Σημαντική εξέλιξη για τον Παντελή Κυριακίδη

Στο σοβαρό θέμα που απασχολεί την οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον Παντελή Κυριακίδη και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και πέντε χρόνια, ως απόρροια του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο απώλεσε τη ζωή του ο πατέρας του, σημειώθηκε χτες μια άκρως σοβαρή εξέλιξη.

Στο σοβαρό θέμα που απασχολεί την οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον Παντελή Κυριακίδη και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και πέντε χρόνια, ως απόρροια του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο απώλεσε τη ζωή του ο πατέρας του, σημειώθηκε χτες μια άκρως σοβαρή εξέλιξη. Αυτή είχε να κάνει με την επίσκεψη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ως αρχηγού κι εκπροσώπου των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου», στο νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας και την οικογένειά του. Αίσθηση που δε δημιουργήθηκε μόνον από την παρουσία του στο περιβάλλον του μικρού Παντελή, αλλά κυρίως εξαιτίας όσων ανέφερε ο διεθνής ποδοσφαιριστής στους συγγενείς του για επικείμενη επίσκεψή του – συνεπικουρούμενη κι από τον πρόεδρο της ομάδας Ζήση Βρύζα – στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ για να του γνωστοποιήσει την όλη κατάσταση ώστε να βρεθεί μια ουσιαστική λύση.

Ο Παντελής ανήκε στις ακαδημίες του «Δικεφάλου» όταν επιστρέφοντας οδικώς με τον πατέρα του και τρία ακόμη άτομα από τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αθήνα βίωσε την πιο σκληρή εμπειρία της ζωής του στο δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, παραμένοντας έκτοτε σε άγρυπνο κώμα. Το όλο θέμα επανέφερε στο προσκήνιο ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Club Λαχαναγοράς από τον περασμένο Δεκέμβριο συγκεντρώνοντας χρήματα για τον άτυχο νέο καθώς τα έξοδα διαβίωσής του μηνιαίως είναι αρκετά κι η οικογένειά του ασφυκτιά για να τα βγάλει πέρα. Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε πως ένας έρανος, όπως είχε συμβεί και πάλι με δική τους πρωτοβουλία πέρυσι για το πρόσθετο μέλος του Μπάμπη Τσολακίδη, δεν είναι αρκετός για να δοθεί οριστική λύση. Είναι χαρακτηριστικό πως η επικοινωνία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τη χτεσινή επίσκεψη έγινε πριν από ημέρες με τον πρόεδρο του Club Τάσο Παπαϊωάννου, ο οποίος και τον συνόδευσε χτες. 

Μάλιστα σήμερα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «libero fm» και στην εκπομπή «PAOK24». Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μία σημαντική εξέλιξη, ο Σαλπιγγίδης επισκέφτηκε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας τον Παντελή. Εκείνος από μόνος του επικοινώνησε μαζί μας και εκπροσωπώντας το σύνολο των ποδοσφαιριστών της ομάδας, άκουσε την οικογένεια του. Ο παππούς του ενημέρωσε τον αρχηγό της ομάδας, για την ιστορία του Παντελή, τι έχει γίνει, πως είναι τώρα. Πήρε μία εικόνα από πρώτο χέρι για το ποια είναι η κατάσταση και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί και με τους συμπαίκτες του. Είπε επίσης ότι με τον Ζήση Βρύζα θα κάνουν ότι μπορούν και θα μιλήσουν με τον Σαββίδη για να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Εμείς αυτό θέλουμε».

