Δοκάρι, δοκάρι και… γκολ! (video)

Η Μίλαν είχε τα δοκάρια (δύο) αλλά η Ατλέτικο την αποτελεσματικότητα και με κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα (0-1), έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μίλαν είχε τα δοκάρια (δύο) αλλά η Ατλέτικο την αποτελεσματικότητα και με κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα (0-1), έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ιταλοί ήταν καλύτεροι και μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο τα δοκάρια σταμάτησαν από μία φορά τους Κακά και Πόλι, κρατώντας τους «ροσονέρι» στο μηδέν.

Κακή επιθετικά η Ατλέτικο, ανέβηκε στο γήπεδο μετά το 70′ και βρήκε αυτό που έψαχνε με τον αρχι-σκόρερ της Ντιέγκο Κόστα με τον αγαπημένο της τρόπο (στημένη φάση).

Άτυχος ο Σέεντορφ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, αφού είδε τους Ντε Σίλιο και Μπαλοτέλι να αποχωρούν τραυματίες.

Τα πλάνα Σέεντορφ και Σιμεόνε

Το 4-2-3-1 του Σέεντορφ, είχε τον Αμπιάτι κάτω από τα δοκάρια, με τους Εμάνουελσον, Ραμί, Μπονέρα και Ντε Σίλιο να είναι η τετράδα της άμυνας (αριστερά προς δεξιά). Ντε Γιόνγκ και Εσιέν επωμίστηκαν το δύσκολο έργο στη μεσαία γραμμή, με τους Τάαραμπτ (αριστερά), Πόλι (δεξιά) και Κακά, να παίζουν πίσω από τον Μπαλοτέλι.

Το 4-4-2 επέλεξε ο Σιμεόνε. Μπροστά από τον Κουρτουά, έπαιξαν οι Ινσούα, Γοδίν, Μιράντα και Χουανφράν. Κόκε και Τουράν ήταν αριστερά και δεξιά στη μεσαία γραμμή αντίστοιχα, με τους Σουάρεθ και Γκάμπι να είναι το κεντρικό δίδυμο στα χαφ. Ο Ραούλ Γκαρθία έπαιξε λίγο πιο πίσω από τον σέντερ φορ Ντιέγκο Κόστα.

Πόσα δοκάρια πια;

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Μίλαν πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων όσο περνούσαν τα λεπτά και άρχισε να «ενοχλεί» τον Κουρτουά.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο στο 14′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Κακά έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι αμυντικού της Ατλέτικο και στη συνέχεια βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα, τα δοκάρια της ισπανικής εστίας αποδείχθηκαν ξανά σωτήρια! Αυτή τη φορά ήταν ο Πόλι που έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τάαρμαπτ και ο Κουρτουά βρήκε τη μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει στο δεξί δοκάρι.

Οι παίκτες του Σιμεόνε έδειξαν να τα έχουν χαμένα και άρχισαν τις… κλωτσιές. Το σκληρό παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος», στοίχισε στον Σέεντορφ τον Ντε Σίλιο, τον οποίο αναγκάστηκε να αντικαταστήσει στο 26′ με τον Αμπάτε.

Η Μίλαν έφτανε πολύ πιο εύκολα στην περιοχή της Ατλέτικο, η οποία ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Το σουτ του Κακά με τη συμπλήρωση του ημιώρου που έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ήταν η τελευταία καλή στιγμή σε ένα μέτρο ποιοτικά παιχνίδι.

Άλλος χαμογέλασε

Η Μίλαν προσπάθησε να κλείσει ακόμα περισσότερο στα καρέ της την Ατλέτικο στο δεύτερο ημίχρονο και το κατάφερε, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τις ευκαιρίες του πρώτου 45λέπτου.

Οι Ιταλοί αναλώθηκαν σε κάποια ακίνδυνα σουτ από Τάαραμπτ και Κακά, με την Ατλέτικο να καιροφυλακτεί στην κόντρα επίθεση. Η καλύτερη στιγμή για τους «ροσονέρι», ήρθε στο 65′, όταν ο Εσιέν έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Εμάνουελσον αλλά δεν βρήκε στόχο.

Σαν να ήξερε πότε πρέπει να χτυπήσει, η ομάδα του Σιμεόνε άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο μετά το 70ο λεπτό κα να ψάχνει το γκολ. Η προειδοποίηση ήρθε στο 79′, όταν ο Ραούλ Γκαρθία σούταρε άουτ μετά το γύρισμα του Κόκε, ωστόσο ο νούμερο ένα κίνδυνος για τους αντιπάλους της Ατλέτικο τη φετινή σεζόν (στημένες φάσεις), επιβεβαιώθηκε στο 83′.

Ο Γκάμπι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αμπάτε έκανε λάθος με την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ντιέγκο Κόστα με δική του κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Αμπιάτι για το 0-1.

Οι Μαδριλένοι είχαν πλέον αυτό που ήθελαν και ήταν πολύ δύσκολο να το απωλέσουν, αφού έχουν δείξει πως είναι ομάδα που μπορεί να κρατάει αποτελέσματα.

Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε και έτσι οι «ροχιμπλάνκος» έφυγαν από το «Σαν Σίρο» με το πολύτιμο 0-1, αποκτώντας σαφές προβάδισμα πλέον για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μίλαν (Σέεντορφ): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (Αμπάτε 26′), Ραμί, Μπονέρα, Εσιέν, Πόλι (Κονστάντ 85′), Εμάνουελσον, ντε Γιόνγκ, Κακά, Τάαραμπτ, Μπαλοτέλι (Πατσίνι 78′)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Κουρτουά, Γοδίν, Χουανφράν, Ινσούα, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (Άντριαν), Τουράν (Ροντρίγκεζ 74′), Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.