Διαμαντάκος… «3Χ3» (video)

O Δημήτρης Διαμαντάκος σκόραρε για τρίτο σερί ματς σε διάστημα μίας εβδομάδας και χάρισε στον Εργοτέλη ακόμη μία νίκη, 1-0 επί του Πλατανιά στο κρητικό ντέρμπι στα Περιβόλια.

O Δημήτρης Διαμαντάκος σκόραρε για τρίτο σερί ματς σε διάστημα μίας εβδομάδας και χάρισε στον Εργοτέλη ακόμη μία νίκη, 1-0 επί του Πλατανιά στο κρητικό ντέρμπι στα Περιβόλια. Ο νεαρός επιθετικός έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του Ηρακλείου και την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην παραμονή.

Μετά τον Πανιώνιο και τη Βέροια, το… παιδί-διαμάντι «κάρφωσε» και τον Πλατανιά, ο οποίος από την πλευρά του έχασε ένα παιχνίδι που, όπως τόνισε και ο Νίκος Αναστόπουλος, ήθελε πολύ και παρέμεινε σε δύσκολη βαθμολογική κατάσταση. Η ομάδα των Χανίων ξεκίνησε καλύτερα και πατούσε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε ούτε να σκοράρει πρώτη, ούτε να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Στο 4-2-3-1 του Αναστόπουλου, κάτω απ’ τα δοκάρια ήταν ο Γιωργαλλίδης και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Ινκούμ, Γιαχία, Φαΐσκα και Φερνάντες. Αγκιλέρα και Καζναφέρης ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, οι Βλαχοδήμος, Κάταϊ στις πτέρυγες και ο Μενδρινός σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τόρες. Ίδια διάταξη και για τον Εργοτέλη του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον Στοΐκοβιτς στην εστία, τους Τζανακάκη (δεξιά), Πίτσο μπακ και τους Σαρρή, Μεχία στόπερ. Κοζορώνης και Ιμπραΐμ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Μπαντιμπανγκά, Χαντί, Κούμπικ συνέθεσαν την τρίαδα πίσω απ’ τον Διαμαντάκο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Άλλος τις ευκαιρίες, άλλος το γκολ
Ο Πλατανιάς ήταν αυτός που είχε τις φάσεις στο πρώτο μέρος, ο Εργοτέλης, όμως, βρήκε το «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γκολ. Ο Κάταϊ στο 10′ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε μόλις άουτ, ενώ ο Φαΐσκα με κεφαλιά στο 24′ δεν βρήκε στόχο οριακά. Ο Κάταϊ έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 38′, όταν έπιασε την κεφαλιά, αλλά όχι όπως θα ήθελε και χωρίς να κινδυνεύσει τον Στοΐκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν στείλει ένα πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 35′ με το πλασέ του Μπαντιμπανγκά από την περιοχή να φεύγει πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, χτύπησαν στο… χειρότερο σημείο για τους γηπεδούχους και καλύτερο για τους ίδιους. Στο 44′ και μετά από μια μπαλιά που έδειχνε «ψιλοχαμένη» ο Διαμαντάκος κατέβασε την μπάλα στην περιοχή, γύρισε και εκτέλεσε τον Γιωργαλλίδη για να ανοίξει το σκορ στα Περιβόλια.

Γρήγορες αλλαγές
Ο Αναστόπουλος αντικατέστησε τον Καζναφέρη με τον Σιαλμά με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έκανε και τις άλλες δύο αλλαγές του. Ο Πλατανιάς που τα έπαιζε όλα για όλα, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα… τριπλής ζώνης των φιλοξενούμενων. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους βγήκαν κάποιες φορές με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να κλειδώσουν νωρίτερα τη νίκη τους.

Ο Διαμαντάκος στο 54′ ανενόχλητος απ’ το όριο της περιοχής σούταρε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ από καλή θέση του Κούμπικ στο 61′. Στο 65′ ο Τόρες με προβολή έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Στοΐκοβιτς, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 72′. Ο Σιαλμάς βρέθηκε μόνος του στην περιοχή απέναντι στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, ο οποίος ωστόσο απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Τότε ο Αναστόπουλος έκανε νόημα στο Σιαλμά… «δεν πειράζει, θα μπει το επόμενο». Δεν μπήκε ποτέ, όπως δεν μπήκε και το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν τρεις παίκτες των Ηρακλειωτών με έναν του Πλατανιά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Γιαχία, Καζναφέρης (46′ Σιαλμάς), Αγκιλέρα, Μενδρινός, Κατάι (60′ Μπέλιτς), Βλαχοδήμος, Τόρες

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Σουκιάς

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Κούμπικ, Μεχία, Σαρρής (82′ Γιοβάνοβιτς), Πίτσος (75′ Αζίζ), Κοζορώνης, Χαντί, Ιμπαΐμ, Τζανακάκης, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Αθανασίου, Μπουχαλάκης, Ρέντζας, Κούτρης

Γήπεδο: «Περιβόλια»
Διοργάνωση: Σούπερ Λιγκ
Αγωνιστική: 24η
Σκόρερ: 44′ Διαμαντάκος
Κίτρινες: 36′ Γιαχία, 74′ Αγκιλέρα, 79′ Ινκούμ, 90’+6′ Καζναφέρης – 23′ Σαρρής, 63′ Ιμπραΐμ, 72′ Τζανακάκης, 90′ Κούμπικ
Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Δημητριάδης, Ταρανάς
4ος: Λαμπρόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.