Οι δέκα μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του αθλητισμού (photos)

Μία από τις εμβληματικότερες γυναικείες μορφές στη σύγχρονη λογοτεχνία ακούει στο όνομα της Μάγια Ανγκέλου, η οποία είχε τονίσει πως οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες αλλά πάντα θα θυμούνται το πως τους έκανες να αισθανθούν και αυτή η φράση ταιριάζει "γάντι" στον αθλητισμό.

Μία από τις εμβληματικότερες γυναικείες μορφές στη σύγχρονη λογοτεχνία ακούει στο όνομα της Μάγια Ανγκέλου, η οποία είχε τονίσει πως οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες αλλά πάντα θα θυμούνται το πως τους έκανες να αισθανθούν και αυτή η φράση ταιριάζει “γάντι” στον αθλητισμό. 

Τα συναισθήματα που εναλλάσσονται είναι έντονα και ποικίλα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα εθιστικό στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Όταν μάλιστα οι εναλλαγές είναι έντονες τότε τα στιγμιότυπα αποτυπώνονται στη μνήμη τους για όλη τους τη ζωή και αυτός είναι και ο λόγος που ο άνθρωπος αγαπά τόσο πολύ τον αθλητισμό. 

Μέσα από αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει στην ιστορία των αθλημάτων και οι οποίες έμειναν χαραγμένες στη μνήμη των φιλάθλων για πολλά πολλά χρόνια. 

1: Κλίβελαντ Καβαλίερς: Πρωταθλητές ΝΒΑ 

Το 2016 ήταν μία χρονιά – ορόσημο για το ΝΒΑ. Καμία ομάδα δεν είχε κατορθώσει να επιστρέψει από το 3-1 σε μία σειρά τελικών και η τότε ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς κατάφερε το ακατόρθωτο. Στο πέμπτο ματς κόντρα στους Γουόριορς η ομάδα του Κλίβελαντ επικράτησε 112-97 και στο έκτο επικράτησαν 115-101 ενώ στο τελευταίο επιβλήθηκαν 93-89 κατακτώντας εν τέλει το πρωτάθλημα. 

2: New England Patriots: Πρωταθλητές LI Super Bowl 

Μερικά λεπτά πριν από το τέλος της τελευταίας περιόδου οι Falcons έδειχναν να είναι οι πρωταθλητές. Κάπου εκεί ξεκίνησε το ρεσιτάλ του Μπρέιντι, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ με ρεκόρ 466 γιάρδων στις πάσες του, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έγιναν στην ιστορία του αθλητισμού. 

3: Boston Red Sox: Πρωταθλητές MLB 

Μπορεί να είχαν να κερδίσουν τίτλο από το 1918 αλλά οι Red Sox κατάφεραν να φτάσουν στους ημιτελικούς, στο ένατο inning έχαναν 4-3, μόλις τρία outs απ’ το να τελειώσει το παιχνίδι και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα θαύματα. Ο Μπιλ Μιούλερ έφερε το ματς στα ίσια και στους τελικούς διέλυσαν 4-0 τους St. Louis Cardinals. 

4: Φελπς – Τσάβιτς: Κολύμβηση

Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, 2008. Τελικός στα 100 μέτρα πεταλούδα και ο Φελπς είχε στόχο το να ξεπεράσει τα επτά χρυσά του Μαρκ Σπιτς αλλά ο Τσάβιτς του έβαλε δύσκολα. Στο πρώτο return ήταν έβδομος αλλά στο τελευταίο run έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια, σχεδόν μη ανθρώπινη κατακτώντας εν τέλει το χρυσό. 

5: Η επιστροφή της Λίβερπουλ στην Πόλη

Η ομάδα του Μπενίτεθ μπορεί να βρισκόταν πίσω στο σκορ 3-0 στα πρώτα 37 λεπτά αλλά κατάφερε κάτι ανεπανάληπτο. Τζέραρντ στο 54′, Σμίτσερ στο 56′ και Τσάμπι Αλόνσο στο 60′ έφεραν το ματς στα ίσια και στα πέναλτι η Μίλαν αστόχησε σε τρία με τους “κόκκινους” να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο στα ύψη. 

6: H ομάδα της Ευρώπης στο Ryder Cup του 2012

Το Ryder Cup είναι το Μουντιάλ του γκολφ και το 2012 η ομάδα της Ευρώπης πέτυχε κάτι αντίστοιχο με την Εθνική του 2004 και κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να σηκώσει το τρόπαιο. 



7: Η νίκη της Καπριάτι στο Αυστραλιανό Όπεν του 2002

Η Χίνγκις πήγαινε “τραίνο” εκείνη την περίοδο και βρέθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού για έκτη συνεχόμενη φορά. Πήρε το πρώτο σετ κόντρα στην Καπριάτι με 6-4 ενώ στο δεύτερο προηγούταν 4-0 και όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει όμως η Αμερικανίδα, έσωσε ένα match ball και έφτασε σε μία επική ανατροπή κατακτώντας το πρώτο Grand Slam της σεζόν. 

8: Η κούρσα του Λάσε Βίρεν 

Ο Φινλανδός δρομέας Λάσε Βίρεν άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου. Στον δωδέκατο γύρο, στον αγώνα των 10.000 μέτρων, βρίσκεται στο έδαφος με τους υπόλοιπους δρομείς να τον αφήνουν 50 μέτρα πίσω όμως σηκώθηκε, κυνήγησε και στο τέλος όχι μόνο κέρδισε αλλά συνέτριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε να σπάσει επτά χρόνια. 

9: Η εμφάνιση του Γκαούλ στο Tour de France του ’58

Ο ποδηλάτης απ’ το Λουξεμβούργο, Τσάρλι Γκαούλ είχε χάσει περισσότερα από δέκα λεπτά λόγω προβλημάτων στο ποδήλατό του. Στην κούρσα προηγείτο ο Γάλλος Ζεμινιανί για 16 λεπτά και τρία δευτερόλεπτα και ο Γκαούλ κατάφερε όχι μόνο να τον περάσει αλλά και να του “ρίξει” και άλλα 14 λεπτά. 

10: Το σκάφος Oracle στο America’s Cup

Το 2013 όλα έδειχναν ότι το America’s Cup θα κατέληγε στο πλήρωμα από τη Νέα Ζηλανδία όμως το πλήρωμα του Oracle άλλαξε τα όρτσα του σκάφους και πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των υδάτινων σπορ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.