Ψήλωσε με τον… Νάνο (video)

Με τον Νάνο να πετυχαίνει ένα γκολ (57') και να δίνει μία ασίστ (47' Τριανταφυλλόπουλος), ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε παράσταση για ένα ρόλο (2-1). Ο "δικέφαλος του βορρά" που από το 56' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κατσουράνη, κατάφερε στις καθυστερήσεις στη δεύτερη του προσπάθεια για γκολ να μειώσει σε 2-1 με τον Αθανασιάδη.

Με τον Νάνο να πετυχαίνει ένα γκολ (57′) και να δίνει μία ασίστ (47′ Τριανταφυλλόπουλος), ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε παράσταση για ένα ρόλο (2-1). Ο “δικέφαλος του βορρά” που από το 56′ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κατσουράνη, κατάφερε στις καθυστερήσεις στη δεύτερη του προσπάθεια για γκολ να μειώσει σε 2-1 με τον Αθανασιάδη.
 
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στην αναμέτρηση και αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε νίκη με περισσότερα τέρματα. Το σύνολο του Χουμπ Στέφενς, όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, έτσι και στη Λεωφόρο ηττήθηκε χωρίς να απειλήσει επιθετικά, αλλά φανερώνοντας πολλά προβλήματα αμυντικά. Ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν ο Γλύκος, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
 
Τα αρχικά πλάνα
 

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-2. Ο Καπίνο υπερασπίστηκε τα δοκάρια των “πρασίνων” με την τετράδα της άμυνας να την αποτελούν οι Τριανταφυλλόπουλος (δεξιά), Σίντεφελντ, Κουτρουμπής και Νάνο (αριστερά). Ο Λαγός ήταν το αμυντικό χαφ με τον Ζέκα στα δεξιά, τον Αμπέιντ στα αριστερά και τον Ατζαγκούν πίσω από τους Καρέλη και Μπεργκ
 
Ο Στέφενς στη δεύτερη παρουσία του στο συγκεκριμένο γήπεδο (η πρώτη με τη Σάλκε το 2001-2002 για το Τσάμπιονς Λιγκ), “κατέβασε” τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Ο Γλύκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σκόνδρα, Κατσουράνη, Τζαβέλλα, Λίνο. Μαντούρο και Κάτσε ήταν  τα αμυντικά χαφ με τον Νάτχο μπροστά τους. Ο Σαλπιγγίδης τοποθετήθηκε στα δεξιά, ο Νίνης στην επιστροφή του στη Λεωφόρο, στα αριστερά και ο Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης.  
 
Ο Γλύκος τους πίκρανε…
 
Το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό είχε γρήγορο ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του πιέζοντας ψηλά όταν βρισκόταν σε θέση άμυνας και κυκλοφορώντας την μπάλα όταν την είχε στην κατοχή του. Αντίθετα οι “πράσινοι” έβγαιναν γρήγορα στην αντεπίθεση και μόλις στο 3′ είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μπεργκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Γλύκος βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Σουηδό.
 
Οι γηπεδούχοι “έπαιζαν” την μπάλα γρήγορα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχαν ανησυχήσει τον Γλύκο άλλες δύο φορές. Στο 9′ ο Αμπέιντ με σουτ από τη γραμμή της περιοχής έστειλε τη “στρογγυλή θεά”  δίπλα από το αριστερό δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Ζέκα άντεξε από το μαρκάρισμα των Λίνο, Κάτσε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπεργκ.
 
Ο τρόπος που προσπαθούσε να αναπτυχθεί ο “δικέφαλος του βορρά” ήταν αρκετά προβλέψιμος, καθώς οι παίκτες του Στέφενς έστελναν την μπάλα συνεχώς στα δεξιά και στον Σαλπιγγίδη. Ο τελευταίος δεν έβρισκε χώρο για να δράσει και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει τον Καπίνο, ο οποίος παρέμενε θεατής του ματς. Μόλις μία προσπάθεια για γκολ είχαν οι φιλοξενούμενοι και αυτή στο 7΄ από ένα μακρινό σουτ του Νίνη που δεν ανησύχησε τον γκολκιπερ του Παναθηναϊκού. 
 
Τον “έπνιξε” με την πίεση
 
Όταν ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την άμυνα του ψηλά, οι “πράσινοι” έσπαγαν το οφσάιντ και  έβγαιναν σε αντεπίθεση, ενώ όταν οι φιλοξενούμενοι έμεναν πίσω για να αμυνθούν, γέμιζε η περιοχή του Γλύκου με τους παίκτες του Αναστασίου να γεμίζουν διαρκώς.
 