Για την προσπάθεια του Club Λαχαναγοράς: « Εμείς ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας στις 6 Δεκεμβρίου του 2013, με στόχο να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να βοηθήσουμε. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Είναι κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό, σε σχέση με την υπόθεση του Μπάμπη Τσολακίδη, όπου επίσης είχαμε βοηθήσει. Είναι τρομερή η διαφορά. Στο θέμα του Τσολακίδη είχαμε να μαζέψουμε ένα ποσό περίπου στα 30150 ευρώ, τα οποία τα μαζέψαμε τα στείλαμε και τελείωσε. Τώρα, σε αυτή την περίπτωση προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Στην αρχή νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι με ένα ποσό, αλλά μετά καταλάβαμε ότι αυτό θα βοηθούσε για λίγο. Ο Παντελής χρειάζεται 1200-1500 κάθε μήνα. Αυτά είναι για να πληρώσει το λευκό ταξί, τους γιατρούς φυσιοθεραπευτές για αυτό προσπαθήσαμε να τραβήξουμε το θέμα όσο μπορούσαμε και να ζητήσουμε βοήθεια.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον πρόεδρο του συλλόγου “αγάπη για το παιδί”, Τάσο Παπαιωάννου, για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε σε όλο αυτό το διάστημα. Χθες κάναμε το πρώτο βήμα για να μάθει από πρώτο χέρι ο Σαλπιγγίδης τι συμβαίνει με το παιδί και από ότι μας είπε ο κύριος Σαββίδης είναι ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα. Του εξηγήσαμε ότι ο Παντελής θα μπορούσε να είναι συμπαίκτης του καθώς τώρα είναι 17 χρονών. Δεν είναι ένας απλός οπαδός ο οποίος είχε ένα ατύχημα, αλλά είναι ένας παίκτης της ομάδας, ο οποίος κατά την επιστροφή του από έναν αγώνα έπαθε το ατύχημα και έχασε και τον πατέρα του».

Για τον Παντελή: «Το παιδί είναι 17 χρονών. Εχει κρανιοεγκεφαλικές  βλάβες, αλλά οι γιατροί λένε ότι επειδή είναι μικρός έχει πολλές ελπίδες να επανέλθει.  Τα κύτταρα αναπλάθονται, όποτε ανά πάσα ώρα και στιγμή ο εγκέφαλος του μπορεί να ξυπνήσει. Όλα εξαρτώνται από τα χρήματα. Ο αδερφός του είναι άνεργος και έχει και μία εκκρεμότητα με τον στρατό. Για αυτό προσπαθούμε κάτι να κάνουμε και να τελειώσει τη θητεία του και να βρει μια δουλειά. Εγώ θα πω ξανά ότι θεωρώ σωστά ο αδερφός να προσληφθεί από την ΠΑΕ ακόμη και για κοιτάζει αν το γήπεδο είναι στη θέση του, απλά για να βοηθηθεί η οικογένεια του. Η μητέρα έχει προβλήματα αναπηρίας. Όταν πήγα πρώτη φορά να τους δω δεν περίμενα αυτό που είδα η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή».

Για τη βοήθεια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η προσπάθεια ξεκίνησε από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στον πρώτο γύρο. Το σπίτι στη Θεσσαλονίκη νοικιάζεται για 2 χρόνια από την ΠΑΕ, ενώ έχει δοθεί και εφάπαξ 1000 ευρώ. Η οικογένεια δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη αλλά πρέπει να βρίσκεται εδώ, γιατί εδώ είναι τα θεραπευτήρια, τα κέντρα αποκατάστασης και οι γιατροί. Εχουν κοπεί και από την οικογένεια κάποια επιδόματα και όλα αυτά είναι μεσοβέζικες λύσεις. Εμείς θέλουμε μία ουσιαστική λύση, είμαστε όλοι γονείς και καταλαβαίνουμε. Εγινε το σημαντικό βήμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, όσα χρήματα και να μαζευτούν θα τελειώσουν. Χρειαζόμαστε μία κηδεμονία. Εμείς, σαν κλαμπ ούτε ταμείο έχουμε, ούτε τίποτα ξέρετε πως λειτουργούμε. Με την κηδεμονία εννοώ ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει κηδεμόνας, να τον αναλάβει, να αναλάβει τους γιατρούς, τα κέντρα αποκατάστασης και να δει σε συνεννόηση με την οικογένεια που πρέπει να πάει και τι να κάνει.

Πρέπει να αναφέρω ότι το άλλο παιδί που ήταν στο αυτοκίνητο, σήμερα είναι καλά. Η ΑΕΚ μερίμνησε τότε και από την πρώτη στιγμή, φρόντισαν για όλα και το παιδί είναι στο σχολείο. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά που πέρασαν αλλά για το μέλλον. Πρέπει να πούμε ότι ο έρανος συνεχίζεται κανονικά. Υπάρχει ο λογαριασμός της οικογένειας όπου μπορούν να μπουν λεφτά,  υπάρχει το δικό μου τηλέφωνο, όπου μπορεί να με καλέσει όποιος θέλει και να βοηθήσει  και υπάρχουν και τα μπλουζάκια τα οποία στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα με αντικαταβολή. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και προσπαθούμε να βοηθήσουμε», ολοκλήρωσε. Μακάρι ο νεαρός να επανέλθει πλήρως.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.