Νίκησε … με τα χέρια (video)

Ο Απόλλωνας επικράτησε 2-0 της Ξάνθης, με τις ασίστ των δύο τερμάτων να προέρχονται από δυνατές εκτελέσεις πλαγίου άουτ, εκθέτοντας την αμυντική λειτουργία της ακριτικής ομάδας.

Ο Απόλλωνας επικράτησε 2-0 της Ξάνθης, με τις ασίστ των δύο τερμάτων να προέρχονται από δυνατές εκτελέσεις πλαγίου άουτ, εκθέτοντας την αμυντική λειτουργία της ακριτικής ομάδας.

Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ δείχνει να αποκτά ταυτότητα και να γίνεται όλο και καλύτερη. Πλέον, έχει 25 βαθμούς και βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας αποδεικνύοντας την καλή αγωνιστική της εικόνα με τον ερχομό του Βορειοϊρλανδού τεχνικού.

Αντίθετα, η Ξάνθη δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης για ακόμα μία αγωνιστική δείχνοντας ότι βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση προβληματίζοντας με την απόδοσή της. Οι ακρίτες παρέμειναν στους 26 βαθμούς και την ενδέκατη θέση, με τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω να πλησιάζουν επικίνδυνα απειλώντας την ακόμα και με υποβιβασμό μιας και δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή και μαθηματικά.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

O Λόρι Σάντσεζ χρησιμοποίησε ένα σύστημα 4-4-2 τοποθετώντας τους Κανακούδη, Παντελιάδη, Αργυρόπουλο και Αλβάρεζ στην άμυνα, στο κέντρο οι Μίνγκας και Τσοκάνης, μπροστά τους, δεξιά ο Άμπροουζ, αριστερά ο Λουσέρο και επιθετικό δίδυμο οι Πετρόπουλος και Ντάλμπεργκ.

Απ’ την άλλη, ο Νίκος Κεχαγιάς παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Κομεσίδη, Βάλλα, Γούτα και Μπαξεβανίδη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Φλίσκας και Ντε Γκούζμαν, δεξιά ο Μαρίν, αριστερά ο Μάνταλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Σολτάνι και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Σολάρι.

Δεν άφησε περιθώρια

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης δείχνοντας όρεξη να παίξουν καλό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό.

Ο Μίνγκας πραγματοποίησε την σέντρα από τα δεξιά αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε σωτήρια πριν η μπάλα φτάσει στον Πετρόπουλο. Ο Απόλλων θέλησε από τα πρώτα λεπτά να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» στον αγώνα προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τσέμα.

Οι προσπάθειες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» απέδωσαν καρπούς στο όγδοο λεπτό. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο άουτ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μίνγκας με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Τσέμα.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 15ο λεπτό ο Ντε Γκούζμαν απείλησε τον Τζόρβα. Ο παίκτης της ακριτικής ομάδας επεχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο διεθνής πορτιέρε αντέδρασε σωστά αποκρούοντας σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας αλλά η υπεροχή της ήταν ανούσια καθώς δεν μπορούσε να φτάσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 18ο λεπτό, ο Απόλλων έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Λουσέρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Τσέμα με υπερένταση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στη συνέχεια απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλιά του Πετρόπουλου.

Η ομάδα της Ριζούπολης είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού έστω και αν δεν είχε την κατοχή και στο 43ο λεπτό απείλησε ξανά. Ο Μίνγκας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Παντελιάδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τσέμα άπλωσε το μεγάλο κορμί του αποκρούοντας σε κόρνερ και αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στα πρώτα 45′.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Απόλλων

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά αποφασισμένος να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα που θα του έδιωχνε το άγχος και θα τον έχριζε φαβορί για τη νίκη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 49ο λεπτό. Ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Τσέμα είπε και πάλι «όχι» στον Έλληνα επιθετικό.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε την υπεροχή και στο 68ο λεπτό επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με ένα δεύτερο γκολ – καρμπόν με το πρώτο. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο άουτ από τα αριστερά και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή σκόραρε διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Έτσι, ο Παντελιάδης έφτασε τις δύο ασίστ στο παιχνίδι, οι οποίες ήταν με τα χέρια παραδόξως. Από κει και έπειτα, τα πόδια των παικτών του Λόρι Σάντσεζ λύθηκαν παίζοντας πιο ελεύθερα. Τέσσερα λεπτά μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες αφού ο Φλίσκας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν οι ακρίτες για κάτι καλό απ’ το παιχνίδι.

Ο Απόλλωνας συνέχισε να πιέζει και στο 75ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο 3-0. Ο Πετρόπουλος πραγματοποίησε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Τσέμα αρχικά απέκρουσε, στη συνέχεια ο Λουσέρο σέντραρε από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Έλληνα σέντερ φορ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα καθώς στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε κοντρόλ παιχνίδι με τον Βρετανό τεχνικό να πραγματοποιεί αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες και να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων (Λ. Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (46′ Σόντερμπεργκ), Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Άμπροουζ (86′ Γκουέλα), Μίνγκας, Λουσέρο, Πετρόπουλος (83′ Κόρμπος), Ντάλμπεργκ

Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Τσέμα, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (56′ Σουάρες), Γούτας, Κομεσίδης (56′ Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι (67′ Τριάδης), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.