Άρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1: Ένα φάντασμα πλανήθηκε πάνω απ’ το Λονδίνο (vids)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 0-1 της Άρσεναλ με σκόρερ τον Ελ Αραμπί αλλά δεν έκανε την υπέρβαση. Κόκκινη είδε ο Μπα στο 82'. 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το “θαύμα” στο Λονδίνο, αν και προσέγγισε άρτια το παιχνίδι εοικρατώντας 0-1 της Άρσεναλ για τη φάση των “16” του Europa League. H ελληνική ομάδα προηγήθηκε με τον Ελ Αραμπί στο 51′, αλλά δεν βρήκε συνέχεια, απέναντι στην Άρσεναλ που έχασε σωρεία ευκαιριών και προκρίθηκε με προίκα το 1-3 του Φαλήρου. Με αφελή διαμαρτυρία, ο Μπα αντίκρυσε κόκκινη κάρτα στο 82ο λεπτό.

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τριάδα στην άμυνα και διάταξη 3-5-2. Ο Σα βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια με τον Ανδρούτσο να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Μπα, Σωκράτης και Χολέμπας συνέθεσαν την τριάδα στην κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Εμβιλά, Καμαρά, ενώ για την επίθεση ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε τους Μασούρα και Φορτούνη για τα άκρα και τον Ελ Αραμπί για την κορυφή.

Ο Μικέλ Αρτέτα προχώρησε σε αλλαγές για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σε σχέση με το παιχνίδι του Φαλήρου. Οι “κανονιέρηδες” με διάταξη 4-5-1 ξεκίνησαν με τον Λένο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα παρατάχθηκαν οι Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ και Τιέρνι. Σμιθ Ρόου, Σεμπάγιος, Ελνένι, Τσάκα και Πεπέ επιχείρησαν στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή επέστρεψε ο Ομπαμεγιάνγκ.

Ορθολογιστής Ολυμπιακός, τεράστια ευκαιρία Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να πατάει καλά στο γνώριμο χορτάρι του “Emirates” και απέφυγε την πίεση από την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς στο 18ο λεπτό. Ο Θεμπάγιος με κάθετη πάσα μοίρασε στον Πεπέ ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Χολέμπας από τα δεξιά και πρόλαβε στην έξοδο του Σα. Ο νεαρός μέσος πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και κατέληξε κόρνερ.

Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με τον Σα να δημιουργεί και τον Ελ Αραμπί να εκτελεί! Ο Σα έκανε το βολέ, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Λένο, επέλεξε να σουτάρει με δύναμη, αλλά ο γκολκίπερ των Λονδρέζων με κρίσιμη επέμβαση με το γόνατο κράτησε το 0-0.

Η Άρσεναλ βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Σα με αξιώσεις στο 24ο λεπτό. Ο Γκάμπριελ έπαιξε κάθετα με τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος συνεργάστηκε με τον Θεμπάγιος. Ο Γκαμπονέζος πλάσαρε με το εξωτερικό πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Άγγιξε το θαυμα, μεγάλο λάθος του Μπα 

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ελ Αραμπί κέρδισε τη μονομαχία στο 48′ απ’ τον Νταβίντ Λουίζ, η μπάλα βρέθηκε μπροστά στον Φορτούνη ο οποίος έπιασε άστοχο σουτ έξω από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν ξανά τα δόντια τους. Ο Ελ Αραμπί κέρδισε μονομαχία στη μεσαία γραμμή, ο Καμαρά πέρασε στον Φορτούνη ο οποίος έψαξε κανά συμπαίκτη του, αλλά ο Νταβίντ Λουίζ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 51′ ο “δήμιος” της Άρσεναλ χτύπησε ξανά στο Λονδίνο. Ο Εμβιλά έκοψε εντυπωσιακά τον Θεμπάγιος και ο Μασούρας έτρεξε στην κόντρα, δίνοντας στον Ελ Αραμπί ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, “χόρεψε” τον Νταβίντ Λουίζ και σούταρε. Η μπάλα κόντραρε στον Γκάμπριελ και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 του Ολυμπιακού.

Στο 57′ ο Αρτέτα προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Έξω πέρασαν οι Ελνένι και Θεμπάγιος, μέσα οι Πάρτεϊ και Όντεγκααρντ. Στο 60ο λεπτό ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός. Ο Τίρνεϊ έκανε παράλληλη μπαλιά από τ’ αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Πεπέ ο οποίος σούταρε με δύναμη, ωστόσο η μπάλα βρήκε στον Σμιθ Ρόου και κατέληξε άουτ, αν και είχε πορεία προς την εστία του Σα.Στο 63′ ο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες αλλαγές. Μέσα ο Μπρούμα και ο Ραντζέλοβιτς, έξω οι Μασούρας και Ανδρούτσος. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και η Άρσεναλ τις μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 76′ ο Όντεγκααρντ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και έπιασε ένα κακό σουτ που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 79′ με αντεπίθεση η  Άρσεναλ έψαξε την ισοφάριση με τον Όντεγκααρντ. ΟΠεπέ μπήκε στην περιοχή, έκανε πλασέ με το αριστερό και ο Σα μπλόκαρε.

Στο 82′ ο Αρτέτα έκανε διπλή αλλαγή. Έξω πέρασαν οι Σμιθ Ρόου και Μπεγερίν, μέσα οι Μαρτινέλι και Τσέιμπερς. Στο ίδιο λεπτό ο Ουσεϊνού Μπα υπέπεσε σε ένα μεγάλο σφάλμα βλέποντας την κόκκινη κάρτα του Ισπανού διαιτητή. Με το που είδε την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μαρτινέλι, χτύπησε την μπάλα στο έδαφος και μάλιστα προς τον Ντελ Θέρο! Απαρηγόρητος ο Σενεγαλέζος αμυντικός ξέσπασε σε κλάματα στην είσοδο των αποδυτηρίων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς απευθείας προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Μέσα οι Μπουχαλάκης και Λαλά, έξω οι Φορτούνης και Ρέαμπτσιουκ.

Στο 87ο λεπτό ο Τζάκα έψαξε κάθετα τον Μαρτινέλι κι εκείνος μοίρασε στον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα πάνω στον Σα. Στη συνέχεια ο Γκαμπονέζος με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο ματς. Ο Ολυμπιακός έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το Λονδίνο, αλλά γνωρίζοντας τον αποκλεισμό, έχοντας πληρώσει ακριβά το σκορ (1-3) και την εμφάνιση του πρώτου αγώνα.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Emirates

Διαιτητής: Ντελ Θέρο (Ισπανία)

Σκόρερ: 51′ Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 35′ Ανδρούτσος, 72′ Εμβιλά, 82′ Μπα, 86′ Τζάκα, 90′ Τίρνεϊ

Κόκκινη: 82′ Μπα

Συνθέσεις:

Άρσεναλ: Λένο – Μπεγερίν (82′ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ – Τζάκα, Ελνένι (57′ Πάρτεϊ), Θεμπάγιος (57′ Όντεγκααρντ), Σμιθ Ρόου (81′ Μαρτινέλι), Πεπέ – Ομπαμεγιάνγκ

Ολυμπιακός: Σα – Ανδρούτσος (63′ Μπρούμα), Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά)- Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63′ Ραντζέλοβιτς)- Ελ Αραμπί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.