Στέφενς: «Καταλαβαίνω τους παίκτες μου» (video)

Άξια χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος στάθηκε, ωστόσο, σε κάποιες αποφάσεις της διαιτησίας.

Άξια χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος στάθηκε, ωστόσο, σε κάποιες αποφάσεις της διαιτησίας. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δικαιολόγησε παράλληλα τους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν φοβισμένοι.

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι:
«Πρέπει να είμαι προσεκτικός στο τι θα πω. Νομίζω ότι η νίκη του Παναθηναϊκού είναι άξια, αλλά όταν στο 1′ υπάρχει ένα οφσάιντ και ο διαιτητής δεν το υποδεικνύει, καταλαβαίνω γιατί οι παίκτες μου δεν πήραν ρίσκα. Στην πρώτη κάρτα του ο Κατσουράνης παίρνει καθαρά τη μπάλα και μετά μαθαίνω ότι αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πρέπει να είμαι προσεκτικός σε όσα πω γιατί υπάρχουν ποινές αν ξεφύγω. Δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές και δεν θέλω να πω περισσότερα. Μπορώ να καταλάβω γιατί οι παίκτες μου δεν έπαιξαν καλά γιατί ήταν φοβισμένοι. Αυτό είναι όλο που θέλω να πω».

Για το αν δικαιολογεί τις αντιδράσεις των παικτών του:
«Όχι. Αλλά καταλαβαίνω τους παίκτες μου. Σας δίνω αυτή την απάντηση».

Για το αν έφταιγε η διαιτησία αποκλειστικά για την ήττα:
«Σας είπα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός από εμάς και άξιζε τη νίκη. Αλλά μπορώ να καταλάβω πως αντιδράς σαν παίκτης. Πόσο εύκολα απογοητεύεσαι όταν παίζεις εκτός έδρας και αντιμετωπίζεις τέτοιες διαιτησίες».

Για το αν πρέπει ο ίδιος να διαχειρίζεται διαφορετικά τους παίκτες και να τους κρατά ήρεμους:
«Πως θα το πετύχεις αυτό; Δεν είναι εύκολο. Ο ποδοσφαιριστής είναι αθλητής, θέλει να νικήσει».

Για το αν υποτιμά τους δημοσιογράφους με το να ισχυρίζεται ότι για την ήττα του ΠΑΟΚ φταίει αποκλειστικά η διαιτησία:
«Όχι, καθόλου. Είπα και κάτι άλλο, αλλά δεν το ακούτε. Δεν είπα κάτι διαφορετικό;».

Για το αν αντέχει την πίεση από τις ήττες:
«Πάντα υπάρχει πίεση. Το ποδόσφαιρο ζεις με την πίεση».

Για το αν ευθύνεται ο ίδιος για την ήττα:
«Φυσικά είμαστε υπεύθυνοι. Δεν είμαι χαρούμενος που βλέπω τους παίκτες μου να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση».

Για το τι ευθύνεται και ο ΠΑΟΚ δεν παίζει καλά στα ματς με τους δυνατούς αντιπάλους:
«Νομίζω ότι παίξαμε καλά κόντρα στον Ατρόμητο. Και αυτός είναι μεγάλη ομάδα. Περιμένετε, φέραμε ισοπαλία. Είδατε το ματς; Ήμασταν καλύτεροι. Σήμερα ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την ομάδα που έχει δημιουργήσει:
«Έχουμε καλή ομάδα αλλά δεν το δείξαμε σήμερα».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Ινσαουράλδε:
«Ο Ινσαουράλδε δεν είναι έτοιμος. Δεν ξέρω πότε ακριβώς. Πρέπει να περιμένουμε. Ήταν 6 εβδομάδες έξω».

Για το αν είναι πρόβλημα που ο Ινσαουράλδε ήρθε ανέτοιμος:
«Είναι πρόβλημα. Αλλά ήταν ελεύθερος».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολλά στόπερ:
«Έχουμε τον Βίκτορ. Έχουμε τον Τζαβέλα. Έπαιζε αριστερός μπακ πριν, αλλά τελευταία παίζει στόπερ και παίζει καλά. Ίσως βλέπω κάτι λάθος. Ο Τζαβέλας είναι πολύ καλύτερος ως στόπερ παρά ως αριστερός μπακ. Έχουμε και τον Ινσαουράλδε και ο Κατσουράνης παίζει ως στόπερ και ως αμυντικός μέσος».

Για το αν πρέπει να αλλάξει πράγματα:
«Όταν χάνεις, πρέπει να αλλάζεις. Δεν θα αλλάζαμε πολλά αλλά μπήκε ο Νάτχο, αυτή ήταν η μόνη αλλαγή».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ενεργητικός:
«Ήταν πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός. Πολύ περισσότερο από την ομάδα μας».

Για την έλλειψη ψυχραιμίας και ηρεμίας από τους ποδοσφαιριστές του:
«Δεν είμαι χαρούμενος με αυτό. Προσπάθησα να ηρεμήσω τον Τζαβέλα και τους άλλους, αλλά είναι αθλητές και θέλουν να νικούν. Όταν βλέπουν τον διαιτητή από το πρώτο λεπτό να σφυρίζει έτσι, είναι λογικό. Δεν είναι καλό, αλλά τους καταλαβαίνω. Όταν ο βοηθός αφήνει το οφσάιντ, μας λέει στο ημίχρονο ότι δεν είναι και μετά μαθαίνω ότι είναι 2 μέτρα, μπορώ να καταλάβω τους ποδοσφαιριστές μου».

