Ζέκα: «Θέλουμε τη νίκη»

Τη νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, όπως υπογράμμισε ο Κάρλος Ζέκα.

Τη νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, όπως υπογράμμισε ο Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος μέσος τόνισε πως αισθάνεται Έλληνας, μετά από την έως τώρα παρουσία του στο «τριφύλλι», ενώ τόνισε πως οι «πράσινοι» στοχεύουν και στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ζέκα στο match programme του αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

Τι μπορεί να σημαίνει για τον ίδιο αυτό το ορόσημο των 100 συμμετοχών: «Σημαίνει ότι οι άνθρωποι του Συλλόγου και οι προπονητές μου εκτιμούν το παιχνίδι μου και τη σκληρή δουλειά μου. Για να είμαι ειλικρινής όταν πρωτοήρθα στην ομάδα ποτέ δεν πίστευα ότι θα συμπλήρωνα εκατό συμμετοχές σε έναν τόσο μεγάλο Σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σ’ αυτή τη μικρή λίστα ξένων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι περισσότερες από εκατό φορές».

Είσαι μόλις ο 17ος ξένος που φτάνει τις 100 συμμετοχές και η αλήθεια είναι πως μοιάζεις να έχεις προσαρμοστεί στην ομάδα και στη χώρα…
«Το δύσκολο δεν είναι η προσαρμογή αλλά το να έχεις ευκαιρίες σε ένα Σύλλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού, όπου το επίπεδο των ποδοσφαιριστών είναι υψηλό. Η αλήθεια όμως είναι ότι μετά από τρία χρόνια αισθάνομαι πιο πολύ Έλληνας! Αγαπάμε τη χώρα τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου και είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ».

Ποια η γνώμη σου για τη φετινή ομάδα και την προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι ουσιαστικά από «μηδενική βάση»;
«Μου αρέσει η φετινή μας ομάδα γιατί όλοι μάχονται, όλοι θέλουν να μάθουν και να γίνουν καλύτεροι και όλοι παλεύουν για το σύνολο κι όχι για τον εαυτό τους. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι το πιο σημαντικό. Είναι κάτι που το βλέπω σε όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και μου αρέσει πολύ. Με εκφράζει. Αν καταφέρεις να εμπεδώσεις αυτή τη νοοτροπία σαν ομάδα έχεις ήδη διανύσει τη μισή διαδρομή προς την επιτυχία».

Μια και αναφέρθηκες στην επιτυχία, ο αγώνας απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι ένα μέτρο του τι μπορούμε να πετύχουμε φέτος σαν ομάδα;
«Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το δούμε ως άλλο ένα παιχνίδι, όπως τα υπόλοιπα. Και όπως σε όλους τους αγώνες βγαίνουμε στο γήπεδο για να νικήσουμε, το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες με ιστορία και γι’ αυτό εμείς χρειάζεται να επιδείξουμε συγκέντρωση για να δείξουμε και στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι παίζουμε αρκετά καλά και ξέρω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Απόψε θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη!».

Προσωπικά πως περιμένεις τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;
«Η αλήθεια είναι ότι οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ πάντα μου αφήνουν κάτι να θυμάμαι. Στο πρώτο μου ματς στην Τούμπα είχαμε κάνει φοβερή εμφάνιση σαν ομάδα και είχαμε κερδίσει 1-3. Πέρσι είχα βάλει το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα στον αγώνα του ΟΑΚΑ και φέτος στη Θεσσαλονίκη είχα μια ασίστ. Όλα αυτά είναι ωραία προδιάθεση, όμως, ξέρεις κάτι, το σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει και πραγματικά δεν με νοιάζει τίποτα άλλο…».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;
«Σίγουρα όλοι θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το συζητάμε τώρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα που παίζουμε, και στο Πρωτάθλημα. Εδώ στόχος είναι αρχικά να είμαστε στα playoffs για να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Μετά βλέπουμε αν εκεί μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.