Είχε Αστέρι (video)

Με γκολ του Καράσκο στο 54ο λεπτό του παιχνιδιού ο Αστέρας επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 στην Τρίπολη και σκαρφάλωσε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας εννιά αγωνιστικές χωρίς ήττα στην Σούπερ λιγκ.

Με γκολ του Καράσκο στο 54ο λεπτό του παιχνιδιού ο Αστέρας επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 στην Τρίπολη και σκαρφάλωσε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας  εννιά αγωνιστικές χωρίς ήττα στην Σούπερ λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού όμως πλήρωσε το μοιραίο λάθος του Ζέκα από το οποίο ξεκίνησε η φάση του γκολ του Αστέρα.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας φάσεις με τον δαιμόνιο Κλωναρίδη. Είχαν όμως πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και το πλήρωσαν.
Το γκολ του Καράσκο «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Γιάννη Αναστασίου που ουσιαστικά απείλησαν μόλις μια φορά σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, με ένα σουτ του Ζέκα έξω από την περιοχή.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών
Ο Στάικος Βεργέτης ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-3-3, έχοντας τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια και του Κοντοέ, Σανκαρέ, Γκοϊάν και Λούι στην αμυντική γραμμή. Στην μεσαία γραμμή ο Εντό με τους Μουνάφο και Ουσέρο και στην επίθεση οι Ντε Μπλάσις, Καράσκο και Μπαράλες.
Ο Γιαννης Αναστασίου ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας τον Καπίνο στο τέρμα, τους Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντεφέλντ και Νάνο στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή η διάταξη είχε σχήμα ρόμβου με το Λαγό σε ρόλο κόφτη τους Αμπέιντ και Ζέκα στα άκρα και τον Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού με δίδυμο στην επίθεση τους Μπέργκ και Κλωναρίδη

Πράσινη άκαρπη υπεροχή

Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο το οποίο και για τις δύο ομάδες ήταν εντελώς αναγνωριστικό και στο οποίο όμως ο Αστέρας απείλησε δύο φορές, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς. Οι πράσινοι πίεζαν από πολύ ψηλά τους παίκτες του Αστέρα και δεν τους άφηναν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με ευκολία ενώ ο Κλωναρίδης πότε από αριστερά πότε από δεξιά ταλαιπωρούσε την αμυντική γραμμή των Αρκάδων.

Στο 12ο λεπτό ο νεαρός επιθετικός των πράσινων έκανε κούρσα από αριστερά έκλεισε προς τα μέσα, το σουτ που επιχείρησε όμως το απέκρουσε ο Μπαντής.

Στο 17′ βγήκε από δεξιά αλλά τελευταία στιγμή ο Λούι έδιωξε σε κόρνερ την πάσα προς τον ολομόναχο Μπεργκ.

Στο 30ο λεπτό ο Κλωναρίδης έκλεψε την μπάλα πέρασε και  τον Γκοϊάν όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαντή, ενώ στο 34′ σούταρε από δεξιά ο Μπαντής απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Ατζαγκούν τον οποίο πρόλαβε ο Γκοϊάν πριν την στείλει στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες πήγαν με το στείρο 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό 45λεπτό και σίγουρα θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον  ένα  γκολ.
 
«Έγκλημα» και τιμωρία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τελείως διαφορετικά από ότι τελείωσε. Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και αφού πρώτα απείλησε προειδοποιώντας με τον Ντε Μπλάσις στο 51′ έφτασε στο γκολ με τον Καράσκο στο 54ο λεπτό.

Οι Αρκάδες πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, ύστερα από κακή συνεργασία του Ζέκα με τον Καπίνο,ο Μουνάφο μπήκε στη περιοχή, έστρωσε την μπάλα στον Καράσκο και αυτός με πλασέ δεν μπορούσε να αστοχήσει και έγραψε το 1-0.
Το γκολ αυτό πάγωσε στην κυριολεξία τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που δεν έδειχναν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν. Ο Κλωναρίδης έδειχνε κουρασμένος με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να μην μπορούν να δημιουργήσουν άλλα ούτε και να απειλήσουν.

Ο Στάικος  Βεργέτης από την άλλη φρόντισε μετά το 1-0 να θωρακίσει την άμυνα του αλλάζοντας το επιθετικογενές  4-3-3 σε 4-1-4-1 και κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Μπαντή που μετά από το πολύ έντονο 1ο 45λεπτο δεν πιέστηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να απειλήσουν, με μοναδική αξιόλογη προσπάθεια ένα σουτ του Ζέκα στο 63΄ που εξουδετέρωσε ο Μπαντής.
Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας έμεινε για ενάτη αγωνιστική αήττητος  και σκαρφάλωσε στην 4η θέση με 42 βαθμούς ξεπερνόντας τον Παναθηναϊκό που έμεινε στους 40.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Σανκαρέ, Κοντοές, Μπαντής – Αταζγκούν, Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλος

 Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Μπαράλες (88΄ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (79΄ Τσαμπούρης), Καράσκο (67΄ Ζησόπουλος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (81΄ Ντίνας), Αμπέντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Καρέλης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.