Oλυμπιακός – Άρσεναλ: Τα διλήμματα του Αρτέτα

Ποια είναι τα ερωτηματικά του Μίκελ Αρτέτα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ποια είναι τα ερωτηματικά του Μίκελ Αρτέτα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Πέμπτη στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δύο αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες είναι ουσιαστικά οι αγώνες της χρονιάς για τους Λονδρέζους, καθώς με δεδομένο ότι δύσκολα θα κερδίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Πρέμιερ Λιγκ, η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί μονόδρομο για να αγωνιστούν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Η ιστοσελίδα Football.london, σε δημοσίευμα για το προσεχές ματς με τον Ολυμπιακό, παρουσίασε τα διλήμματα που έχει ο προπονητής της Άρσεναλ όσον αφορά την ενδεκάδα.

Αρχικά, στη θέση του δεξιού μπακ, την οποία διεκδικούν οι Σέντρικ και Μπεγερίν. Ο Αρτέτα προτίμησε σε αυτή τη θέση τον Τσέιμπερς στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Μπέρνλι, όμως αυτό έγινε για λόγους rotation. Έτσι, βασικός με τον Ολυμπιακό αναμένεται να παίξει ένας εκ των Σέντρικ και Μπεγερίν, με επικρατέστερο τον δεύτερο, ο οποίος έχει παίξει σε όλα τα μεγάλα ματς φέτος όταν ήταν διαθέσιμος. Από την άλλη ο Σέντρικ είναι σε καλή κατάσταση και συνδυάζεται καλά με τον Πεπέ, οπότε αν αγωνιστεί ο τελευταίος στη δεξιά πλευρά, μπορεί να προτιμηθεί στα μπακ ο Πορτογάλος.

Όσον αφορά τη θέση του αριστερού κεντρικού αμυντικού, διεκδικείται από τους Γκάμπριελ και Πάμπλο Μάρι.  Ο πρώτος ξεκίνησε καλύτερα τη σεζόν, όμως έχοντας περάσει κορωνοϊό η απόδοσή του έχει πέσει, με τον δεύτερο να έχει ξεκινήσει τα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος και να έχει προβάδισμα ώστε να αγωνιστεί δίπλα στον Νταβίδ Λουίζ. Ο Μάρι, θεωρείται πιο αξιόπιστη λύση σε σχέση με τον Γκάμπριελ που παίρνει περισσότερα ρίσκα, κάτι που μπορεί να κοστίσει ακριβά σε νοκ – άουτ παιχνίδια.

Τελευταίο δίλημμα είναι αυτό για την αριστερή πλευρά της επίθεσης ανάμεσα σε Γουίλιαν και Πεπέ. Με τον Μαρτινέλι να έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, τον Ομπαμεγιάνγκ να ξεκινά ως σέντερ φορ και τον Σάκα να παίζει δεξιά, οι επιλογές για την αριστερή πλευρά είναι δύο. Ο Πεπέ είναι αυτός που έχει το προβάδισμα, ωστόσο ο Γουίλιαν δείχνει ανεβασμένος τελευταία με τέσσερις ασίστ σε τρία ματς.

Kaτά τα άλλα, σίγουροι για την ενδεκάδα θεωρούνται οι Λένο στο τέρμα, Λουίζ στο κέντρο της άμυνας και Τίρνι στο αριστερό άκρο, Τζάκα και Θεμπάγιος στο κέντρο, Σάκα ως δεξί εξτρέμ και ο Όντεγκααρντ πίσω από τον Ομπαμεγιάνγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.