ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας 3-1: Αστεράτος “Δικέφαλος”! (hls)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Τζόλη, που στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε μια ασίστ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1την Μπεσίκτας, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του CL κι εξασφάλισε μια θέση στους ομιλους του Europa League!

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα τριάντα λεπτά «πάτησε» την Μπεσίκτας, σκόραρε τρις κι αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε την ευκαιρία να σημειώσει μια πολύ ευρύτερη νίκη- πρόκριση, άκρως ευεργετική σε όλα τα επίπεδα για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε 

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Αμπέλ Φερέιρα διατήρησε τον σχηματισμό με τον οποίο ολοκλήρωσε την περσινή αγωνιστική σεζόν προβαίνοντας σε αλλαγές προσώπων, σημαντικότρη των οποίων η παρουσία του Ζίβκοβιτς αντί του Πασχαλάκη. Επίσης, με τον Μάτος εκτός, επέλεξε Ροντρίγκο για τη δεξιά πτέρυγα ενώ ως υποστηρικτικό δίδυμο του Άκπομ, έβαλε τους ΠέλκαΤζόλη

Ο Σεργκέν Γιαλτσίν με περιορισμένες δυνατότητες επιλογής, πήγε στο 4-2-3-1 έχοντας τέσσερις ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα από την περσινή ομάδα. Με ελάχιστες παραστάσεις καθώς δεν έδωσε φιλικούς αγώνες επένδυσε στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και δη στα γρήγορα άκρα του. 

ΠΑΟΚ πολλών αστέρων

Στην άδεια και σε συνθήκες καταιγίδας Τούμπα, ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο προτίμησε να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο, ν’ αμυνθεί και να παίξει με γρήγορες αντεπιθέσεις στοχεύοντας ξεκάθαρα στις αμυντικές αδυναμίες της Μπεσίκτας. Και δικαιώθηκε απόλυτα. Κάτι που φάνηκε εξ αρχής με τρεις καλές στιγμές στα πρώτα τέσσερα λεπτά του ματς. 

Η τέταρτη όμως ήταν και η φαρμακερή για την τουρκική ομάδα. Ο Σβαμπ βρήκε εξαιρετικά τον Γιαννούλη εκείνος έβγαλε υποδειγματική ασίστ κι ο Τζόλης άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’! Εξέλιξη που επηρέασε απόλυτα και τις δύο ομάδες. Αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν στο ίδο τέμπο, όμως με σημαντική διαφορά τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση στις τάξεις των γηπεδχούων. 

Έτσι, δώδεκα λεπτά μετά ο Πέλκας βρήκε υπέροχα τον Άκπομ, γύρισε υποδειγματικά για τον Τζόλη που έβαλε θεμέλια πρόκρισης στο ονειρεμένο ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το …. σοκ για την Μπεσίκτας ολοκληρώθηκε στο ημίωρο, όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση ο Τζόλης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πέλκα με τον αρχηγό του «Δικεφάλου» να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, εαυτόν και συμπαίκτες στα … ουράνια. 

Η τουρκική ομάδα προσπάθησε ν’ αντιδράσει και το κατάφερε στο 37’ με σέντρα του πολύ καλού Λενς από δεξιά και προβολή του Λαρίν, σε αδράνεια του κέντρου της άμυνας των γηπεδύχων. Παρόλα αυτά, τέσσερα λεπτά ο Άκπομ είχε την ευκαιρία να επαναφέρει την … απόσταση ασφαλείας στα γκολ όμως αστόχησε σ’ εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, σε μαρκάρισμα του Ουέλινγκτον. Ένα λεπτό μετά ο ΠΑΟΚ έχασε τον Ροντρίγκο που υπέστη θλάση κι αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Λημνιό

Πιέστηκε, άντεξε, αστόχησε και … πανηγύρισε!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους  ο Σεργκέν Γιαλτσίν επιχείρησε να μεταφέρει το παιχνίδι της ομάδας του στον άξονα, περνώντας στο ματς τον Ογκουζχάν αντί του Μπόιντ. Μια κίνηση που βοήθησε την τουρκική ομάδα να πάρει τον απόλυτο έλεγχο στο χώρο του κέντρου. 

Μια από τις πλέον καθοριστικές στιγμές της αναμέτρησης συνέβη στο 49’, όταν ο -πολύ καλός συνολικά – Ζίβκοβιτς νίκησε τον Λενς σε μοναδικό τετ α τετ. Η πίεση συνεχίστηκε από τους Τούρκους που προσπαθούσαν να πλαγιοκοπήσουν την περιοχή του Σέρβου πορτιέρε ενώ απείλησαν αρκετές φορές από στημένες φάσεις, χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία. 

Η πρώτη «απάντηση» των γηπεδούχων σ’ αυτό το σκηνικό ήρθε στο 59’ με διπλή χαμένη ευκαιρία των ΛημνιούΤζόλη, ενώ η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 67’ σε μονοκόμματο δυνατό σουτ του Τζόλη έπειτα από σέντρα του Λημνιού, που έβγαλε ο Ερσίν

Χωρίς τίποτα ουσιαστικό να αλλάζει η Μπεσίκτας και οι αλλαγές που έκανε ο Τούρκος τεχνικός προσπάθησαν να την κάνουν πιο αιχμηρή ρισκάροντας μεν, δίχως  όμως αποτέλεσμα. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ ήθελε να διατηρήσει τα … κεκτημένα. Η είσοδος του Εσίτι στο 76’ μετέτρεψε το 3-4-2-1 σε 3-5-2 αλλά και πάλι ο «Δικέφαλος» δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Η τελευταία καλή στιγμή της τουρκικής ομάδας, ήρθε στο 83’ με πλασέ πάνω στην κίνηση του Ουμούτ που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, ενώ πολύ καλή στιγμή είχε και ο Γιαννούλης στο 90’ με σουτ που επιχείρησε να περνάει μόλις άουτ. 

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους νικητές να πανηγυρίζουν έξαλλα μια σπουδαία νίκη και μια αντίστοιχη πρόκριση με πολλές προεκτάσεις.

Διαιτητής

Ντανιέλε Ντοβερί (Ιταλία)

Βοηθοί

Ματέο Πάσερι (Ιταλία)

Ντάριο Κεκκόνι (Ιταλία)

Τέταρτος

Τζιανπάολο Καλβαρέσε (Ιταλία)

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αμπ. Φερέιρα) (3-4-2-1:) Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (43’ Λημνιός), Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Τζόλης (84’ Ζαμπά), Πέλκας (σ.σ. αρχηγός) (76’ Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας (Σ. Γιαλτσίν) (4-2-3-1): Ερσίν, Λενς, Βίντα, Σίλβα, ΕνΣακαλά (82’ Ουμούτ), Χάτσινσον (σ.σ. αρχηγός), Ουσάλ, Μπόιντ (46’ Ογκουζχάν), Μενσά (67’ Ντορκουκχάν), ΕνΚουντού, Λαρίν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.