Ζευγάρωσε τις νίκες, έκανε το «7 στα 7» (video)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι και στην Ισπανία, αυτή τη φορά με 2-1 και προκρίθηκε για έβδομη διαδοχική σεζόν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρωταγωνιστής στο «Καμπ Νου» και ο διαιτητής, Στεφάν Λανουά.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι και στην Ισπανία, αυτή τη φορά με 2-1 και προκρίθηκε για έβδομη διαδοχική σεζόν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρωταγωνιστής στο «Καμπ Νου» και ο διαιτητής, Στεφάν Λανουά.

Ο Γάλλος… δεν είδε δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα και ακύρωσε κανονικό γκολ των «μπλαουγκράνα», με την τραβηγμένη αποβολή του Σαμπαλέτα με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία να μοιάζει με πταίσμα μπροστά στις άλλες αποφάσεις του. Μάλιστα, οι δύο από τις εν λόγω φάσεις ήταν και οι πρώτες αξιόλογες της ρεβάνς στη Βαρκελώνη.

Ούτε πέναλτι, ούτε γκολ
Μόλις στο 8ο λεπτό οι γηπεδούζοι ζήτησαν πέναλτι, που ήταν, σε ανατροπή του Μέσι, αλλά ο Λανουά δεν έδωσε τίποτα. Στο 18′ δε η Μπαρτσελόνα σκόραρε με τον Νεϊμάρ, αλλά οι Γάλλοι διαιτητές ακύρωσαν λανθασμένα το τέρμα ως οφσάιντ.

Γκολ δεν έμελλε να μπει στο πρώτο ημίχρονο, αν και προς το τέλος υπήρξαν αρκετές αξιόλογες φάσεις. Στο 39′ ο Χαρτ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ινιέστα, ενώ απ’ το κόρνερ που προήλθε ο Άγγλος τερματοφύλακας είχε «όχι» και στην προβολή του Τσάβι από απόσταση αναπνοής. Στο 44′ ο Φερναντίνιο απέκρουσε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας μετά από σουτ του Νεϊμάρ, ενώ φάση για γκολ είχε και η Σίτι με τον Νασρί στο 41′, αλλά το σουτ του Γάλλου απ’ την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Βαλδές.

Μπήκε ο Τζέκο, ανέβηκε η Σίτι
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πελεγρίνι έστω και τιμωρημένος έριξε στη μάχη μέσω του βοηθού του, Κουσίγιας, τον Τζέκο αντί του Αγουέρο. Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή ήταν αναγκαστική, ο Βόσνιος κατάφερε να αλλάξει άμεσα την εικόνα των φιλοξενούμενων. Στο 47′ είδε τον Βαλδές να μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του, ενώ στο 52′ με μια φοβερή κεφαλιά ανάγκασε τον πορτιέρε της «Μπάρτσα» σε εξαιρετική απόκρουση.

Νωρίτερα, στο 51′, οι Ισπανοί είχαν αγγίξει το γκολ όταν ο Μέσι με πλασέ από την περιοχή σημάδεψε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Ο ρυθμός έπεσε για το επόμενο τέταρτο και για να… ξαναφουντώσει χρειάστηκε ένα λάθος του Λέσκοτ. Ο διεθνής αμυντικός έχασε την μπάλα στη γραμμή της περιοχής, ο Μέσι δεν έχασε την ευκαιρία και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Τα κάνει όλα ο Κομπανί
Με το 67ο γκολ του Αργεντίνου στο 67ο λεπτό του ματς η ομάδα του Μαρτίνο είχε κλειδώσει πια την πρόκριση και τα επόμενα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είχαν και αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η Σίτι ζήτησε πέναλτι στο 78′ σε ανατροπή του Τζέκο απ’ τον Πικέ (και καλά έκανε), αλλά ο Λανουά ήταν αποφασισμένος να μη δώσει τίποτα.

Όσον αφορά στα πέναλτι. Διότι δευτερόλεπτα μετά ο Γάλλος απέβαλλε τον Σαμπαλέτα με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, αφήνοντας τους Άγγλους και στη ρεβάνς με αριθμητικό μειονέκτημα. Οι «πολίτες» βρήκαν το γκολ της τιμής στο 88′ με προβολή του Κομπανί από τη μιρκή περιοχή, με τον Βέλγο να είναι σε ένα ακόμη ματς με διαφορά ο κορυφαίος της ομάδας του.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε όπως και στο πρώτο παιχνίδι ο Άλβες, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινό σουτ μετά από ασίστ του Ινιέστα.

Μπαρτσελόνα (4-3-3, Τάτα Μαρτίνο): Βαλδές – Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα – Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα – Φάμπρεγας (86′ Σέρχι Ρομπέρτο), Νεϊμάρ (80′ Αλέξις), Μέσι

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1, Μανουέλ Πελεγρίνι): Χαρτ – Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ – Φερναντίνιο, Μίλνερ – Νασρί (74′ Νάβας), Τουρέ, Σίλβα (72′ Νεγρέδο) – Αγουέρο (46′ Τζέκο)

Διοργάνωση: Τσάμπιονς Λιγκ
Γήπεδο: «Καμπ Νου»
Φάση: «16» – 2ο παιχνίδι
Σκόρερ: 67′ Μέσι, 90’+1′ Άλβες – 88′ Κομπανί
Κίτρινες: 54′ Φάμπρεγας – 9′ Φερναντίνιο, 23′ Κολάροφ, 30′ Σαμπαλέτα, 73′ Κομπανί
Κόκκινη: 78′ Σαμπαλέτα
Δοκάρι: 51′ Μέσι
Διαιτητής: Λανουά
Βοηθοί: Κανό, Ανονιέ
4ος: Στιέν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.