Ρεάλ Μαδρίτης: Αξέχαστες βραδιές στα νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ (pic+video)

Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ζήσει πολλές μαγευτικές στιγμές στο Champions League την τελευταία δεκαετία. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αναμφίβολα η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της 65χρονης ιστορίας της, οι «Los Blancos» κέρδισαν την κούπα 13 φορές. Πήραν στο σπίτι τους το τρόπαιο τα πρώτα πέντε χρόνια και το έκτο, έξι χρόνια αργότερα.

Υπήρξε μεγάλη «ξηρασία» για τον επόμενο τίτλο. Ωστόσο, 32 χρόνια αργότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε για άλλη μια φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 1998. Κέρδισε δύο ακόμη τίτλους τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά έπρεπε να περιμένει άλλα 12 χρόνια πριν κατακτήσει την πολυπόθητη «la decima», το 10o κύπελλο στον θεσμό.

Η δεκαετία του 2010 ήταν μια επιτυχημένη δεκαετία στην Ευρώπη για τους Μαδριλένους. Μετά τη 10η ευρωπαϊκή επιτυχία τους το 2014, η Ρεάλ έγινε η μοναδική ομάδα που κέρδισε τρία συνεχόμενα τρόπαια στο Champions League. H Ρεάλ έφτασε σε εννέα ημιτελικούς σε δέκα χρόνια, είχε τέσσερις εμφανίσεις στον τελικό και νίκησε και στους τέσσερις. 

Οι τέσσερις νίκες στους τελικούς είναι χωρίς αμφιβολία, οι πιο αξέχαστες στιγμές για τους περισσότερους οπαδούς της.  Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές σημαντικές αναμνήσεις από αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης στη νοκ-άουτ φάση, τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτές οι βραδιές ήταν άλλωστε εκείνες που «άνοιξαν» τον δρόμο για την κατάκτηση των τροπαίων. Ας δούμε λοιπόν τις σημαντικότερες στιγμές μέσα στη δεκαετία του 2010.

Ρεάλ-Λιόν 3-0 (Φάση των «16», 2ο ματς περίοδος 2010-11)
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε φτάσει στους προημιτελικούς του Champions League για έξι συνεχόμενες σεζόν. Από το 2004, έως το 2010. «Καταραμένη» φάση των «16». Αντιμέτωπη με τη Λιόν την περίοδο 2010-11, έφερε 1-1 στο πρώτο ματς στη Γαλλία.

Η ομάδα του Μουρίνιο πήρε το προβάδισμα με τον Μαρσέλο στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε άλλες δύο φορές στο δεύτερο 45λεπτο, με Μπενζεμά, Ντι Μαρία για το τελικό 3-0. Η «κατάρα» είχε σπάσει. Μετά από 6 χρόνια η Ρεάλ βρισκόταν πάλι στα προημιτελικά.  

Μπάγερν-Ρεάλ 0-4 (2ος ημιτελικός περίοδος 2013-14)
Για άλλη μια φορά, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε τη Μπάγερν Μονάχου στους ημιτελικούς του Champions League. Είχε πρόσφατες κακές αναμνήσεις  από τον αποκλεισμό της, στο ίδιο σημείο της διοργάνωσης, την περίοδο 2011-12. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» οι Μαδριλένοι επικράτησαν 1-0 και κανένας δεν φανταζόταν τι θα συνέβαινε στη ρεβάνς. Σε μία από τις πιο μαγικές βραδιές της ιστορίας της, η ομάδα του Αντσελότι θριάμβευσε με 4-0. Πρώτος τελικός μετά από 12 χρόνια με Ράμος και Ρονάλντο να πετυχαίνουν από δύο τέρματα.

Ρεάλ-Βόλφσμπουργκ 3-0 (2ος προημιτελικός, περίοδος 2015-16)
Η γερμανική ομάδα είχε επικρατήσει 2-0 στον πρώτο αγώνα στο Βόλφσμπουργκ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους Μαδριλένους. Όχι όμως και τον Ρονάλντο που το πήρε προσωπικά. Από εκείνη τη βραδιά ξεκίνησε η μακρά διαδρομή για την κατάκτηση του πρώτου από τα τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, επικράτησε 3-0, με «καθαρό» χατ τρικ του Πορτογάλου που σκόραρε με σουτ, κεφαλιά και φάουλ.

Ατλέτικο-Ρεάλ 2-1 (2ος ημιτελικός, περίοδος 2016-17)
Με απίστευτο ματς από τον Ρονάλντο που πέτυχε χατ τρικ, η Ρεάλ είχε επικρατήσει 3-0 στον πρώτο ημιτελικού του «εμφυλίου» της Μαδρίτης. Οι «Los Blancos» ήταν με το ένα πόδι στον τελικό. Η Ατλέτικο ήθελε όμως να αποδείξει πράγματα, στο τελευταίο της ματς στο ιστορικό «Βιθέντε Καλντερόν».  

Κάνει εκπληκτική εκκίνηση στο παιχνίδι και προηγείται με τα γκολ του Σαούλ και του Γκριεζμάν, 2-0 στα πρώτα 16 λεπτά. Με οδηγό την τριάδα στα χαφ (Μόντριτς κυρίως, Ίσκο και Κρόος), οι Μαδριλένοι κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ με τον Ίσκο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ουσιαστικά όλα τελείωσαν για τους «ροχιμπλάνκος». Η Ρεάλ ήταν στον τελικό και κατέκτησε την κορυφή με εύκολη νίκη 4-1 επί της Γιουβέντους στον τελικό.

Γιουβέντους-Ρεάλ 0-3 (προημιτελικά 1ο ματς, περίοδος 2017-18)
Η αναγνώριση ενός «μύθου». Αναγνώριση που ήρθε από τον αντίπαλο. Και αυτό αποκτάει μεγαλύτερη αξία. Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσε ποτέ την φανέλα της Ρεάλ, ο Ρονάλντο, έκανε απίθανα πράγματα το βράδυ της 11ης Απριλίου του 2018 στο Τορίνο.

Ο Πορτογάλος πέτυχε 2 γκολ στο επιβλητικό 3-0 της ομάδας του, το δεύτερο με εκπληκτικό bicycle kick, που ανάγκασε όλους τους φίλους της Γιούβε να χειροκροτήσουν και να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Ρονάλντο. Μία από τις αξέχαστες στιγμές του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.