Για το αν έχει παράπονο από την επιθετικότητα των ποδοσφαιριστών του:
«Όχι, δεν έχω. Στα τελευταία λεπτά επιτεθήκαμε αλλά δεν είχαμε άλλο χρόνο. Οι παίκτες μου πολέμησαν όταν έμειναν με 10. Είναι εύκολο για τον αντίπαλο όταν παίζει με προβάδισμα 2-0 και έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα».

Για την γρήγορη επάνοδο του Στοχ από το πειθαρχικό παράπτωμα του, ενώ ο Χακόμπο είναι εκτός ομάδας:
«Είμαστε χαρούμενοι με τον Γλύκο. Ο Χακόμπο έκανε κάτι λάθος, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά του. Είδατε και εσείς πέρυσι τι είχε κάνει και ήταν εκτός ομάδας. Παρόλα αυτά και στην προπόνηση δεν ενεργούσε σωστά. Του μίλησα πολλές φορές. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του, είναι καλό παιδί. Αλλά δεν συμπεριφέρεται σωστά. Λειτουργεί λάθος συχνά. Ο Στοχ έκανε λάθος μια φορά. Και τι θα συμβεί εάν επαναφέραμε τον Χακόμπο; Ο Γλύκος παίζει καλά. Ίσως απογοητευτεί και χάσει αυτοπεποίθηση. Είναι ρίσκο για μένα. Δεν αποφασίζω μόνος. Μιλώ με τους παίκτες και τους υπεύθυνους της ομάδας. Προσπαθώ να είμαι τίμιος».

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:

Για την επικράτηση και την απόδοση του Παναθηναϊκού:
«Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα και το κάναμε να φαίνεται πολύ εύκολο. Με την απόδοσή μας δείξαμε ποιος το ήθελε πιο πολύ, ποιος ήταν ο καλύτερος. Ξέραμε τι θέλαμε και ήταν θέμα εγωισμού να μπορούμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Για εμάς είναι σημαντικό να γινόμαστε καλύτεροι. Και τη Τετάρτη και σήμερα, με δύο αντιπάλους που θα έχουμε στα πλέι-οφ, δείξαμε τι μπορούμε αν και στη Τρίπολη μας έλειπε η τελική. Σήμερα είπαμε θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Το πιστεύαμε και το δείξαμε».

Για το αν έπρεπε να κάνει αρνητικά αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός για να βγάλει εγωισμό:
«Εμείς σε κάθε παιχνίδι έχουμε στόχο να βελτιωνόμαστε και να νικάμε. Σε αυτά τα 24 ματς το έχουμε δείξει. Είμαστε νέα ομάδα και στερούμαστε εμπειρίας μερικές φορές. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να το βγάλουμε. Αν ασχοληθούμε με την διαιτησία θα πρέπει να πούμε πολλά ματς που επηρέασε και εμάς η διαιτησία, αλλά σήμερα μιλήσαμε στο γήπεδο. Το καλό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες. Όλοι οι παίκτες έχουν συμμετοχή στο σκοράρισμα. Δεν σκοράρουμε με το ρυθμό που θέλουμε από τις στημένες φάσεις, αλλά βελτιωνόμαστε».

Για το αν αυτό το ματς είναι οδηγός για τη συνέχεια:
«Σήμερα ήταν το όνομα του αντιπάλου που κάνει πιο μεγάλη τη νίκη. Και με τον Αστέρα εδώ ήταν καλή νίκη, αλλά στα άλλα μεγάλα ματς στη Λεωφόρο παίξαμε καλά χωρίς να έρθει η νίκη».

Για το τι είπε στο ημίχρονο και ήρθε αμέσως το γκολ:
«Σήμερα δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε αυτό το παιχνίδι και το είχαμε πει με τα παιδιά. Δεν χρειαζόταν να πούμε πολλά. Φάνηκε ποιος το ήθελε και περιμέναμε να κερδίσουμε».

Για τη χρησιμοποίηση του Πέτριτς και την επάνοδο του Μέντες:
«Προπονείται, δεν έχει φτάσει στο στο μάξιμουμ του, αλλά θα δούμε πως θα προπονηθεί στη διάρκεια της εβδομάδας και ίσως τον πάρουμε στην αποστολή με τον Βόλο. Ο Μέντες θέλει προσοχή, γιατί έχει ένα οίδημα στο δικέφαλο και τον θέλουμε στη συνέχεια γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια και είναι σημαντικός παίκτης».

Για το αν φάνηκε τόσο κακός ο ΠΑΟΚ εξαιτιας της απόδοσης του Παναθηναϊκού:
«Ήταν στο χέρι μας να δείξουμε ποια είναι καλύτερη ομάδα και αυτό είπα στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι. Αναλύσαμε το ματς και τα παιδιά ανταποκριθήκαν με το παραπάνω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.