Ραούλ Γκαρθία, Τουράν (76′ Ροντρίγκεζ), Κόκε, Μάντζουκιτς (70′ Γκριζμάν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.