Αργεντίνικη υπόθεση (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο Ολυμπιακός «χάιδεψε» το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και σκόρπισε με 5-0 τη Βέροια. Ντομίνγκεζ, Πέρεζ, Μανιάτης και Ολαϊτάν (δις) οι σκόρερς.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο Ολυμπιακός «χάιδεψε» το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και σκόρπισε με 5-0 τη Βέροια. Ντομίνγκεζ, Πέρεζ, Μανιάτης και Ολαϊτάν (δις) οι σκόρερς.

Ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο γκολ, έφτιαξε το τρίτο και το τέταρτο ενώ ήταν μέσα και στο δεύτερο, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ότι θέλουν μετά το 0-1. Πολύ καλός ο Πέρεζ, έδωσε επιθετική πνοή ο Ολαϊτάν με το που πέρασε στο παιχνίδι αντί το Σέποβιτς.

Ανέβηκαν στους 68 βαθμούς οι Πειραιώτες, με το αήττητο να… κρατάει γερά και οδεύουν ολοταχώς για τη μαθηματική κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Καλά στημένη στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια που έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες, ενώ είχε δοκάρι στο 86′ με τον Μπαργκάν.

Τα πλάνα των τεχνικών

Το 4-2-3-1 ήταν το σχήμα με το οποίο παρέταξε τη Βέροια ο Ράτκο Ντόστανιτς. Ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σιόντη, Σισοκό, Όστοϊτς και Βέρτζο να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας. Βεργώνης και Παυλίδης ήταν τα χαφ του άξονα, ενώ η τριάδα Μπεν (αριστερά), Μπαργκάν (κέντρο) και Καλτσά να βρίσκεται πίσω από τον προωθημένο Μάνο.

Το 4-2-3-1 επέλεξε και ο Μίτσελ. Ρομπέρτο, Μπονγκ αριστερά, Παπάζογλου δεξιά και Μαρκάνο, Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας, ήταν η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Εντινγκά και Σάμαρης ήταν τα χαφ του άξονα, ενώ οι Πέρεζ, Ντομίνγκεζ και Κάμπελ πλαισίωναν τον Σέποβιτς.

Η Βέροια τις καλές στιγμές

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε από την αρχή στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν το ρυθμό τους, ωστόσο δεν έκαναν κάτι παραπάνω από αυτό.

Η μπάλα πήγαινε μονίμως στα αριστερά, όπου ο κεφάτος Πέρεζ πήρε πολλές προσπάθειες, ενώ μετά το πρώτο μισάωρο ο Μίτσελ έφερε τον Κάμπελ αριστερά και έστειλε τον Παραγουανό δεξιά.

Τις καλύτερες ευκαιρίες ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο τις έχασαν οι γηπεδούχοι. Αρχικά μόλις στο 4ο λεπτό, ο Βεργώνης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ρομπέρτο από πλάγια αριστερά, αλλά ο Ισπανός του αρνήθηκες το γκολ.

Στο 29ο λεπτό, ο Μάνος μπήκε με πολύ καλές προϋποθέσεις στην «ερυθρόλευκη» περιοχή, αλλά επέλεξε να δώσει στον Μπεν παρά να τελειώσει ο ίδιος, με τον Μανωλά να απομακρύνει σωτήρια.

Τα πολλά κόρνερ και φάουλ που κέρδιζαν γύρω από την περιοχή οι Πειραιώτες, δεν απέφεραν αποτέλεσμα, με την καλύτερη στιγμή να έρχεται στο 34′, όταν ο Σάμαρης βρήκε αριστοτεχνικά στην πλάτη της άμυνα τον Πέρεζ, αλλά το κοντρόλ του Παραγουανού δεν του επέτρεψε να σταθεί απέναντι από τον Καντιμοίρη και να τελειώσει τη φάση.

“Καταιγίδα”

Οι αναγκαστικές αλλαγές των Βέρτζου και Σισοκό, επηρέασαν καταλυτικά όπως αποδείχθηκε τη χημεία της Βέροιας που αφού δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 59′ κατέρρευσε. Ο Μανιάτης «έσκαψε» για τον Ολαϊτάν που γύρισε στον Ντομίνγκεζ για το 0-1 με κεφαλιά από τον Αργεντινό.

Η μοίρα του ματς ήταν προδιαγεγραμμένη από εκεί και πέρα, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι θέλουν στη συνέχεια.

Στο 69′ ο Ντομίνγκεζ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Παπάζογλου έστρωσε με το κεφάλι στον Πέρεζ που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο του γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ολαϊτάν μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα μετά την πάσα του Τσόρι (0-3).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και έφτασε στο 0-4 στο 85′. Το τρίγωνο Ιμπαγάσα, Ντομίνγκεζ, Μανιάτη, έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο να χριστεί σκόρερ από κοντά, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (86′) ο Ρομπέρτο απέδειξε (για ακόμα μία φορά) το μέγεθος της μεταγραφής του. Με φοβερή εκτίναξη ο Ισπανός βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα στο σουτ του Μπαργκάν, με το δοκάρι να αναλαμβάνει… τα υπόλοιπα.

Το σκορ έκλεισε ο Ολαϊτάν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, παίρνοντας έτοιμο γκολ από τον Παπάζογλου για το 0-5, σκοράροντας για δεύτερη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (Ντόγος 57′), Βέρτζος (Τζημογιάννης 51′), Βεργώνης, Όστοϊτς, Παυλίδης, Καλτσάς (Γκονσάλβες 61′), Μπεν, Μπαργκάν, Μάνος

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Εντινγκά, Σάμαρης (Μανιάτης 58′), Πέρεζ, Μανωλάς, Μαρκάνο, Κάμπελ (Ιμπαγάσα 71′), Ντομίνγκεζ, Σέποβιτς (Ολαϊτάν 58′), Μπονγκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.