Μια αποβολή, μια νίκη και… μια πρόκριση (video)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Σίτι στο Μάντσεστερ και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πέναλτι του Ντεμικέλις και η αποβολή του στο 53' έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση του «Ιτιχάντ».

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Σίτι στο Μάντσεστερ και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πέναλτι του Ντεμικέλις και η αποβολή του στο 53′ έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση του «Ιτιχάντ».

Οι Άγγλοι στάθηκαν ως ίσοι προς ίσους απέναντι στη σαφώς πιο έμπειρη ομάδα του Μαρτίνο και ήταν μες στο «κόλπο» μέχρι και λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Οι «μπλαουγκράνα», ωστόσο, δεν άφησαν το «δώρο» του Ντεμικέλις να περάσει ανεκμετάλλευτο και κλείδωσαν τη νίκη (και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση) με το δεύτερο τέρμα στο 90′.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Πελεγρίνι παρέταξε τη Σίτι με σύστημα 4-4-1-1, τον Χαρτ στην εστία, τους Σαμπαλέτα (δεξιά), Κλισί μπακ και τους Κομπανί, Ντεμικέλις στο κέντρο της άμυνας. Τουρέ και Φερναντίνιο ήταν οι δύο παίκτες στον άξονα, ο Νάβας δεξιά, ο Κολάροφ αριστερά και ο Σίλβα σε ελεύθερο ρόλο με προωθημένο τον Νεγρέδο. Στο 4-3-3 του Μαρτίνο από την άλλη, ο Βαλδές ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια και οι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Μπούσκετς, Τσάβι, Φάμπρεγας ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής και Σάντσες, Ινιέστα, Μέσι αυτή της επίθεσης.

Μέτριο ημίχρονο
Η Μπαρτσελόνα πήρε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά και έκλεισε το ημίχρονο με τα σχετικά ποσοστά στο 62%-3% υπέρ της. Αυτά, βέβαια, δεν αποτύπωναν ακριβώς την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Ισπανοί είχαν την μπάλα, αλλά δεν είχαν καμία αξιόλογη ευκαιρία στα πρώτα 45′. Έπαιζαν το γνωστό ποδόσφαιρό τους, αλλά οι Άγγλοι… δεν αγχώνονταν και κρατούσαν σχετικά εύκολα το «μηδέν» παθητικό.

Βέβαια, ούτε η Σίτι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εστία του Βαλδές. Είχε μεν τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες (6 έναντι 3), αλλά σχεδόν καμία δεν ήταν τόσο απειλητική για τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων. Μ’ αυτά και μ’ αυτά το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ και με όσους το παρακολούθησαν να μένουν απογοητευμένοι από το θέαμα.

Κανόνισε… ο Ντεμικέλις
Για να αλλάξουν όλα αυτά τα δεδομένα αρκούσε μόνο μία φάση. Στο 53′ ο Ντεμικέλις ανέτρεψε τον Μέσι σε μια φάση που σηκώνει συζήτηση γιατί ξεκίνησε έξω απ’ την περιοχή και τελείωσε μέσα σ’ αυτή. Ο Σουηδός διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλει τον Αργεντίνο αμυντικό. Ο Μέσι… ευχαρίστησε τον συμπατριώτη του, ευστοχώντας στο πέναλτι και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με το 30ό του γκολ σε νοκ άουτ αγώνες της διοργάνωσης.

Ο Πελεγρίνι έριξε άμεσα στη μάχη τους Λέσκοτ, Νασρί αντί των Κολάροφ, Νάβας, αλλά οι πιθανότητες της Σίτι δεν ήταν πιο πολλές. Τις διεκδίκησε πάντως, αφήνοντας αρκετές φορές εκτεθειμένη την άμυνά της. Στο 62′ ο Πικέ πρόλαβε να βάλει την κόντρα σωτήρια στο σουτ του Νασρί απ’ την περιοχή, ενώ στο 77′ ο Σίλβα σούταρε στην κίνηση από καλή θέση και είδε τον Βαλδές να πέφτει και να μπλοκάρει.

Η Μπαρτσελόνα είχε νωρίτερα δύο καλές ευκαιρίες, με τον Τσάβι στο 67′ και τον Φάμπρεγας στο 68′ να μη βρίσκουν στόχο από πλεονεκτικές θέσεις και το δεύτερο γκολ που φαινόταν ότι θα έρθει, ήρθε στο φινάλε. Και ήταν κι αυτό για τους Ισπανούς. Ο Άλβες άλλαξε την μπάλα με τον Νεϊμάρ, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ κάτω απ’ τα πόδια του Χαρτ έγραψε το τελικό 2-0.

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγρίνι, 4-4-1-1): Χαρτ – Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Κομπανί, Κλισί – Νάβας (58′ Νασρί), Φερναντίνιο, Τουρέ, Κολάροφ (58′ Λέσκοτ) – Σίλβα – Νεγρέδο (74′ Τζέκο)

Μπαρτσελόνα (Μαρτίνο, 4-3-3): Βαλδές – Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπά – Μπούσκετς, Τσάβι, Φάμπρεγας (86′ Σέρχι Ρομπέρτο) – Σάντσες (74′ Νεϊμάρ), Ινιέστα, Μέσι

Γήπεδο: «Ιτιχάντ»
Διοργάνωση: Τσάμπιονς Λιγκ
Φάση: «16»
Σκόρερ: 54′ πεν. Μέσι, 90′ Άλβες
Διαιτητής: Έρικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: 37′ Κολάροφ, 28′ Νεγρέδο – 23′ Άλβες, 76′ Μασεράνο
Κόκκινη: 53′ Ντεμικέλις


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.