Υπόθεση 45′ (video)

Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε εύκολα 5-0 τη Μάλμε και ανέβηκε στην πρώτη θέση του Α' γκρουπ μαζί με τον Ολυμπιακό.

Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε εύκολα 5-0 τη Μάλμε και ανέβηκε στην πρώτη θέση του Α’ γκρουπ μαζί με τον Ολυμπιακό.


Παρά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου με τους Σουηδούς να πραγματοποιούν συμπαθητική εμφάνιση, οι παίκτες του Σιμεόνε ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στη συνέχεια και μετά το γκολ του σπουδαίου Κόκε (γκολ και τρεις ασίστ) τα πάντα έγιναν πιο εύκολα.


Πέντε διαφορετικοί σκόρερς για τους ροχιμπλάνκος (Κόκε, Μάντζουκιτς, Γκριζμάν, Γοδίν, Τσέρτσι) που έχουν συγκάτοικο στην κορυφή του ομίλου τον Ολυμπιακό με 6 βαθμούς, ενώ σε δύο εβδομάδες ταξιδεύουν στη Σουηδία για τη ρεβάνς με τη Μάλμε που έμεινε στους 3 πόντους.


Τα αγωνιστικά σχήματα


Με 4-1-4-1 παρέταξε την Ατλέτικο ο Σιμεόνε, έχοντας μπροστά από τον Μόγια τους Σικέιρα, Γοδίν, Μιράντα και Χουάνφραν. Ο Σουάρεθ ήταν ο σύνδεσμος μεσαίας γραμμής και άμυνας, ενώ Γκριζμάν (αιρστερά), Τουράν (δεξιά) και Κόκε, Νίγκεθ αγωνίστηκαν στα χαφ. Μοναδικός προωθημένος ο Μάντζουκιτς.


Ο Όλσεν ήταν κάτω από τα δοκάρια της Μάλμε στο 4-1-3-2 του Χαρέιντε. Ρικαρντίνιο, Χελάντερ, Γιόχανσον και Τίνερχολμ ήταν στην άμυνα, με τον Χάλστι σε ρόλο κόφτη. Φόρσμπεγκ, Αντού και Έρικσον ήταν η τριάδα πίσω από τους σέντερ φορ, Ρόσενμπεργκ, Κίεσε Τέλιν.


Το ματς


Μόνο ψαρωμένα δεν μπήκε στο ματς η Μάλμε, που αν και δεν έφτιαξε τη μεγάλη ευκαιρία, κράτησε ψηλά τις γραμμές της και δεν κλείστηκε στην περιοχή της.


Οι παίκτες του Σιμεόνε ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους, ποντάροντας περισσότερα στη δεξιά πλευρά με Χουάνφραν και Τουράν να πλαγιοκοπούν.


Προϊόντος του χρόνου, οι ροχιμπλάνκος άρχισαν τα μακρινά σουτ αφού δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή, με τον Όλσεν όμως να είναι πάντα στη θέση του. Την ίδια ώρα, οι Σουηδοί δεν παρουσίαζαν κάτι ιδιαίτερο μπροστά, με το σουτ του Έρικσεν στο 24′ να είναι ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν στο πρώτο 45λεπτο.


Η πιο σημαντική στιγμή για τους Ισπανούς, ήρθε στο 34′, όταν ο Γκριζμάν (από θέση οφσάιντ) σημάδεψε το δοκάρι του Όλσεν, με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς στη συνέχεια να μην περνάει ποτέ τη γραμμή, αφού οι της Μάλμε έδιωξαν. Το σουτ του Τουράν στο 41΄που έφυγε άουτ, ήταν ότι καλύτερο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.


Τα πάντα τελείωσαν σε 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ατλέτικο προηγήθηκε στο 48′ με τον Κόκε και αφού οι συμπαίκτες του έκρυψαν τη μπάλα. Γκριζμάν και Τουράν άλλαξαν τη μπάλα σε ελάχιστο χώρο, με τον Κόκε από κοντά να ανοίγει το σκορ.


Η Μάλμε αναγκάστηκε να βγει μπροστά και το πλήρωσε αρκετά γρήγορα μες θύτη τον Μάντζουκιτς. Ο κορυφαίος Κόκε πήρε το ρόλο του δημιουργού, σέντραρε παράλληλα από δεξιά με τον Κροάτη να κάνει την προβολή για το 2-0 στο 62′.


Με αφετηρία και πάλι τον Κόκε, η Ατλέτικο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ένα λεπτό αργότερα. Ο Ισπανός μέσος έκανε την κάθετη για τον Γκριζμάν με τον Γάλλο να αποφεύγει τον αντίπαλό του και να γράφει το 3-0.

Οι Μαδριλένοι φρόντισαν να βελτιώσουν και τη διαφορά τερμάτων τους, στη συνέχεια, αφού ο Γοδίν στο 87′ έστειλε για τέταρτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ (και πάλι) του Κόκε, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Τσέρτσι να χριστεί σκόρερ, αφού μετά το σουτ στο δοκάρι η μπάλα έφτασε πάλι στον Ιταλό που έκανε το τελικό 5-0.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Μόγια, Σικέιρα, Γοδίν, Μιράντα, Χουάνφραν, Σουάρεθ, Γκριζμάν (Ροντρίγκεζ 72′), Κόκε, Νίγκεθ, Τουράν (Γκαρθία 68′), Μάντζουκιτς (Τσέρτσι 77′)


Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Ρικαρντίνιο (Κονάτε 90’+1′), Χελάντερ, Γιόχανσον, Τίνερχολμ, Χάλστι, Φόρσμπεργκ (Κρόον 66′), Αντού, Έρικσον (Τερν 87′), Ρόσενμπεργκ, Κίεσε Τέλιν


Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:


Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλμε 5-0
(Κόκε 48′, Μάντζουκιτς 61′, Γκριζμάν 63′, Γοδίν 87′, Τσέρτσι 90’+3′)


Ολυμπιακός – Γιουβέντους 1-0
(Κασάμι 36′)


Η βαθμολογία (3 αγώνες)


1) Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (8-3)
2) Ολυμπιακός 6 (4-4)
3) Γιουβέντους 3 (2-2)
4) Μάλμε 3 (2-7)


Η επόμενη αγωνιστική (4η, 4/11):


Μάλμε – Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.