Ολυμπιακός: Ο άγνωστος Χ για Αρτέτα!

Ο Μικέλ Αρτέτα γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, ωστόσο υπάρχει ένας παίκτης που αποτελεί αστάθμητο παράγοντα στη σειρά των αναμετρήσεων!

Ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ ετοιμάζονται για την… καθιερωμένη ευρωπαϊκή τους αναμέτρηση, αυτή τη φορά στη φάση των “16” του Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” θα συναντήσουν την Πέμπτη (11/03, 22.00, NS1HD) τους λονδρέζους σε μια άτυπη ρεβάνς της περσινής σειράς, που έστειλε τον Ολυμπιακό στους “16” της ίδιας διοργάνωσης. 

Προφανώς το γεγονός πως οι δύο σύλλογοι συνεχίζουν με τους ίδιους προπονητές, σημαίνει πως η φιλοσοφία των ομάδων δεν θα αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό. Εκτός μικρών αλλαγών στα ρόστερ Μαρτίνς και Αρτέτα γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν. Σε ό,τι αφορά το ρόστερ του Ολυμπιακού όμως, ένας ποδοσφαιριστής ίσως αποτελέσει τον αστάθμητο παράγοντα για την Άρσεναλ. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αγωνίστηκε για 25 λεπτά στο περσινό ματς του “Γ. Καραϊσκάκης”, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι του Λονδίνου

Ο Φορτούνης δεν ήταν κακός στο πρώτο ματς και είχε πάρει πρωτοβουλίες, ωστόσο η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε κάποιους κενούς χώρους και στο φινάλε του παιχνιδιού είχε έρθει το γκολ του Αλεξάντρ Λακαζέτ. Ο περσινός Φορτούνης σε σχέση με τον φετινό είναι πολύ διαφορετικός. Την περασμένη σεζόν, ο “Φόρτου” ακόμα ψαχνόταν μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του καλοκαιριού στο γόνατο. Όσο γρήγορη και αν ήταν η επιστροφή του στη δράση, ο μέσος του Ολυμπιακού δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό για μια τόσο σπουδαία σειρά παιχνιδιών.

Ο φετινός Φορτούνης έχει ανακάμψει πλήρως, είναι ήρεμος αγωνιστικά και τα στατιστικά του στοιχεία το αποδεικνύουν περίτρανα. Σε 34 ματς μετράει επτά γκολ και έντεκα ασίστ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει ακόμα σκοράρει ή μοιράσει γκολ και τα ματς με την Άρσεναλ, είναι σπουδαία ευκαιρία για εκείνον. Όχι προφανώς για ν’ αποδείξει κάτι, αλλά γιατί είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν.

Ο Φορτούνης δεν είναι φυσικά άγνωστος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ας μην ξεχνάμε πως στα ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι ο Γκουαρδιόλα τον αναζητούσε στο ματς του Φαλήρου και τρόμαξε όταν ο Φορτούνης έψαξε το σουτ στην εκπνοή του παιχνιδιού στο “Etihad”, με το σκορ στο 1-0 υπέρ των “πολιτών”. Αυτό που προκύπτει από τον τρόπο που καταστρώνει τα πλάνα του ο Πέδρο Μαρτίνς, είναι πως έχει καταλήξει κατά… 95% στην αρχική ενδεκάδα του πρώτου ματς με την Άρσεναλ. Ίσως το δίλημμα να βρίσκεται στο αν θα πρέπει να ξεκινήσει ή όχι ο Φορτούνης. Οι επόμενες ημέρες θα το δείξουν!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.