5ος Όμιλος: «Πελατεία» στη Βασιλεία! (video)

Η Βασιλεία κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος την Τσέλσι, μετά το 1-0 του «Σεν Γιάκομπς Παρκ» για την πέμπτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου, και «κοιτάζει κατάματα» την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Προκρίθηκαν, παρά την ήττα, οι Λονδρέζοι!

Η Βασιλεία κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος την Τσέλσι, μετά το 1-0 του «Σεν Γιάκομπς Παρκ» για την πέμπτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου, και «κοιτάζει κατάματα» την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Προκρίθηκαν, παρά την ήττα, οι Λονδρέζοι!

Μία από τις πιο περίεργες παρουσίες της Τσέλσι, σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η φετινή! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει δύο ήττες σε πέντε παιχνίδια στο πέμπτο γκρουπ: Και οι δύο είναι από τη Βασιλεία! Οι Ελβετοί, μετά το 1-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 18 Σεπτέμβρη, κατάφεραν να κερδίσουν και στο «Σεν Γιάκομπς Παρκ» τους «μπλε», με 1-0, και πλέον θα πάνε την έκτη και τελευταία αγωνιστική στο Γκενζελκίρχεν για το βαθμό της ισοπαλίας, τουλάχιστον, που θα τους φέρει στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στους «16» της διοργάνωσης, με γνώμονα την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Μουράτ Γιακίν, φαίνεται πώς μπορεί να υπάρχει θέση για τους Ελβετούς, οι οποίοι με το «τρίποντο» αυτό δίνουν και πόντους στο εθνικό τους «σακούλι» για τη 12η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ με την αντίστοιχη της Ελλάδας ν΄ απειλείται! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87΄ ο Σαλάχ μετά από μακρινή μπαλιά του Σαρ από την άμυνα των γηπεδούχων, με τον σκόρερ να «εκτελεί» τον Πετρ Τσεχ με κοντινό πλασέ.

Ο 21χρονος Μοχάμεντ Σαλάχ, μάλιστα, εξελίσσεται σε δήμιο της Τσέλσι, μια κι έχει σημειώσει γκολ και στα τρία τελευταία ματς με τους Λονδρέζους πέρυσι και φέτος. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, μόλις, για δεύτερη φορά στα τελευταία 25 παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, με προηγούμενη τον Νοέμβριο του 2012 με τη Γιουβέντους. Και χωρίς τελική στο πρώτο ημίχρονο, θα ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσει να «ματώσει» τα δίχτυα του Ζόμερ στο «Σεν Γιάκομπς».

Το ζήτημα είναι πώς μετά από μία μέτρια εμφάνιση, η Τσέλσι είναι στους 9 βαθμούς και πρωτοπόρος στον πέμπτο όμιλο, και δεν την ενδιαφέρει τι θα γίνει τελευταία αγωνιστική όπου θα «αλληλοφαγωθούν» Σάλκε και Βασιλεία στη Γερμανία. Αν κερδίσει, μάλιστα, τη Στεάουα στο Λονδίνο θα περάσει ως πρώτη από το γκρουπ, έχοντας εξασφαλίσει (το τονίζουμε) στη χειρότερη των περιπτώσεων τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «16». Ο Μουρίνιο και οι παίκτες του στάθηκαν τυχεροί στο πρώτο μέρος, όπου δεν δόθηκε παράβαση σε χέρι του Λάμπαρντ εντός περιοχής. Πλήγμα ο τραυματισμός του Ετό στο 41΄, του οποίου η κατάσταση θα διαπιστωθεί την Τετάρτη (27/11).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ιβάνοφ, Βόσερ, Σαρ, Ξάκα (71΄ Αγιέτι), Ντιέ, Στόκερ (92΄ Σαούρο), Φράι, Σαλάχ, Ελ Νενί, Στρέλερ (78΄ Σίο)
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Βίλιαν (86΄ ντε Μπρούιν), Όσκαρ (55΄ Αζάρ), Ετό (41΄ Τόρες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.