Οι γηπεδούχοι με τη μαχητικότητα τους και το πρέσινγκ δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στους αντιπάλους τους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και να βγουν μπροστά. Ο Νάτχο είχε περιοριστεί, ο Κάτσε έτρεχε μόνος στη μεσαία γραμμή και ο Μαντούρο γύριζε πιο πίσω για να βοηθήσει τους Κατσουράνη, Τζαβέλλα να… αναχαιτίζουν τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και αυτό οφείλεται τόσο στον Γλύκο, αλλά και στον Κατσουράνη, ο οποίος στο 38′ με τάκλιν κατάφερε να σταματήσει τον Μπεργκ. Ο Σουηδός είχε φύγει για ακόμα μία φορά στην πλάτη της άμυνας, αλλά την ώρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει, ο διεθνής άσος τον σταμάτησε εκπληκτικά και έσωσε την ομάδα του.
 
 Το… παραμύθι είχε Νάνο
 
Ο Στέφενς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στη μάχη τον Λάζαρ στη θέση του Κάτσε με σκοπό να πάρει τον έλεγχο του κέντρου, αλλά πριν προλάβει ο ΠΑΟΚ να προσαρμοστεί, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 47΄ ο Νάνο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Τριανταφυλλόπουλος που ξέφυγε από την επίβλεψη του Τζαβέλλα, νίκησε στον αέρα τον Κατσουράνη και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 
Οποιος περίμενε την αντίδραση του ΠΑΟΚ, δεν την είδε ποτέ και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Αν και οι “πράσινοι” έδωσαν λίγο χώρο στους αντιπάλους τους, τους “τιμώρησαν” για δεύτερη φορά δέκα λεπτά αργότερα. Στο 56′ ο Κατσουράνης έσπρωξε τον Μπεργκ που τον είχε βάλει στην πλάτη του και ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή με αποτέλεσμα ο διεθνής άσος να αντικρίσει για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Από αυτό το φάουλ ο Νάνο με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γλύκου και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
 
Η είσοδος του Λούκας και του Χουσέν δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ επιθετικά, αφού κανένας παίκτης από τους φιλοξενούμενους δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Μόνο ο Λίνο από τα αριστερά προσπαθούσε να βγάλει την ομάδα του μπροστά, όμως είχε πολλά μέτρα να διανύσει από την άμυνα, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες του συνήθως να σταματούν στον Τριανταφυλλόπουλο. Ο Μαντούρο μετά την αποβολή του Κατσουράνη είχε μετακομίσει στο κέντρο της άμυνας, αφήνοντας στη μεσαία γραμμή τον Λάζαρ, αλλά και τον Νάτχο που οπισθοχώρησε.
 
Από τη μεριά του ο Αναστασίου, βλέποντας την ομάδα ανασταλτικά να παίρνει άριστα, έριξε στη μάχη τους Κλωναρίδη, Ντίνα και Πράνιτς προκειμένου να κρατήσει πίσω τους παίκτες του ΠΑΟΚ και παράλληλα να αυξήσει την πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Οι κινήσεις θα μπορούσαν να είχαν φέρει αποτέλεσμα αν ο Γλύκος στο 70′ δεν σταματούσε εκπληκτικά το σουτ του Καρέλη και αν ο Ντίνας στο 89′ ήταν πιο αποτελεσματικός στο κοντινό πλασέ.
 
Οι φιλοξενούμενοι που είχαν “κερδίσει” μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά, άγχωσαν λίγο πριν το τέλος τους “πράσινους”. Ο Αθανασιάδης μόλις στη δεύτερη τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με προβολή μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις, αλλά αυτό το γκολ δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει η ομάδα του να πάρει κάτι καλύτερο από αυτή την αναμέτρηση.
 
Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 43 βαθμούς στο πρωτάθλημα και “σκαρφάλωσε” στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο ΠΑΟΚ πλέον έχει σε απόσταση δύο βαθμών τον τρίτο της βαθμολογίας Ατρόμητο (49 βαθμούς). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (84′ Ντίνας), Καρέλης (74′ Κλωναρίδης), Αμπέντ (65′ Πράνιτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Λίνο, Κάτσε (46′ Λάζαρ), Κατσουράνης, Νάτχο, Νίνης (54′ Λούκας), Σαλπιγγίδης (62′ Χούσεν), Αθανασιάδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.